Gebeurd

In de sjakosh

Of wij ook eens de inhoud van onze sjakosh willen laten zien, vraagt Lilith op haar blog? Tuurlijk. Blijkbaar is dat ook een go-to-post als je weinig inspiratie hebt om te bloggen. Perfect dus, want ik ben te moe om na te denken.

 • Mijn prehistorische gsm (4 jaar en counting baby!)
 • Mijn portofeuille die niet meer dicht kan (uhm… 7 jaar en counting baby!)
 • Sleutels met een vuil schaap er aan. Komt er van van altijd dat schaap te bepotelen met mijn vuile vingers nadat ik mijn ketting er weer heb moeten opleggen.
 • Een restje stof
 • Veel te veel papier dat uitgesorteerd moet worden. Er zit onder andere nog een kaart tussen van Parijs. Dat zit er dus al in sinds maart. Ahum. Kuch.
 • Fietslampjes. Belangrijk.
 • Een brillendoekje. Ook belangrijk als brillendrager met vettige pollekes.
 • Een zakje met daarin een IKEA schroevendraaier. Uhm… sja.
 • Een IKEA potloodje, want dat komt al eens van pas.
 • Ecocheques
 • Een paar verdwaalde losse munten waaronder ook nog een muntstuk van twee Deense kronen met een gat in, want zo gaat dat daar bij die Denen.

En jawel, dat is het. Als jullie me vragen de inhoud van mijn sjakosh nog eens te laten zien over vier maanden of zes maanden of over een jaar, dan is de kans vrij groot dat er nog steeds hetzelfde in zit. Zelfs die kaart van Parijs. Yup.

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  Die fietslampjes, die zou ik ook weer standaard in mijn tas moeten beginnen steken. Want belangrijk, inderdaad.
  Dat restje stof erin, da vind ik wel grappig 🙂

 • Polkadotjes

  Ha, da’s een zalige post. Ik ben daar idd wel eens curieus naar…wat anderen allemaal meesleuren in hun handtas.

 • stien

  ik was altijd zo trots op mijn 10 jaar oude gsm die nog prima werkte. nu is hij definitief kapot gevallen… maarrr ik heb gelukkig een andere oude van mijn broer kunnen recycleren, intussen ook al 5 jaar oud, jeps!

 • Eefje

  Doet me denken aan de what’s in your bag? groep op flickr, inderdaad leuk om een beeld te krijgen van wat mensen allemaal meeslepen.

  Toen ik in 2005 met mijn beste vriendinnetje in Denemarken was, hebben we allebei zo’n twee-kronen munt aan een schoen vast gemaakt door de veter door het gat te rijgen. Heeft er jaren lang aangezeten. Nu ligt die munt nog ergens in een doosje met wat oude guldenmunten (ik mis het kwartje).

 • mama saartje

  ik heb exact hetzelfde stukske stof in mijn handtas zitten (buiten een hoop andere rommel)

 • Madrina

  Amai, ik dacht dat ik een prehistorische gsm had: 7 jaar 🙂

 • Pin It on Pinterest