Gebeurd

De zoektocht naar de ideale winterschoen – deel 2

De ideale winterschoen is in mijn ogen een laars die tot halverwege de kuit of tot net onder de knie komt. Lekker warm, lijkt me dat, alleen zit ik met een klein, technisch probleempje op het vlak van laarzen. Ik heb kuiten. Mega-kuiten. Of kieten zoals mijn papa ze wel eens noemt. Ze zijn breder dan gemiddeld. Veel breder dan gemiddeld, vermoed ik. En hoewel ik iedere dag fiets en tot voor kort vaak liep, blijven mijn kuiten gi-gan-tisch. Ik overdrijf niet, toch niet als ik naar de breedte van de gemiddelde laarzenschacht kijk. Die mocht ik vandaag weer aanschouwen. Het Vriendje en ik trokken naar de Carmi in Korbeek-Lo. Als je daar niet de ultieme schoen vindt, dan mag je het opgeven, vind ik persoonlijk. Ik heb minstens 30% van hun aanbod aan mijn linkervoet gehad. Van die 30% heb ik nog eens 70% gefrutstreerd teruggezet omdat ik de schoen in kwestie niet dichtgeritst kreeg.

Maar toen viel mijn oog op een hoek gevuld met schoenen van Think!. Dat merk was mijn volledig onbekend, maar op de doos stond in het groot “for walking naturally”. Ik ben helemaal pro-comfy schoenen en pro-natural walking. Ik paste een paar schoenen en die zaten echt wel verdacht comfortabel. Uiteindelijk viel mijn oog op een laars in een rodig bruinige kleur. Slik. Mooi. Zoolcheck? Bwah. Zo-zo. Ik had al beter gezien, maar zeker ook erger. Kuitcheck? Oh. My. Bloody. GOD! Ze pasten. Ze pasten rond mijn gi-gan-tische kuiten. Ik heb net geen vreugdedansje door heel de Carmi gedaan. Wandelcheck? Zelfs met een piepkleinhakje liepen ze perfect. Natural walking en al. Prijskaartjecheck? Jikes. Ahum. Slik.

Dus werden er nog enkele laarzen uit de brede-kuiten-sectie gepast, maar die stonden me voor geen meter aan en deden mijn kuiten er enkel nog gi-gan-tischer uitzien. Eén paar vond ik nog heel leuk. Een paar laarzen van El Naturalista, die je kon dragen als hoge laars (mijn kuiten pasten er net in), enkellaarsje of als lage schoen en dat allemaal dankzij een geniaal ritssysteem. Maar toch… Die laarzen van Think!…

Ik denk dat ik meer als anderhalfuur in de winkel heb doorgebracht en dat Het Vriendje een tiental levels Angry Birds uitspeelde. Ahum. Ik ben namelijk verschrikkelijk in beslissingen maken, vooral als het op dingen aankomt die meer als honderd euro kosten. Ik vind honderd euro al veel geld en ik wil daar dan ook goed over nadenken. De voordelen van de schoen waren duidelijk: kuit, elegant-ig, leuk kleur en toch nog comfortabel. De nadelen… tsja… Ik was niet helemaal overtuigd van de zool en de prijs was toch al een minstens een arm waard. Of een been. Wikken. Wegen. Wikken. Wegen. Wikken.

Uiteindelijk heb ik ze gekocht, voornamelijk omdat ik me net bedacht dat ik écht wel schoenen nodig had (het was net aan het regenen en mijn sneakers waren na twee meter wandelen, al weer doorweekt ) en dat ik al eeuwen laarzen wou. Tien tellen later stond ik aan de kassa, betaalde en stond buiten. Even later stond ik voor onze spiegel hier thuis met een rokje aan en daaronder mijn laarzen. Eerlijk? Ik was altijd jaloers op mensen die zo met van die mooie rokjes konden rondlopen in de herfst en winter. Ik kon dat namelijk alleen in de lente en zomer, als het weer een beetje redelijk was en als ik er een eenvoudige open schoen onder aan kon doen. NO MORE. Ik heb, as we speak, een rokske aan en mijn nieuwe laarzen blinken daar onder. HA! HA!!

Op de koop toe blijkt Think! een heel tof merk te zijn, dat staat voor comfort (check!) en dat zo zuinig mogelijk omgaat met natuurlijk bronnen (aka ecologisch verantwoord). Daarvoor betaal ik al eens graag wat extra. En ook het tekstje in de schoen is schitterend: Hi, I am a Think! shoe born in Kopfing, handcrafted from natural materials to make your feet and heart happy. Awww… Lieve schoen. 😀

You Might Also Like

 • JJ

  Voilà, hoeveel argumenten heb je nodig om een paar droomlaarzen te kopen hè 😉
  Ik ken het probleem van de gigantische kuiten, maar die blijven hier juist in stand door het dagelijkse fietsen. (naast erfelijkheid, merci papa)
  Ik heb de indruk dat de fabrikanten er toch al meer rekening mee houden, maar toch hè.

  Geniet er maar van deze winter (wel goed inspuiten tegen regen/sneeuw of je krijgt kringen in het leder), ‘t zijn schoontjes!

