Gegeten

Frozen Yoghurt

Pinterest. Ik heb de boot heel lang afgehouden aangezien ik maar al te goed besefte hoe verslavend en deprimerend zo een site kan zijn. “Deprimerend?” hoor ik jullie denken. Natuurlijk, beste lezer. Op Pinterest verzamel ik allerlei leuke dingen die ik ooit nog een keer wil maken of doen: recepten, tutorials om kledingstukken te maken of andere naaisels,… Meestal komt het er uiteraard nooit van, want zo gaat dat nu eenmaal in het leven.

Dus besloot ik tijdens mijn vakantie één ding te maken dat ik had gepinned op Pinterest. De keuze was snel gemaakt: frozen yoghurt. U weet het of u weet het niet, maar Het Vriendje en ik, wij zijn vrij gek op ijs en alles wat daar enigzins op lijkt. Hetgeen wat ik me bijvoorbeeld het meest zal herinneren aan mijn korte verblijf in Kopenhagen was het geweldige ijssalon dat we twee keer in even veel dagen tijd hebben bezocht.

Maar dus, men neme: 500gr yoghurt (bio yoghurt), 100gr kristalsuiker en 300gr aardbeien (diepvriesaardbeien in mijn geval). Men gooie de aardbeien in de dichtstbijzijnde blender, mengen onder dit pureetje de yoghurt en de suiker en kappen dit in een baksken. Dit baksken zette men in de diepvries. Om het halfuur gaat men een keertje roeren in het mengsel om ijskristallen tegen te gaan. Als men wat aan de luie kant is doet men dat om de drie kwartier. Of om het uur. Daarna kan men genieten van een heerlijke frozen yoghurt. En daar kan je meer van eten, want dat is veel lichter dan roomijs. Ha!

You Might Also Like

 • Anneke

  Ik wil, ik wil, ik wil!

 • Marleen

  Jaaa, zo verslavend, die Pinterest. Dit recept lijkt me heel makkelijk, dus ga ik ook eens proberen.
  Ik kijk eigenlijk alleen bij DIY and Crafts, voornamelijk uit zelfbehoud.

 • la merlette blanche

  Jaaaaa, leve zelfgemaakt ijs! Ik maakte het vorig weekend nog, maar nog simpeler: bananen pellen en in stukjes snijden, nachtje invriezen, ‘s morgens uithalen en mixen (efkes laten ontdooien), evt. met een beetje sojamelk om het makkelijker mixbaar te maken. En dan kan je naar smaak chocolade, stukjes noten toevoegen, maar ik vond het zo ook al geweldig 🙂

  Oh, en hier nog een verrassend lekker ijsrecept, manman, ik krijg al goesting door de herinnering alleen 🙂

 • Kathleen

  @la merlette: dat recept met de bananen ben ik inderdaad ook al tegengekomen, alleen ben ik zelf zo geen bananenfan. Het Vriendje is wel van plan het ooit nog eens te proberen. Er heeft een hele tijd een banaan in onze diepvries gelegen, maar die is uiteindelijk toch in de vuilbak beland.

 • liesbeth

  Een goed alternatief voor uw boke met choco! 🙂

 • Lelie

  hmmmm, ziet er goed uit!!! Ik heb het gepint!

 • Pin It on Pinterest