Gemaakt

Een dekentje voor Jeroen

Herinneren jullie zich Jeroen nog? Mijn uberschattige metekindje dat geboren werd in juli? Ik ontwierp zijn geboortekaartje. Niet lang nadat hij werd geboren deed Spoonflower een actie waarbij de verzendkosten gratis waren. Ik kroop achter de computer en maakte een doorlopend motief van het geboortekaartje. Anderhalve week later viel het hier in de bus. Uiteraard was ik ontzettend trots op dat stofje, maar ik wist niet meteen wat ik er mee wilde maken. Eén yard had ik. Negentig centimeter. Een hemdje. Slofjes. Een bavet. Alle mogelijke ideeën zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk besloot ik het heel simpel te houden.

Ik had mijn zus gewaarschuwd dat Jeroen drie kadootjes zou krijgen met kerstmis: een functioneel kado (een leuke kom om fruitjes of pap uit te eten), een kado om mee te spelen (een activiteitenkubus) en een zelfgemaakt kado. Een dekentje. Ik volgde deze tutorial van Emma en Mona en in een mum van tijd rolde er een schattig, warm dekentje van onder mijn naaimachine.

De reactie van de zus toen ze het kadootje open maakte? “Van waar ken ik dat stofje?”. Echt. Serieus. Gemeend. Een diepe denkrimpel in haar voorhoofd. Ik dacht even dat ze er mee aan het lachen was, maar neen. Er werd haar vanuit een hoek toegefluisterd dat het het geboortekaartje was van haar jongste zoon. Hilariteit alom natuurlijk. Maar voor de rest viel het gelukkig wel in de smaak. Er was net een dekentje nodig. Dus ha, kwam dat even mooi uit!

You Might Also Like

 • De Zuster Van

  Heel mooi en vooral heel origineel met zo’n geboortekaartstofje! Op zo’n moment zou ik toch ook graag wat meer computerhandig zijn om zelf een stoffendesign ineen te steken.

  Zalige Kerst!

 • Nele84

  Prachtig! En zo cool zeg, gewoon je eigen ontworpen stofje (nummer 2 dus) :-)!

 • Riet

  Niet echt een visueel geheugen, die zus van jou? 😉 In elk geval even knap als het kaartje, een stukje zo in de winter.

 • Mama saartje

  Dat is toch nog leuker dan een hemdje, gewoon een geboorte-kerstkado dat hij voor altijd en altijd kan bijhouden. Dus als die liefkes later op kot vragen wat dat kleine dekentje daar ligt te doen… 😉

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Een super idee om het geboortekaartje te gebruiken. Ik kan me voorstellen dat uw zus daar echt wel blij mee was.

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Het is een super leuk stofje geworden. Leuk idee om het geboortekaartje als basis te gebruiken.

 • kelly

  da meent de zus nie 🙂
  te grappig!

  (en schoon!!)

 • Annie

  wauw, heel mooi stofje, en super leuk idee als kadootje!

 • Pin It on Pinterest