Gebeurd

Nummerken 61

Als het op mijn Life List aankomt, dan durf ik al eens mijn stoute schoenen aan te trekken. Zo zag ik onlangs dat mijn nicht foto’s van haar zeefdrukatelier postte op Facebook. Mijn nicht en ik kennen elkaar helaas niet zo heel goed. Door omstandigheden hebben wij niet echt een verleden samen, maar we zijn wel vriendjes op Facebook. Ahja. Maar dus mijn nicht die zeefdrukt. Echt zeefdrukken. Niet zeefdrukken voor bricoleurs. Maar voor echt. Met lichtgevoelige emulsie en schermen en zo. Nummertje 61 is toevallig of niet: leren zeefdrukken. Ik stuurde haar dus snel een berichtje of ze het zag zitten om mij een keer een rondleiding te geven in de wondere wereld der zeefdruk. Dat zag ze gelukkig keihard zitten.

En zo geschiedde. Gisteren trok ik naar Gent, naar het atelier van de nicht. Man, ben ik even jaloers op die ruimte. Ik wil dat ook, zeg, in plaats van mijn miezerige hoek ergens in een kamertje. Goed, voor zeefdrukken heb je wat meer plaats nodig dan voor naaien of tekenen, maar toch. Ze legde me een paar basics uit, duwde vervolgens een palet-inktuitstrijk-ding in mijn handen en zette me aan het werk. Daarna maakten we een scherm met een van mijn illustraties. Boy. Oh. Boy. Excitement! Ik bedrukte een stuk stof waaruit ik een tas ga maken en ook nog een paar zakdoeken die de nicht nog had rondslingeren van een vorig project.

Laat die snotvallingen maar komen. Ik ben gewapend met de schattigste zakdoek sinds mensenheugenis en kan dus alles aan!

You Might Also Like

 • Eefje

  Wat stoer! Zeefdrukken is iets wat ik ook heel graag nog eens zou willen leren. (Maar ik begin nu eerst met naaien, wat al een hele stap voor me is.)
  Fijn dat je iemand hebt die je dit allemaal kan laten zien en proberen, en dat je nu iets deelt met je nicht. 🙂

 • Alfonsiene

  Ooh! Idd de mooiste zakdoek ooit!

 • Knijntje

  Moh, zo schattig !

 • Annie

  heel leuk! zou ik ook wel eens willen leren

 • Alexandra p.

  Oh, jaloers!

 • Anneke

  Prachtig! Je zou jezelf bíjna een verkoudheid toewensen 😉

 • Ilse

  Nu ben ik wel heel benieuwd naar de stof voor de tas

 • Pin It on Pinterest