Gegeten

Sachertorte

De afgelopen week en een half werd ik compleet verwend door Het Vriendje. Hij besloot namelijk iedere avond te koken voor mij. We hebben een tijdje geleden het boek Kookrevolutie van Jamie Oliver in huis gehaald. Enkele vrienden van ons hadden overheerlijke hamburgers uit dat boek gemaakt en dat wilden wij ook wel eens proberen. Plus, we hadden nog geen Jamie Oliver boek in huis en komaan, den Jamie, die mag niet ontbreken in de kookboekenverzameling, toch? De beste gehaktballetjes ooit, heerlijke fajitas met kip en een stroganoff van kip en prei en wat nog allemaal niet, hebben hier de afgelopen dagen de revue gepasseerd. Allemaal om de vingers bij af te likken. Het Vriendje blijkt een schitterende kok te zijn… als hij vakantie heeft.

Maar ik miste het prutsen in de keuken zelf een beetje. Gelukkig had ik een tijdje terug tegen de mama gezegd dat ik wel voor het dessert met kerstmis wilde zorgen. Twee jaar geleden zorgden zij en mijn zus voor het dessert (een chocoladetaart die niet gerezen was, legendarisch omwille van het baksteengehalte), vorig jaar zorgde papa voor een chocolade taart en dit jaar was het mijn beurt, vond ik. Ik besloot een Sachertorte te maken: een chocoladetaart met abrikozenconfituur in het midden. Om eerlijk te zijn, ik heb van mijn leven nog nooit Sachertorte gegeten, maar Het Vriendje was daar altijd wild enthousiast over. Dus… Sachertorte it was.

Een experiment meenemen naar een feest is altijd een beetje gevaarlijk. Dat weet iedereen, maar ik besloot het lot te tarten en er voor te gaan. De taart werd goedgekeurd. Een paar dingen moet ik de volgende keer als ik ze maak een beetje aanpassen (meer abrikozenconfituur er tussen!), maar al bij al was het dik in orde! Meer van dat!

You Might Also Like

  • Mini-@-Tuur (kim)

    Ze ziet er alvast overheerlijk uit. Hier nog een fan van Sachtertorte.

  • pernel

    amaai, dat ziet er lekker uit!

  • Lily

    Hier is de man een grote Sachertortefan. Deze ziet er alvast lekker uit!

  • Pin It on Pinterest