Gebeurd

Over innerlijke driejarigen

Afgelopen zaterdag reed ik met mijn trouwe ietwat rammelende stalen ros huiswaarts nadat ik even een paar winkels onveilig had gemaakt. Ik hou er wel van een rustige omweg te nemen. Op een bepaald moment kom ik dan voor de grote keuze te staan op die route: the scenic route of de snelle route. Ik had net besloten de snelle route te nemen, toen er plots een eekhoorntje over de weg liep.
“Eekhoorntje!” gilde ik met een veel te hoog stemmetje terwijl ik veel te enthousiast naar het wezentje met de pluimstaart wees. Mijn innerlijke driejarige komt te pas en te onpas naar boven op die manier. Het gebeurt voornamelijk als ik een poes zie. Dan roep ik heel luid “POES!” en begin ik spontaan te grijnzen. Poezen zijn leuk. Eekhoorns ook. Ik remde af en keek toe hoe het eekhoorntje naar de andere kant van de weg liep, even stopte, de weg terug overstak en daar in een boom klom.
“Klim maar snel, eekhoorntje,” kirde ik, “Ja! Doe maar!”
Het was pas toen ik de eekhoorn uit het zicht verdwenen was, dat ik het koppeltje op het grasveld achter de boom zag. Ze staarden me met opgetrokken wenkbrauwen aan. Ik schraapte even mijn keel en met schaamrood op de wangen fietste ik snel weg.

Ik moet mijn innerlijke driejarige snel onder controle zien te krijgen. Dringend. Jawel.

You Might Also Like

 • Marleen

  Nee, hoor! Waarom zou je! Bewaren die driejarige!

 • oon

  Haha, ik zie het al voor me. Super! Niet veranderen, nee. Waar is dat nu goed voor. Die verwondering moet blijven.

 • la merlette blanche

  Nee, niet bedwingen! Meer mensen zouden zo af en toe hun innerlijke driejarige moeten ‘vrijlaten’ 😉

 • Martine

  Hahaha , plezant verhaal. Tegenwoordig moet je opletten wat je doet want je wordt vlug scheef bekeken.
  Iedereen is zo serieus , ‘k zou ook blij geworden zijn van jou bezig te zien.
  Zo blijven,hé.

 • Maja

  Dat is nu toch één van de voordelen van een kindje hebben, niemand vindt het raar als je juist hetzelfde doet met een kind naast je zijde. Als je wilt mag onze 1 1/2 jarige eens komen lenen, die roept even enthousiast “poes!”

 • lies

  niet doen! doe ik ook niet *grijns*

 • Valentijn

  Wannes doet dat ook ja, als hij een kat ziet “POE!” roepen. Als éénjarige 🙂

 • Fielosophie

  Meer dan een luidkeelse: jeeeeeeeeeej kan je daar niet op zeggen eigenlijk he 🙂

 • NaailescollegaSofie

  Hahaha 🙂 Wat een heerlijk verhaal! Op de één of andere manier kan ik me zoooo voorstellen dat dit gebeurt bij jou 🙂 En dat siert je.

 • hotelmama

  Niks van aantrekken, dat is net heel charmant. Maar ik weet ook hoe schaamtelijk het kan zijn…

 • Alexandra

  Er zijn al meer dan genoeg ‘serieuze’ mensen! Als ik je bezig gezien had, had ik vast gegiecheld… (Zo’n dingen maken een mens toch vrolijk?)

 • Janina Modaal

  O, ik denk dat ik die innerlijke driejarige heel tof vind :).

 • Flexje

  Zo herkenbaar hahaha 🙂 Je moest eens weten wat voor toeren ik meestal uithaal… :p

 • Ria

  Wat een tof blog heb je!
  Ik ga je volgen. Dus graag tot de volgende keer.

 • smiley

  Wauw! Jouw uiting van jouw innerlijke driejarige is juist net leuk!!!! Ik hou ook van katten en eekhoorntjes (en konijntjes) maar mijn innerlijke driejarige zit wel al weggestopt. Spijtig. Soms hoop ik dat ie er terug uitkomt wanneer ik kindjes krijg.

 • Goofball

  maar neen, vooral blijven juichen voor eekhoorntjes en grijnzen naar katten of zwaaien naar een hond…ik doe dat ook hoor.

  heb ook al eens een eekhoorntje op de Koning Boudewijnlaan zien oversteken….dan zat ik ook te supporteren dat he tsnel snel moest oversteken en daarna heb ik iemand opgebeld om te vertellen dat ik een eekhoorntje had zien oversteken

 • HansDeZwans

  Dat hoef je je toch niet voor te schamen.

 • Pin It on Pinterest