Gebeurd

Fangirl!

Ik ben eigenlijk van heel weinig dingen zo’n grote fan dat ik er alles van in huis wil halen. Ik zie mensen zich blut kopen aan de nieuwste iPhone of iPad en eigenlijk begrijp ik dat helemaal niet. Of van die mensen die elke cd willen van die ene artiest en daarnaast ook nog eens zoveel mogelijk van zijn concerten wil meepikken en daarvoor zelfs naar alle uithoeken van de wereld reizen. Dat gaat er bij mij niet zo goed in. Misschien komt het omdat ik behoorlijk kritisch kan staan tegenover producten, zelfs al komen die van mijn grote idolen.

Maar als het op Colette Patterns aankomt, ja, dan mag je mij gerust een fangirl noemen. Een grote fangirl zelfs. Intussen heb ik al zeven patronen uit de reeks in mijn bezit. En vandaag werden daar nog eens twee patronen aan toegevoegd. Jawel. Ahum. Van die collectie maakte ik tot nu toe het Macaron jurkje (zalig jurkje), het Negroni hemd voor Het Vriendje waar enkel nog de knopen aan moeten worden gezet (verbazend eenvoudig patroon en een leuk model) en ondernam ik ook nog eens een poging tot het maken van de prachtige Ceylon (waarbij ik vastliep op de zestien knoopsgaten, eigen schuld). En ik weet dat ik niet de enige ben. De instructies zijn altijd kristalhelder, de maten zijn realistisch en die ietwat retro modellen… Sja. Zalig gewoon. Je zou voor minder fan zijn. Pas op, er zitten ook enkele patronen in de collectie die me echt niet aanspreken zoals de Clover broek. Daarmee zie ik mezelf nu echt niet rondlopen.

Intussen heeft Colette ook een boek uit en toen ik het nieuws hoorde, wist ik meteen dat het bovenaan op mijn kerstlijstje zou prijken. Het boek verscheen midden november op de markt. We zijn intussen bijna midden december en ik heb het nog steeds niet in mijn bezit, omdat het op mijn kerstlijstje stond. En ik ben braaf. Ik wacht geduldig af tot met kerstmis, hopende dat een speciaal kerstelfje de hint heeft begrepen dat ik dat boek écht écht écht wel héél graag wil. Consuminderen is niet van toepassing als het op Colette Patterns aankomt. Dat is vrij duidelijk. 😛

Nu nog tijd vinden om die zes resterende patronen eens te proberen. Ahum. En om ooit nog eens die Ceylon te proberen eens ik mijn knopenangst weet te overwinnen. Ahum. Dat is uiteraard een ander paar mouwen. Alles op z’n tijd. Alles op z’n tijd.

Als je een van de patronen wil bestellen dan kan je terecht bij Vermiljoen. Ook de site naaipatronen.nl verkoopt ze.

You Might Also Like

 • An

  Ik heb onlangs de Crêpe gemaakt en ben ook grote fan! Duidelijk én zo mooi! De Negroni valt hopelijk morgen in mijn bus, maar ‘t zal wat te laat zijn om die klus nog te klaren voor Kerst, denk ‘k.

 • hoow

  een beetje wachten ipv direct naar de winkel te lopen is best ook een vorm van consuminderen.
  Dan weet je zeker dat je het ECHT wil.

 • Peachy

  En ik ben fan van JOUW macaron-jurkje!

 • Lelie

  Dat zijn zo leuke patronen, het boek staat ook op mijn lijstje 🙂

 • LJ

  ‘t Is dat ik niet kan naaien, anders zou ik het even geweldig vinden no doubt. En ik herken me in je kerstcadeau-idee: ik zag ook een boek liggen een paar weken geleden, waar ik al jaren op wachtte, het vriendje kocht het voor mijn Kerst, en tadaaa nu ben ik nog altijd ongeduldig aan het wachten tot ik dat pakje mag openmaken. Wees er maar zeker van dat ik de 26e meteen ga beginnen lezen!!

 • Knijntje

  Ik wou dat ik het ook kon en ook die passie had die jij hebt… Mijn portemonnee zou dat ook veel leuker vinden (fotografieliefde en gitaarliefde van het vriendje, en piano en appleliefde van mezelf zijn nefast voor een goede relatie met de bankrekening)

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Tot voor kort kende ik die patronen totaal niet. Het boek staat inderdaad ook op mijn lijstje. Nog een paar dagen wachten….

 • Mona

  Kun je dit boek gewoon in de winkel kopen of ergens online bestellen? Ik zou dit ook wel op mijn wenslijstje willen zetten. Enorm bedankt!

 • Pin It on Pinterest