Gebeurd

Holderdebolder

Het staat nu min of meer vast dat ik een nieuwe fiets ga kopen binnen dit en zes maanden. Intussen hou ik dus ook mijn ogen open. Als ik een mooie fiets zie, dan kijk ik even op het frame of ik het adres van de winkel kan vinden waar die fiets werd aangekocht. Mensen trekken dan even grote ogen, maar hey, dat is de beste manier om te achterhalen waar je leuke fietsen kan kopen.

Of gewoon door Leuven dwalen helpt blijkbaar ook. De Brusselsestraat is eigenlijk een straat waar ik zelden tot nooit kom. Vandaag toevallig wel en ik werd naar het uitstalraam van Velo Verde gezogen. Gezogen zeg ik u. In het uitstalraam stond een pracht van een fiets en achter die fiets stonden nog meer van datzelfde soort prachtige fietsen. Ik wees en ik “Oooh”-de en “Aah”-de. Het Vriendje greep me bij de arm en sleurde me naar binnen. Daar liet ik aan de ongelofelijk vriendelijk meneer weten dat ik eens aan het rondkijken was achter een nieuwe fiets, liefst met maar 3 versnellingen.

En oooh. Electrafietsen. OOOOOH. OOh. OH. Ik denk dat de meneer in kwestie het plasje kwijl dat ik heb achtergelaten heeft moeten opkuisen. Vorige week waren we bij een andere plaatselijke fietsenboetiek binnengesprongen en daar viel mij de saaiheid der damesfietsen op. Grijs. Donkerblauw. Geeuw. Niet bij Electrafietsen. Oh nee, meneer. Oranje. Felgroen. Prints. Felle prints. Kijk zelf maar eens op hun website en je zal meteen begrijpen wat ik bedoel.

Ik ben verkocht. Ik ben zo ontzettend zwaar verkocht en ik vermoed dat ik zelfs mijn hart al heb verpand aan één specifiek model in één specifieke kleur. Moest er ooit een fiets op mijn lijf geschreven zijn, dan is het wel deze fiets: een stevig, robuust model met een beetje sierlijkheid er in verwerkt in mijn favoriete kleur, met dikke, witte banden en een bruin zadel. En drie versnellingen. Meer moet dat niet zijn.

Mijn ecocheques liggen klaar, maar ik wacht nog even tot we verhuizen met het werk en ik een plekje heb waar ik mijn fiets makkelijk kan binnenzetten. Nog even op de tanden bijten. Nog heel even.

You Might Also Like

 • liesbeth

  Die lijkt je inderdaad op het lijf geschreven! Ik zie je daar zo al mee rondrijden: niet twijfelen …

 • la merlette blanche

  Whoaaa, da’s inderdaad een geweldige fiets!

 • De Zuster Van

  Mooi, mooi, mooi, hier valt inderdaad niet meer over te twijfelen!

 • marie

  IK BEKLAAG MEZELF DAT IK NOG NIET LANG GELEDEN EEN NIEUWE FIETS KOCHT! in een saaie winkel. De etalage van Velo Verde heeft me ook al eens GEROEPEN. GEROEPEN zeg ik u!

 • Ilse

  Marie, hier van hetzelfde! Whyyyy heb ik deze fiets niet eerder gezien!!

 • Eefje

  Wat een prachtige fiets! Ik zou zelf graag ook een mooie goede fiets aanschaffen, maar het zou gewoon zonde zijn. Zolang ik woon waar ik woon heb ik geen eigen plek om een fiets neer te zetten, dus mijn fiets is gedwongen een altijd-buiten fiets die in Utrecht in een algemeen rek geparkeerd wordt. Je wil niet weten hoe makkelijk het is voor schooljochies om vandaal te spelen met andermans fiets, en hoe snel een fiets gaat roesten als hij in Nederland buiten moet wonen.

 • Tess

  Aaaah mooi!

 • Pin It on Pinterest