Gemaakt

Oehoe!

Met het Leuvens Stiksel maken we voor iedere “stiksel baby” kadootjes. Het is niet verplicht uiteraard, maar ik probeer in ieder geval voor zoveel mogelijk boelekes iets te maken. Kwestie van ze eens flink in de watten te zetten, zo aan het begin van hun leven. Het was nu onder andere de beurt aan Ewoud, het zoontje van Ilse. U weet wel, van innerlijke Ilse en van dit kaartje. Ja. Dat kaartje. Ik had het in mijn hoofd gehaald het baby-uiltje na te maken. Een 2D tekening omzetten in iets 3D… achtigs, dat leek me wel wat. En ja, misschien was het ook een beetje ambitieus, maar ach, een beetje ambitie hebben, daar is nooit iemand van gestorven, denk ik. Tenzij je foute ambities hebt zoals maffiabaas worden of zo, dan misschien wel. Maar soit.

Ik koos bewust voor een van mijn lievelingsmaterialen: vilt. Ik hou van vilt. Je moet de naden niet afwerken of randen omzomen, want dat rafelt niet uit, het komt in verschillende geweldige kleuren, het laat zich gemakkelijk manipuleren, het heeft al wat volume op zicht,… Ideaal voor knuffels. Decoratieve knuffels alleszins. Als er op vilt gekwijld wordt, dan begint dat namelijk te pluizen dat het niet schoon is en vlekken uit vilt krijgen is doenbaar, maar niet altijd even evident.

Maar dat zijn uiteraard details. Details. Pfuh. Er werd zwaar nagedacht over hoe ik het ging aanpakken, maar voor ik het wist had ik een baby-uiltje in mijn handen. Hij trekt nog een beetje een bedenkelijk gezicht, maar voor de rest is hij het schattigste baby-uiltje dat ooit van onder mijn naaimachine is gerold. Tevens ook het eerste en het enigste tot nu toe, maar dat zijn weer details hé. 😉

You Might Also Like

 • Mona

  Dit is een gat in de markt… ik ben jaloers op jouw talent. Echt heel knap!!

 • eloleo

  P-A-T-R-O-O-N, zou ik zo zeggen!

 • Daphné

  W O W !!!!!!! Hoe geniaal!!!

  Eloleo, ik volg u daarin!!! (was jij niet op vakantie?)

 • De Zuster Van

  Dit is prachtig!
  Enne, die trekt helemaal geen bedenkelijk gezicht, hij is gewoon heel erg schattig.
  Voor de rest sluit ik mij volledig aan bij Eloleo.

 • Kir

  ik ken een heel leuk goed doel, waarvoor we steeds op zoek zijn naar goede patronen…

 • eloleo

  @Kir: Ja, dat bedoelde ik natuurlijk ook!!!
  @Daphne: ik surf op het WereldWijdeWeb, overal internet 😉

 • kathleen

  GE-WEL-DIG!!!

 • An

  Zo cute! Van Katoen roept, denk ik…

 • Annie

  die is zo cool!

 • Lily

  Oh, echt zo mooi!

 • Alexandra

  Snoezie!
  (En een heel leuke blog om te lezen ook.)

 • Lynn

  Moooooi!!!

 • mamasha

  Wat een beauty! Uiltjes dragen mijn voorkeur weg bij heel veel zaken. En dit is dé schattigste uilenknuffel ever!

 • Flexje

  Ja Kathleen, ik zou dan toch maar eens nadenken over een patroon voor Van Katoen… 😉 Hij is echt te lief!!

 • Annouska

  Wauw, dat zal wel heel wat werk gekost hebben om het te maken. Hij is echt super leuk geworden.. ^^

 • lamazone

  Schitterend!
  (W)Oe-Hoe 😉

 • Pin It on Pinterest