Gebeurd

2011 in het kort

Overal waar ik kijk beginnen jaaroverzichten op te duiken. Uiteraard ben ik een schaap en ga ik mekkerend de kudde volgen. 😉
The Good

 • Twee weken genoten van de rust in in the middle of nowhere in Denemarken en een paar daagjes Parijs gedaan. Aaah, vakantie, altijd leuk.
 • Eindelijk de knoop doorhakken en zelfstandig in bijberoep worden. Ik ben nog altijd mijn weg er een beetje mee aan het zoeken, maar het gaat de juiste kant uit.
 • Ons bed. We investeerden in een goedkope frame van de IKEA, maar onze matrassen zijn echt het einde. Ik slaap dus tegenwoordig als een roosje.
 • Mijn grootste verslaving onder controle krijgen. De pot choco die op 13/12 ons huis binnen werd gebracht door Het Vriendje, is pas sinds vandaag officieel leeg.
 • Ik las 34 boeken en ben momenteel in nummer 35 bezig.
 • Van Katoen: wat heel klein begon, begint nu serieuze proporties aan te nemen. Het is leuk om te weten dat er heel wat geld wordt ingezameld door naaiende dames.
 • Om mijn naaisels wat beter te maken, begon ik naailes te volgen. Kwestie van zo technieken en dergelijken te leren die ik niet door gepruts zou leren. En ik heb gemerkt dat het echt wel iets uithaalt, die lessen.

The Bad

 • Gedurende vijf maanden iedere dag diarree hebben is niet bepaald aangenaam. Als er dan ook niets te vinden is aan het lijf… sja… Dan vloek je al eens. Sinds een paar maanden is het trouwens opeens gestopt. Zomaar. Dus dat is wel goed.
 • Veel ziek zijn in het algemeen (schreef ze terwijl ze nogmaals wat fluimen los rochelde en wat fluogroen snot uit haar neus druppelde). Ik haat ziek zijn. Blegh.

De doelstellingen voor 2011?

 • Een bed kopen. Done and done. Zalig bed.
 • Op reis gaan met Het Vriendje. Een keer naar Parijs voor een paar dagen en een keer naar Denemarken voor twee weken. Done and done.
 • Verwatering tegen gaan. Dat kon ietsje beter, vond ik zelf.
 • 10in11. Bwah. Zie hieronder en oordeel zelf.
 • Vijf kilo’s afvallen. Tegenover het begin van vorig jaar ben ik er twee kwijt die er af blijven. ‘t Is nog altijd niet mijn ideale gewicht, maar soit. Dan moet ik maar niet zo’n boefferke zijn.
 • Verder werken aan de Life List. Zie hieronder.

De Life List in 2011

10 in 11
Er was ook 10in11. Ik begon goed, maar verloor dan een paar maanden interesse in naaien, wat mijn lijst uiteraard niet ten goede kwam.

 • Jongenshemdje leren maken. Done and done
 • Een jurkje maken voor mezelf dat als gegoten zit. Done and done
 • Gordijnen voor in de hobbykamer. Check
 • Een zomerjurkje maken gebasseerd op een jaren 50 patroon. Tsja… zomerjurkjes waren niet echt van doen tijdens de kutzomer van 2011, dus… dat is er niet van gekomen.
 • Een giga-knuffel maken die minstens een meter lang is. Niet gedaan. Helaas. Ik wil dit wel nog altijd doen.
 • Een hemdje maken voor mezelf. Work in progress. Ik moet de mouwen nog inzetten, knoopsgaten maken en knopen aanzetten. Op zich niet meer zo heel veel werk, ware het niet dat ik al-tijd tilt slaag op die fokking knoopsgaten.
 • Mijn zus blijven aanmoedigen om te naaien door zelf naaimiddagjes met haar te organiseren. Wel. Twijfelgeval. Door bepaalde kleine, onnoemelijk schattige baby’s is dat er niet meteen van gekomen, maar ze heeft bijvoorbeeld wel mijn overlock twee weken geleend terwijl ik in Denemarken zat. We zijn ook een keer door haar stoffenvoorraad gegaan om aan ieder stofje een project te hangen. En uiteraard heb ik haar op sleeptouw genomen naar het Stoffenspektakel. Geen naaimiddagjes, maar wel naaigerelateerde dingen dus. Twijfelgeval. Wat zegt de jury? Geraldine?
 • Deze muts maken. Gemaakt en nooit gedragen. 😛
 • Een hemd maken voor Het Vriendje. Opnieuw: work in progress. Knoopsgaten en zo. U weet wel.
 • Stof ontwerpen en laten drukken bij iets Spoonflower-achtigs. Done. Done. And done.

Dat zijn vijf volledige items. Twee halve items. En een twijfelgeval. Bwah. Dat valt wel mee, niet? In principe zou ik die twee halve items nog kunnen afwerken, maar dan moet ik mij eerst even over mijn knoopsgatenfobie zetten en ik vrees dat ik daarover iets langer dan twee dagen zal doen. Ahum.

Al bij al was 2011 een vrij gewoon, maar druk jaar. Geen al te hoge hoogtepunten, geen al te diepe dieptepunten. En dat is wel ok voor mij. Daar kan ik mee leven. En in 2012 zie ik wel weer wat er op me af komt.

You Might Also Like

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Toch wel heel wat verwezenlijkt zou ik zo zeggen.

  Alvast een leuk, verrassend en creatief 2012.

 • JJ

  Ik wens je een heel creatief en gezond 2012 toe (jezus, 5 maanden! Hopelijk nooit meer van dat. Is er ook op Crohn onderzocht? Een kennis heeft door die ziekte ook regelmatig langdurig diarree)
  Enne, kunnen ze op het Leuvens Stiksel niet helpen met de knoopsgaten?

 • Peachy

  Onnoemeijk schattige baby’s worden altijd aanvaard als excuus. Al-tijd. Een bijna 4-jarige zoon en een dochter van 2 eigenlijk ook, vind ik zelf 🙂 Je deed het beter dan ik, dus who am I to judge? Geslaagd, zou ik op jouw rapportje schrijven! Maak er een mooi nieuw jaartje van!

 • Saskia

  Alvast een heel mooi en gezond 2012!

 • Pin It on Pinterest