Gegeten

Cake balletjes

Nog een laatste uitspatting in de keuken dit jaar. Eentje nog. De rest van de uitspattingen hou ik voor volgend jaar. Yup. Ik volgde het fenomeen van de cake pops van op een afstand. Het boek van Bakerella heb ik een paar keer in mijn handen gehad, klaar om te kopen, maar ik zette het iedere keer terug. Zo van die cake pops maken leek me gigantisch veel werk. Maar ik wou het toch een keer proberen. Eén keer. En ik denk dat het daar ook bij zal blijven, want het is inderdaad behoorlijk was werk. Geef mij dan maar wat gepruts met cupcakes.

Ik volgde geen tutorial van de Queen of Cake Pops Bakerella, maar wel eentje van Mie Flavie. Ik maakte een kleine cake met een cakemix (‘t is vakantie, dan mag ik het lui wijf uithangen) en van daaruit volgde ik stap voor stap de tutorial. Ik besloot wel de candy melts die zij gebruikte in te ruilen voor chocolade en die stokjes… tsja… die had ik niet in huis dus werd het gewoon cake balletjes. De stokjes moet je er dus maar bij denken. 😉

Of ze lekker zijn? Amaai nog ni! En niet mierzoet. Daar had ik even schrik voor, maar door de Klop Klop (beste. productnaam. EVER) te gebruiken viel dat al bij al goed mee.

Dikke aanrader dus… als je tijd teveel hebt. 😀

You Might Also Like

 • JJ

  Of als je hulptroepen hebt 😉
  Mijn dochtertje zou dit geweldig vinden. En Klop Klop…dat dat nog bestaat!
  (mijn mama gebruikte die al in de jaren ’80)

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Wij zijn hier ook zo dol op cakeballetjes. Ik heb mij het boek van Bakerella wel aangeschaft maar cake pops is er nog nooit van gekomen. De balletjes daarentegen heb ik al een aantal keer gemaakt. Het is inderdaad behoorlijk wat werk maar het is het me af en toe toch wel waard. Die met de witte chocolade rond zijn hier favoriet.

 • Elke

  WTF is een klopklop?

 • Kathleen

  @Elke: Klop Klop is een soort van slagroom. Je mengt het poedertje met melk en tadaaa… Slagroom. Lekkere slagroom zelfs. Ik kende het ook niet voor ik de tutorial van Mie Flavie las.

 • Pin It on Pinterest