Gebeurd

Start2Run op z’n Kathleens

Dinsdag trok ik voor het eerst mijn tot loopschoenen omgedoopte sloefkes aan en begon ik aan les een van Start2Run. Ik ben nooit de sportiefste persoon geweest, maar ik ben wel slim genoeg om te beseffen dat ik met een zittend beroep als het mijne wel de nodige beweging kan gebruiken. Tot voor kort dook ik dan ook gemiddeld een keer per week in het zwembad van de Sportoase. Helaas begon het nogal hoge chloorgehalte daar mij de laatste tijd steeds meer en meer parten te spelen. Nu mijn beurtenkaart daar op is, zag ik mijn kans schoon om eens te zien of lopen niet iets voor mij is.

Dus dinsdag trok ik naar de plek waar ik lopen ben beginnen haten: mijn middelbare school. Jawel, beste lezer, na wat omzeilingen langs IJsland en Amsterdam, ben ik eigenlijk niet zo heel ver van mijn thuishaven gaan wonen. Zo ligt mijn middelbare school twee straten verder. Yup.

Ik ben nooit de sportiefste geweest. Pas op, ik deed wel altijd zeer enthousiast mee met de meeste sporten. Ik was diegene die achter de moeilijkste ballen dook bij volleybal en die al haar tienerfrustraties afreageerde met een raket op een pluimpje bij badminton. Tijdens tennis durfde ik al eens Kim Clijsters-achtige moves doen om toch maar aan die moeilijke ballen te kunnen. Alle balsporten, die deed ik wel graag eigenlijk en zwemmen natuurlijk. Maar spreek me niet over jazzballet, ropeskipping, toestelturnen en al helemaal niet over lopen. Het enige wat ik me daar nog van kan herinneren is eindeloos veel rondjes rond de sportvelden en eindeloos proberen om “den dreef” op en af te lopen. Oh ja, en natuurlijk de smeekbedes bij de leerkracht omwille van de steken in mijn zij. Echt. Lopen. Een trauma voor het leven.

Les 1 liep ik op die eigenste sportvelden en in die eigenste dreef en pfoeh, dat ging allemaal veel vlotter dan ik had verwacht. Goed, de kuiten deden achteraf een beetje pijn, maar dat is ook vrij logisch. Vandaag was les 2 aan de beurt. Nadat ik nog even buienradar.be had gecheckt, vertrok ik. Stukje lopen, stukje stappen en weer een stukje lopen. Dat tweede stukje duurde verbazend lang. Zo lang zelfs dat ik op een bepaald moment luidop “Godverdomme Evy, waar zitte?!” heb geroepen. Mijn excuses aan de koeien in de aanliggende weide die ik deed verschieten. Evy meldde enkele tellen later dat ik terug mocht wandelen. Daarna terug een stukje lopen. Bergaf deze keer en dat ging opvallend vlotter. En terug een stukje wandelen. En opeens meldde Evy doodleuk dat les 10 er bijna opzat. Les. Tien? Say whut?

En toen viel de frank. Eurocent. Muntje. Hoe het spreekwoord ook is tegenwoordig, hij viel en hij viel hard. Mijn MP3-speler is niet meer van de nieuwste en dus ook niet echt van de slimste. start2run1.mp3 wordt in het lijstje meteen gevolgd door start2run10.mp3. Logisch in zijn wereldje. En daar liep ik dus. Den dreef op en af. Les 10. Die ik eigenlijk pas over vier weken zou moet lopen. Dus haalde ik mijn schouders op, liet een flinke “meh” horen, keek even naar een plassende koe (jawel, boeiend en al) en begon verder te lopen. En al bij al, buiten die ene vervloeking van Evy, viel dat eigenlijk allemaal wel mee. Maar volgende les ga ik toch braafjes les 3 lopen, hoor. Een beetje het schema volgen kan waarschijnlijk geen kwaad.

Ahum.

You Might Also Like

 • Pebblyn

  Veel moed voor de rest van de lessen! Ik haat lopen ook, maar kan mezelf er voorlopig nog niet toe brengen om het te doen. Applausje voor jou dus!

 • De Zuster Van

  Veel succes ermee en geloof me, het gaat alleen maar beter gaan. En leuker!

