Gemaakt

Sorbetto

Ik had het gratis Sorbetto patroon op de blog van Colette Patterns zien passeren en ik had het gelaten voor wat het was. Topjes met brede bandjes zijn namelijk niet mijn dada. Dan lijken mijn armen alleen nog reusachtiger dan ze al zijn. Maar toen zag ik op het wereld wijde web allerlei leuke varianten van dit patroon opduiken. Blogster en naaisters van alle mogelijke maten en vormen stonden er prachtig mee. Het begon te kriebelen, tegen beter weten in natuurlijk. Het patroon bestaat uit maar twee patroondelen. Twee. En je het er maar een klein metertje stof voor nodig. Ha! Wat een giller van formaat. Uiteraard had ik een licht katoentje liggen dat ideaal was voor een zomers topje, dus ik moest het gewoon proberen.

En zo kwam het dat ik nu een topje heb dat als een patatzak rond mijn lijf hangt. Vandaar deze prachtige aan-de-kapstok-foto. Zoals verwacht is het model helemaal niets voor mijn lichaam. Ik heb een taille die ten alle tijden op de een of andere manier geaccentueerd moet worden en bovenarmen die ten allen tijden bedekt moeten worden. Blijkbaar is het patroon gebasseerd op bloesjes uit de jaren ’60. Dus ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig dat ik niet in die periode geboren ben met mijn lijf. Zoek maar een keer een leuk Mod jurkje voor iemand met mijn vormen.

Soit. Ik heb geprobeerd het te combineren met een paar andere elementen uit mijn kleerkast, maar het blijft een ietwat vrolijke en zomers ogende patatzak. Dat is de algemene consensus tussen mij en Het Vriendje. Leuk voor andere mensen, helaas niet voor mij. Maar voor zij die een keer een patroon van Colette Patterns van dichtbij willen zien voor ze er een kopen, download dan zeker het Sorbetto patroon. Het is helemaal in haar eigen gebruikelijke, duidelijke stijl geschreven en geïllustreerd.

Ik ga intussen nog wat verder balen.

You Might Also Like

 • Oontje

  Oh, zo jammer van het stofje. Dat is nu ook wel geen reclame voor die patronen… Gelukkig heb je nog dat jurkje waar je wel fantastisch mee staat.

 • Daphné

  Wat een schattig stofje!

  Hier zou dat ook nooit passen…

  Tip: ipv te balen, maak u populair en maak er een give-away van!

 • Polkadotjes

  Nochtans zo’n schoon stofke! In de winter dragen onder een giletje?

 • Femke

  Schoon stofje! Troost u, zoiets kan ik ook niet dragen. Spaghetti-bandtopjes dat gaat nog net, maar van die brede banden dat lijkt nergens op. Het doet me ook altijd te veel denken aan een “marcelleken”, niet bepaald een elegant vrouwelijk kledingsstuk 😉

  En idd, wat Daphné zegt: maak er een give-away van. ‘t Zou zonde zijn van het stofje om het gewoon in de kast te laten hangen.

 • Greet

  Oej, misschien ligt het aan de stof? Dat roze stofje op die foto ziet eruit alsof het heel soepel rond euh rondingen valt, terwijl dat gebloemde stofje eruit ziet alsof het wat stijver staat? Maar ik ken er eigenlijk niks van hoor.

 • stien

  Toch ook schoon aan de kapstok zo. Hang het aan de muur? Of idd met een vestje over?

 • Dorien

  Het is inderdaad een vrolijk stofje. Ik ga binnenkort ook eens beginnen met wat basiskennis te verwerven. Heb jij eigenlijk een cursus gevolgd ergens, of van moeder of grootmoeder geleerd, of…? 🙂 Ben je er al lang mee bezig?

 • Over ezels en bloesjes | Verbeelding

  […] verschijnen op de site van Colette Patterns was ik skeptisch. Het leek qua vorm behoorlijk hard op de Sorbetto die niet geschikt was voor mijn lichaamsbouw. Maar opnieuw waren bepaalde bloggers zeer lyrisch […]

 • Pin It on Pinterest