Gebeurd

Aber ich winne nooit nichts…

Stien, die woont af en toe een beetje in Duitsland en ook al is Duitsland eigenlijk niet zo heel ver en niet zo heel exotisch, toch hebben ze daar toffe dingen. Ik heb het dan niet over lederhosen und strudel. Nee, nee, ik heb het over bakgerief. Tot voor kort had ik er ook geen flauw benul van dat er in Duitsland een schat aan bakgerief te vinden is, maar toen verscheen er een “gebe-weg” op de blog van Stien met een foto van allerlei producten en daarbij een kleine omschrijving/vertaling. Ik bak al een keertje iets, dat hebben jullie intussen wel gemerkt, vermoed ik zo, dus dacht ik: “Ich wage meine kansch schön!”.

Und ich habe gewonnen! Ja! Ganz toll! Gisteren was Stien van de partij op Het Leuvens Stiksel met een gi-gan-tische zak met al die bakspulletjes er in. Suiker met een smaakje of een kleurtje, hazelnootvulling, ingrediënten voor maanzaadkoekjes (*kwijl* maanzaadjes *kwijl*), zuurdesem something something en vooral… Eis Zauber für Joghurt! Man, dat ze dat hier nog niet hebben. Dat is het product waar ik het meest naar uit keek en wat ik waarschijnlijk het eerst zal uittesten.

Maar uhm… dan moet ik eerst even een snelcursus Deutsch gaan volgen weil meinen Deutsch is keinen vetten. “Wann kommt der bus? In fünf minuten,” zal me hier niet veel verder helpen in dit geval, vrees ik.

You Might Also Like

 • Riet

  Aber ik denkst dat doe das zinnetje van nooit nichts winnen out deinen woordenbuch mag schrappen!

 • Mlle Belle

  Schitterend! Benieuwd wat je allemaal gaat produceren. En “wann kommt der bus”? Dat is pas nostalgie met Hanz und Dieter!

 • De Zuster Van

  Jean-Marie Pfaff zou stolz zijn auf zulke schöne Deutsche Prosa!

 • Plutomeisje

  Mmm, krijg direct goesting om aan al die zakjes te snuffelen, ze open te doen, te proeven en geschikte recepten op te zoeken. Ben benieuwd naar uw maaksels! 🙂

 • mistINGEtte

  Als wij toevallig in Duitsland komen, ga ik altijd vlug in de Aldi gaan kijken als er interessante bak-dingen te vinden zijn. (versieringskes in suiker of chocolade of marsepein, aroma’s, …) En telkens vind ik iets dat ik nog nooit gezien heb ! En … voor een Aldi-prijske!

 • la merlette blanche

  Haha, zo’n plezante post! 😀 Viel Spass mit deinen bakdinges!

 • stien

  Du geht das so gut kunnen hé! Gewön ein bischen probieren und versuchen und dann klapt alles :)!

 • Femke

  aah, had jij ook het boek Fix und Fertig? Mit Hans Beck und Dieter Müller? Nuttige zinnetjes als “mein vater arbeitet bei Ford, er ist ingenieur”

 • Ellie

  Gehen wir ins konditorei? LOL

 • Annelien

  Ach so! Das ist sehr shön. Meestal als je even de tijd neemt kom je er wel uit wat iets is (: rond kerst hebben ze in duitsland ook de meest fantastische bakpakketten <3

 • Evi

  Ha! Die “wann kommt der bus? In fünf minuten” is ook het enige wat ik van 3 jaar Duits heb onthouden! Dat zinnetje moet nogal een indruk gemaakt hebben…
  Prociat met je prijs en smakelijk!

 • Pin It on Pinterest