Gegeten

Valsspelen voor beginners

Dus. Ik had besloten om de choco links te laten liggen, maar mijn lichaam reageerde nogal raar op het chocolade tekort. Afkickverschijnselen en zo. Yup. Dus maakte ik zelf choco. Ik besloot dat als die regel van toepassing was op desserts en koekjes en andere zoetigheden, die ook van toepassing was op choco. U weet het of u weet het niet, maar hier ten huize Verbeelding worden geen koekjes of desserts aangekocht. Als we willen snoepen, dan moeten we er moeite om doen en al dat lekkers zelf maken. Ik vond dat van toepassing op mijn choco-afkick-ding.

Dus maakte ik zelf choco. Lekkere choco. Maar het gekke is dat ik heel gemakkelijk van “ambachtelijke” choco kan afblijven. Een tijdje geleden hadden we choco gekocht bij een bakker en daar kon ik ook perfect afblijven. In Kwatta zit iets wat mij helemaal in verslavings-modus doet gaan. Daardoor blijf ik eten en eten en eten. Nog een boke. Alleez nog eentje. En dan nog eentje om het af te leren. Zelfgemaakt choco? Eén boke. Done and done. Lekker, dat zeker wel, maar geen verslavings-effect. “Wat kieperen die choco-makers in hun choco?” vraag ik me dan even in stilte af. Alhoewel… Bij Het Vriendje is het blijkbaar net omgekeerd. Eén boke Kwatta, een halve pot zelfgemaakte choco.

Trouwens. Choco zelf maken is supermakkelijk. Waarom heeft niemand me dat ooit verteld? Waarom?!

Benodigdheden voor iets meer dan een halve liter choco
100ml melk
50ml room
250g chocolade druppeltjes (van die Callebaut gevallen) of in gehakte chocolade
150g boter in kleine blokjes gesneden

De melk en de room aan de kook brengen (ik deed die dat in een badje van Marie voor alle zekerheid) en daarna de chocolade en de boter er bij kappen. Roeren tot alles een mooi geheel is en overgieten in potjes.

Blijkbaar wordt die choco best binnen de 5 dagen opgegeten, maar dat zal hier wel geen probleem zijn als ik zie hoe dik Het Vriendje zijn boterhammen smeert. 😛

You Might Also Like

 • Lily

  Moet ik ook eens proberen, zowel die regel om zoete dingen zélf te maken in plaats van te kopen, als jouw chocorecept!

 • NaailescollegaSofie

  Hahaha, Kathleen! Foei zeg! Zo schoon creatief omspringen met uw eigengemaakte zelf-afspraken! Smakelijk 😉

 • la merlette blanche

  Suiker werkt verslavend he, dat weten de fabrikanten goed genoeg 🙂

 • Nele84

  Bij mijn ouders is er ook nooit choco in huis. Wij kregen dat dus nooit als kind, behálve als we op reis gingen, dan maakte mama ook zelf choco en als diene pot op was, was het gedaan. Goddelijk inderdaad. Misschien moet ik het zelf ook maar eens proberen. Kwatta vind ik niet veel aan. Maar diene boerinnekeschoco van de colruyt. Jongens toch, allensjans dat ik niet al te vaak in de colruyt passeer ;-).

 • Danny

  Volgens mij maken de smaakversterkers die verwerkt zijn in choco het zo verslavend.

 • Lelie

  hmmm, ziet er lekker uit, ik ga de choco ook proberen als de pot die er nu staat op is.

 • jokemijn

  Ik werkte vroeger bij de Pain Quotidien waar we ook steeds onze eigen choco maakten. Overheerlijk!

 • Fielosophie

  Oh! Ik lees je blog in mijn feedreader waar de nieuwste posts dus bovenaan komen te staan en deze choco post als laatste stond te blinken.

  En wat zag ik? Post bovenaan: cakejes met aangekochte kinder bueno.
  Post onderaan: “er worden geen koekjes of desserts aangekocht ten huize Verbeelding”.

  Busted!! Of is die Kinder Bueno vanzelf door uw raam gevlogen? 😉

 • Kathleen

  @Fielosophie: Haha! Nee, nee, in dat geval werden de Kinder Bueno’s als ingredient gezien. Ze zijn er integraal in gevlogen. Geen stiekem geknabbel. Nope.

 • Herpakt « LJ

  […] ja. Not. Done. Ge moest u schamen, LJ. Zodus heb ik een nieuwe regel ingevoerd (gepikt van elders in de blogwereld): er komen geen koekjes meer in huis. We eten enkel wat we zelf maken. (De koekjes op De Heuvel […]

 • Pin It on Pinterest