 • Oontje

  Hahaha, ik ben dat ook tegengekomen op mijn iPod. Maar deze poging zonder Evy, met muziek en dat werkt toch nog beter.
  Succes!

 • Gaëlle

  hahaha, les 3 gaat een makkie zijn de volgende keer 😉

 • Riet

  Haha, met hazensprongen door Evy’s lessen, waarom niet! (Of koeiensprongen, maar die zijn minder elegant vrees ik.)

 • Nele84

  Ik ben fan van Evy! Ze zegt (bijna) altijd net op het juiste moment dat je goed bezig bent enzo ;-). Ik heb van september-november vorig jaar zonder problemen de 27 lessen uitgelopen (weinig last gehad van stijfheid, dus het is echt wel op het gemakje) en ben een paar weken geleden herbegonnen bij les 10 (ja, mijn winterstop was ietwat te lang). Veel succes ermee! ‘t Doet ne mens echt deugd!

 • Sofie

  Geweldig, Kathleen! En goe bezig, dat ook! PS: Ik deel je Dreef-traumas. Om nog maar te zwijgen over de sportvelden-traumas. Er was maar één ding nog erger: die groene stinksporthal op de speelplaats. Bweik!

 • Flexje

  Haha! Er is er maar één die dat kan voor hebben! Lol… Wat moet ik toch ook dringend terug beginnen met lopen! :s

 • ilse

  Proficiat voor de vlotte start, maar behoed je voor week 7, da’s een dooddoener ;-). En tegen dat je een iphone hebt kan je gewoon de loopschema’s van evy in Runkeeper gooien en kan je op je eigen muziek lopen.

 • Barbara L.

  Wat toevallig! Ik ben maandag begonnen (één dagje eerder), vanavond of morgen “les 3”!

  Succes!
  B

 • la merlette blanche

  Haa, ik had dat ook bijna voorgehad! Maar toch nog net op tijd gezien dat er geen 2 maar een 10 stond 🙂 Een paar lessen later ben ik dan wel vergeten teruggaan naar les 10.. maar goed, van les 9 naar les 11 is toch minder erg 🙂

  Mijn 27 lessen zijn sinds kort afgelopen, nu loop ik telkens 2 x 15 minuten zonder Evy maar met eigen muziek, en ‘k moet zeggen, dat vind ik plezanter, want de muziekkeuze van Evy (en de repetitiviteit) begon mij na een paar lessen serieus tegen te steken…

 • Goofball

  amai ik vind da straf. Start to run zit geweldig goed in elkaar waardoor je het echt vlotjes kan opbouwen…maar van les 1 naar 10 gaan zou ik echt niet kunnen (ooit tot 12 geraakt en in de winter stilgevallen en nu weer aan les 4).

 • hotelmama

  Oh wat dapper, ik kom voorlopig nog niet verder dan denken dat ik toch eens zou moeten…

 • Els

  volgens mij zijn wij naar dezelfde school geweest! (maar niet in dezelfde periode, hi)

  amai, zeg, zo slecht moet uw conditie toch niet zijn als ge zo vlotjes naar les 10 gaat, chique! en lol voor uw vloek, ge schrijft het zo geweldig

 • marie

  hahahahah ik herinner mij de loopsessies op school ook. Maar dat was wel leuk dat we dan een lange broek mochten aan doen (compensatie werkt altijd!).
  Wat me daarvan bijblijft, is een leerkracht op de fiets die op 1 plek bleef staan om te roepen dat we echt wel moesten LOPEN en niet moesten tetteren…
  Brrrrrrr

  Knap gedaan, van les 1 naar 10… K had het willen zien;) vanaf nu gaat het dus easy zijn tot je weer bij die 10 zit he!

 • HansDeZwans

  Volgens mij kun je nu beter met les 11 verder gaan. Kwestie van de zaak een beetje te versnellen.

 • jj

  geweldig omschreven 🙂
  Ik heb ooit de start to run meegedaan hier in mijn gemeente, en dat was echt tof op ‘t laatste (en ik liep ook niet graag in de lessen LO).
  Mag ik vragen waar je de lessen gevonden hebt? Ik kom vanalles tegen maar zoek een betrouwbare link 😉

 • Pin It on Pinterest