Gebeurd

NaNoWriMo 2011

En ik ben er weer in geslaagd een min of meer samenhangend verhaal van 50.000 woorden te produceren in negenentwintig dagen tijd. 50.041 woorden om juist te zijn. Jawel. Het is een verhaal geworden met een begin, een midden en een einde. Ook dat verdient een applausje, vind ik, want een einde breien aan een verhaal is eigenlijk geen makkelijke opgave voor mij. Maar dus, dit is het vierde jaar op rij dat ik slaag in mijn opzet. Woehoe!

Tijdens het schrijven van die 50.000 woorden had ik een klein zijproject namelijk bijhouden wat ik nog allemaal wil doen NA NaNoWriMo. Op een bepaald moment wordt NaNoWriMo een beetje zoals blokken. Je moet een bepaald ding doen, maar je krijgt opeens zin om duizend en een andere dingen te doen. Jullie kennen het gevoel zeker en vast. Zodus. De lijst.

 • Mijn kleerkast uitmesten en weggooien/ruilen wat ik niet meer aandoe.
 • Een nieuw design maken voor mijn blog. Ik ben dit design al even beu gezien.
 • Een e-book schrijven over een bepaald thema, maar iets dat geen roman is.
 • Tekenen. Véél tekenen. En misschien zelfs nog eens kliederen met waterverf. Of die aquarelpotloden die ik onlangs kocht. Hmmm… Aquarelpotloden.
 • Prutsen met krijtbordverf.
 • Prutsen met boetseerklei (don’t ask)
 • Het hemd voor Het Vriendje eindelijk afwerken. Dankzij mijn knoopsgatenfobie hangt dat hemd al meer als twee maanden gewoon mooi te wezen aan mijn stoel.
 • Het hemdje voor mezelf afwerken.
 • Toch maar eens dringend macarons leren maken. Hmm… Macarons.
 • Een tricot rokje voor mezelve maken
 • De zoektocht naar de ideale winterschoen nogmaals starten
 • Cupcakes maken en die versieren met de suikerpasta die ik onlangs kreeg
 • Mijn nagels leren lakken. Mijn hersenen werden even gebrainwashed door een hoop beauty bloggers op Pinterest. Ik ben absoluut niet het nagellak type, integendeel, maar er zijn toch wel wat mensen die verdomd coole dingen kunnen doen met hun nagels en wat kleurtjes.
 • Uren op Spotify mijn favoriete liedjes verzamelen
 • Bloggen. Honderden onderwerpen waarover ik wil schrijven.
 • Die plaatkoek à la Tinne maken. Hmmm… plaatkoek à la Tinne.
 • En die muffin vorm gebruiken die ik vorig jaar met kerstmis kreeg van Het Vriendje en die nog steeds ongebruikt in de kast ligt. Ahum. Mini-appelcakejes, anyone?

Soit. Ik weet weer wat gedaan de komende twaalf maanden. En in november 2012 sta ik weer paraat om opnieuw 50.000 woorden te schrijven. Yup.

You Might Also Like

 • Jennifer

  Je ‘to do list is leuk! En ik vind je blog design heel erg leuk zo!

 • marieke

  ik was ook geen nagellakmens maar heb ontdekt dat de truc is te investeren in sneldrogende nagellak, dat maakt het leven veel gemakkelijker. zelf zweer ik bij de 10-dagenlak van bourjois. succes met de lijst!

 • Anne

  Om macarons te leren maken vind je in Hema een soort macaron-maak-set voor € 5, met een beetje keukengerief, bakpapier, recept … Best wel leuk maar helemaal niet simpel !

 • Tinne

  Macarons: in de kerstvakantie ga ik wat proberen… Ik laat je weten als ik een super recept heb…
  mmmmmmmmmmmmmmm…. wanneer begint de vakantie?

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Zo te zien ga je je niet vervelen in 2012.

 • Peachy

  Respect! 50.000+ Applauw!! Enige kans dat we dat te lezen krijgen? 🙂

 • Lucie

  http://sortedfood.com/#!/search/macaroons/
  Dat is het recept dat ik gevolgd heb voor macaroons. Ze zagen er bij mij niet uit, maar ze waren wel lekker droog vanbuiten en chewy vanbinnen. Ik heb wel nog nooit een echte macaroon gegeten dus ik kon het niet vergelijken.

 • Pin It on Pinterest