Gegeten

Naamkoekjes

Afgelopen zondag trok ik net zoals de helft van creatief en iets-minder-creatief Leuven en omstreken richting Sportoase om me daar in de drukte van De Winkelstraat te werpen. Twee zalen gevuld met kraampjes vol prachtige zelfgemaakte spulletjes, unieke kadootjes en stof. Meer moet dat niet zijn voor mij op een druilerige zondagmiddag.

ZiezoZoet had er ook een kraampje. De volle vier vierkante meter bewegingsruimte stond vol. Prakke vol. Volgens mij is prakke geen woord, maar het klopt wel met hoe vol het daar stond. Toch viel mijn oog op een superleuk koekjesgadget: een uitsteker om petit beurre-achtige koekjes te maken waarbij je zelf een naam op kan zetten. “Ha!” dacht ik, “Leuk!”. Maar ik werd zot van al het volk dat er stond, kon niet nadenken en moest. daar. weg. Ik ben niet iemand die goed functioneert in kleine ruimtes waar veel te veel volk staat. Nope.

Tegen het einde van onze ronde door de twee zalen, gingen we nog even terug naar de eerste zaal omdat daar de bancontact was. Terwijl Kir afrekende liep ik toch nog even naar de ZiezoZoet stand, waar nu twee mensen stonden op die vier vierkante meter. Snel greep ik de koekjesuitsteker en liep er mee naar de geïmproviseerde kassa. Daar kreeg ik nog wat uitleg en er werd me gezegd dat ik mocht mailen voor een goed koekjesrecept. De wereld der koekjes beperkt zich bij mij tot koekjes eten. Koekjes bakken heb ik nog nooit gedaan en een goed standaard koekjesrecept had ik dan ook niet. Dus mailde ik ZiezoZoet meteen na mijn thuiskomst. De volgende dag zat het recept in mijn mailbox. Yeah!

Gisterenavond ging ik er mee aan de slag, met die koekjesuitsteker. Zondag sta ik op De Beparkte Oplage, een marktje waar creatievelingen zelfgemaakte spulletjes kunnen verkopen. Ik deel er een standje met Misjoef. Jullie zijn uiteraard welkom tussen 12u en 18u. Het marktje gaat door in Park Spoor Noord in Antwerpen. Maar dus… Dat ding… Het werkt en maakt schattige koekjes. Kijk maar!

Voor langere berichten is het misschien niet ideaal omdat er maar een beperkt aantal letters bij zit, maar hey, ik kan de naam van mijn mini-bedrijfje vormen en ik kan mini-liefdesbrieven schrijven naar Het Vriendje. Voor mij is dat voorlopig genoeg. 😀 Blijkbaar kan je wel nog een uitbreiding kopen.

En nu zitten de koekjes in een stevige afgesloten doos, klaar om morgen mee te nemen naar De Beparkte Oplage. Bezoekers die er vroeg genoeg zijn, kunnen eens proeven van die Fanny&Laura koekjes. Voor mensen die niet vroeg genoeg zijn kunnen wel eens pech hebben. Ze zijn zo lekker dat ik ze misschien allemaal wel zelf op eet. Ha!

(Voor de geïnteresseerden, je kan ZiezoZoet per mail contacteren indien je deze koekjesuitsteker wil kopen. Op De Winkelstraat kostte hij €9,90)

You Might Also Like

 • polkadotjes

  Da’s keineig!

 • Veerle

  Heel erg leuk!

  Ik heb de uitsteker ook (gekregen voor Kerst en Nieuw vorig jaar), maar heb enkel de lettertjes nog maar uitgeprobeerd op cupcakes (in de rolfondant en marsepein). Ik ga eens zoeken naar een lekker koekjesrecept, want zo ziet het er ook superlekker uit!

 • Janina Modaal

  O, das superwijs!
  En echt leuk dat er nu fanny & laurakoekjes bestaan 🙂

 • Pin It on Pinterest