 • Nina

  Mooie laarzen, ik ken dat ook het probleem met de giga-kuiten, daarom dat ik nooit modellen met ritsen koop, enkel met veters en ja, da’s veel werk om die dicht te krijgen.
  Ik fiets trouwens niet, maar weet wel dat je daar net wél giga-kuiten van krijgt :/
  Proficiat met de aankoop

 • Riet

  Think en El Naturalista? Wij zijn schoenbuddies, denk ik.

 • An

  Oh Kathleen ik wil die ook! Stevige kuiten: check! Ze zijn prachtig. Goede keuze! Ik ben nog steeds op zoek, toch maar eens kijken waar ze hier ergens Think verkopen…

 • liesbeth

  Hier ook probleem van de kuiten om laarzen te kopen (naast grote en brede voeten 🙂 ) Zijn er eigenlijk wel mensen met “normale” kuiten? 🙂 Think vind je ook regelmatig aan mijn voeten, al vind ik het spijtig dat hun collecties wel altijd heel sterk op mekaar gelijken. Enneuh, laarzen onder de 100 euro, die nog een beetje degelijk moeten zijn, dat vind je volgens mij nergens. Ik ga je laarzen onder een rokje zeker bewonderen!

 • Charlotte

  Het zijn mooitjes! Komt er ook een foto van de laarzen in combinatie met een rok/kleedje?
  Geniet er maar van 🙂

 • Lily

  😀 Ik moest lachen om Riets bericht, want ook hier staan er bijna alleen schoenen van Think! en El Naturalista in de kast! Ze zitten goed, zijn milieuvriendelijk én mijn steunzolen passen erin. Veel plezier ermee!

 • ilse

  Moeilijke voeten en benen, ik kan erover meespreken. Ik zou bijna een lelijke schoen kopen gewoon omdat die goed zit.
  Heb ondertussen al El Naturalista in de kast (alleen jammer dat de lokale schoenwinkel maar een heel beperkt gamma heeft) en pas is daar nog een paar van Art aan toegevoegd (dat ik online bestelde nadat de 40 die ik in de winkel paste me net iets te krap leek. De 41 is ruim maar met een extra zooltje heb ik warme voeten en begin er nergens iets pijn te doen.
  Je moet eens weten hoeveel andere schoenen ik in de kast heb die er amper uitkomen omdat die nadien toch niet zo comfortabel of net te klein lijken … en dan zie ik op het Astridplein een madammeke passeren met hoge naaldhakjes en vraag ik me af of die ‘s avonds nog voeten heeft …

 • Nele84

  Jong toch, ik lig altijd strijk als ik uw verhaaltjes lees. Eniweej, misschien moet ik toch maar eens gaan zoeken naar die schoenen waar ge het hier over hebt, want ik ben daar ook een ramp in, in schoenen en ge hebt mijn kapper-probleem immers ook al opgelost ;-).

 • ktrn

  Ik denk dat net lopen en fietsen de kuiten steviger maakt maar goed, dat is geheel terzijde.
  Verder ben ik wel iemand die wel wat geld aan schoenen kan uitgeven, omdat ik vaak merk dat de iets duurdere schoenen wel degelijk langer meegaan en voorál beter aan de voeten zitten. Misschien kan dat een tip zijn 🙂

 • Lucie

  Een schoon paar botten kost veel geld, maar als je ze elke dag aandoet en elke dag droge en warme voeten hebt, dan is dat zeker zijn geld waard. Volgende keer moet je misschien eens gaan zien in de Mertens, dat is in de Mechelsestraat, en daar hebben ze ook een mooi aanbod voor dikke kuiten.

 • Anneke

  Of duoboots.com, dé online site voor dikkekuitenvrouwen gelijk ik.
  (Al vond ik mijn huidig paar met geweldige ribbelzool gewoon in de Shoe Discount…)

 • Pernel

  Mooie botten! Ik ben ook fan van Think. Zowel zomerschoenen, als winterschoenen, als laarzen staan in mijn schoenenkast. Comfortabel dat die zijn. Je zal geniet hebben van je nieuwe laarzen.

 • Kris10V

  Danku voor de tip, ik zit hier ook met een kuitenprobleem.

 • LJ

  Ik snap dat niet, die hersenkronkel bij schoonmakers: ah maat 36 van schoenmaat, da’s ook maat 36 van enkels en kuiten dan hé, logisch! *not*
  Ik weet niet hoe dat bij de rest van de wereld zit maar mijn voeten verdikken niet gelijk mee met mijn kuiten dus tegenwoordig durf ook ik problemen te hebben met laarzen, met als gevolg dat ik al een te grote laars heb gekocht enkel en alleen om er in te kunnen met de kuiten. En toen is die laars beginnen uitzetten… uiteraard.
  Maar dus. Krijg je van fietsen niet net meer beenspieren = dikkere benen? Of heb ik dat mis?
  Geniet van de nieuwe schoenselaanwist 😉

 • MistINGEtte

  Foei ! We gingen toch wachten tot de Solden ?! Ik heb het er moeilijk mee om december door te komen met een personal buy-stop, maar ik heb karakter, ahum ! 😉

 • Flexje

  Nu nog schoenen vinden voor te smalle kuiten 🙁
  Ach ja… 🙂 Ieder heeft wat 😉

 • Pin It on Pinterest