Gebeurd

Nummerken 28: zelfstandige in bijberoep

In juni 2008 trok ik naar de Brabanthal met vriendin N. om een bezoekje te brengen aan de Startersbeurs van Unizo. Ik wilde namelijk dolgraag zelfstandige in bijberoep worden: geboortekaartjes maken, trouwkaartjes maken, illustreren, zelfgemaakte spulletjes verkopen, misschien hier en daar freelance een tekstje schrijven,… Dat leek me wel wat. Dus ging ik me informeren. Met hopen brochures en een pak goesting om er in te vliegen kwam ik buiten!

Maar toen kwam de twijfel. Zou ik dat wel kunnen? Was dat geen risico zo zelfstandige in bijberoep worden? Wat als ik keihard zou falen? Wat als? De drie jaren die volgenden stak het idee om zelfstandige in bijberoep te worden regelmatig zijn kop op en iedere keer duwde de twijfel die goesting terug weg. Er was altijd wel iets. De excuses die ik in mijn hoofd al verzonnen heb, man, van absurd tot klinkklare onzin.

Begin dit jaar zei ik tegen Het Vriendje: “Dit is het jaar. Dit is het jaar waarin ik eindelijk zelfstandige in bijberoep word! Mark my words!”. Ik had intussen geleerd dat de beste moment om aan een avontuur in de zelfstandigheid te beginnen, aan het begin van een kwartaal was: januari, april, juli, oktober. Januari kwam en ging. April kwam en ging en nu staat juli voor de deur. Juli. Het is nu of nooit, zo voelt het. En goed, ik ben nog niet zo voorbereid als ik zou willen zijn, maar de goesting is er en daarmee kan je al een heel eind komen.

Maar het is zover, lieve lezertjes. Sinds 1 juli ben ik zelfstandige in bijberoep. Ik mag geboortekaartjes maken en trouwkaartjes en ik mag zelfgemaakte spulletjes verkopen. Als ik wil mag ik zelfs workshops geven en teksten schrijven dat het een lieve lust is! Fanny&Laura is een feit. En hoewel het aan jullie kant van de schermen nogal stilletjes is, wordt er achter de schermen al hard gewerkt. Binnenkort wordt de tijdelijke webpagina die nu staat te pronken op www.fannyenlaura.be vervangen door een iets uitgebreidere website, wat uiteraard gepaard zal gaan met een paar giveaways en zo.

Wil je graag als eerste op de hoogte gebracht worden van dit alles? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief op www.fannyenlaura.be of wordt fan op Facebook.

En aangezien mijn statuut al in orde is en al: nummerken 28 van de life list is hierbij ook geschrapt. Yeah!

You Might Also Like

 • Mona

  Veel succes!!

 • Veerle

  Wat leuk! Heel veel succes!

  Hoe kom je op de naam Fanny en Laura?

 • Gaëlle

  woohoow! Proficiat zeg!

 • De Zuster Van

  Heel veel succes, jij moedige dame! Met jouw talent gaat dat zeker lukken!

 • Goofball

  amai, tof zeg. Veel succes ermee!

 • Riet

  Zoals je weet: ik supporter!

 • Mirthe

  Fantastisch!
  Wishing you the best of luck!

 • Ilse

  Proficiat! Als het zover is zal ik zeker en vast veel goede reklaam voor je maken 🙂

 • Daphné

  Super!!!! ik volg 😉

 • Polkadotjes

  Proficiat! Succes! En veel plezier!

 • Evy

  Proficiat! Ik ben benieuwd naar je avonturen en maaksels!

 • Lily

  Tof! Jij gaat dat goed doen!

  Succes!

 • Stien

  Kei goe! ‘k vind uw logo alvast top!

 • vleervlinder

  Super, ik zit dus ook al sinds 2008 op Fanny & Laura te wachten 😉 Succes!

 • Nele84

  Proficiat!

 • Valérie

  Super, proficiat!!

 • kleine

  Proficiat meid! Ik wens je veel succes 🙂

 • Annie

  ik zag het al even aankomen en ben zeer benieuwd naar de site!
  heel veel succes ermee!

 • co²

  fantastisch! Veel succes met het uitvoeren van nummerken 28, maar vooral ook erg veel plezier gewenst! 🙂

 • Liesbeth

  Eindelijk! 🙂 Ge gaat dat ongetwijfeld heel goed doen!

 • Peachy

  Ik ben fan!

 • Karolien V

  Wauw! GEWELDIG!!! Hier krieblet het ook heel hard om dat te doen maar die twijfels…Proficiat om de knoop door te hakken, ik word-ben fan!

 • Nele84

  Maar zeg, ik wilde reageren op uw kapperverhaal van een tijdje terug omdat ik daar vandaag uiteindelijk geraakt ben en ik kan daar gewoon niet meer reageren. Ik wilde u bedanken voor de tip, want ‘t is daar inderdaad geweldig. En ik was op een kwartier binnen en buiten! Zalig voor een kapperhater gelijk ik.

 • Flexje

  Proficiat!!! 🙂
  De vogelkes-workshop krijg ik toch nog gratis he? :p lol…
  Ik vind het echt super!

 • Bloem

  Hej waw! Das keitof! Keep me posted! x

 • Pin It on Pinterest