Gebeurd

Doelstellingen 2012

“En weet je al wat je goede voornemens worden voor 2012?” vroeg mijn zus me gisterenavond. Ik haalde mijn schouders op en zei dat ik het nog niet wist. “En die moeten morgen op den blog,” voegde ik er nog aan toe. Natuurlijk doe ik niet mee aan goede voornemens. Ik maak doelstellingen. In mijn ogen is dat iets anders, maar dat is waarschijnlijk enkel zo in mijn ogen. Maar daar zat ik dan. Het zijn dingen die ik wil doen en bereiken in het nieuwe jaar. De afgelopen jaren wist ik steeds wat ik wilde doen in het nieuwe jaar. Nu heb ik eigenlijk twee groepen van doelstellingen: de deze-doe-ik-honderd-procent-zeker-doelstellingen en de misschien-doelstellingen. Die laatste groep zijn dingen die me wel aanspreken, maar waar ik nog even voor twijfel of er genoeg tijd/motivatie/energie voor is. Dus…

De deze-doe-ik-honderd-procent-zeker-doelstellingen

 • Fanny&Laura to the next level
  Ik denk dat 2012 een beetje het jaar van Fanny&Laura gaat worden. 2011 was de opstart en de weg een beetje zoeken. Ik heb duizend en één ideeën wat ik met de site nog allemaal kan doen, welke producten ik nog allemaal kan maken en wat ik nog allemaal kan aanbieden van diensten.
 • Een workshop geven
  Dit past eigenlijk een beetje bij het vorige puntje. Momenteel is het allemaal nog heel vaag. Er is geen thema voor de workshop, geen locatie,… Niks eigenlijk. Alleen nog maar de goesting om een kleine groep mensen iets aan te leren.
 • Zelfgemaakte kleren voor trouwfeesten
  Er staan een paar trouwfeesten op de agenda dit jaar, waaronder een trouwfeest in Zweuden. Een heus treuwfeust dus! Voor die trouwfeesten wil ik graag een paar mooie jurkjes in elkaar steken.
 • Macarons maken
  Potdekke, dat staat nu al zo lang op mijn “eens te proberen in de keuken” lijst (ik kreeg voor kerst 2010 er zelfs een boek over van mijn zus), maar ik doe het nooit omdat het zo’n precisiewerk is. Bij het woord “precisiewerk” alleen al, moet ik de neiging onderdrukken om niet gillend weg te lopen. Maar macarons zijn zo lekker. Zo. Lekker.
 • En uiteraard verder werken aan de Life List

De misschien-doelstellingen.

 • Een 5k lopen
  Wat dus ook wil zeggen dat ik terug moet beginnen lopen. Om eerlijk te zijn, ik hou ontzettend van lopen, maar op een bepaald moment ben ik gestopt omdat het allemaal even te druk en te chaotisch werd. Plus helemaal alleen gaan lopen in donkere, verlaten dreven en bossen, dat sprak me ook niet meteen aan. Ik vermoed dat als ik nu terug zou beginnen met Start2Run dat ik dan weer bij les 1 zou moeten beginnen. Sja. Maar dus, zo een 5k lopen, dat lijkt me wel eens leuk om te doen. Dwars door Mechelen of zo.
 • Iedere maand een kledingstuk maken
  Deze valt dus duidelijk onder de “hoe de fok ga ik daar ooit genoeg tijd voor hebben?”. Ik heb heel veel patroontjes rondslingeren van kleren die ik nog graag zou maken. Ik begrijp nog steeds niet hoe de dames van The Sew Weekly er in slagen om iedere week gedurende 52 weken een kledingstuk te maken. Iedere maand lijkt me al moeilijk! Vooral als je geconfronteerd wordt met knoopsgaten en zo. *bibber*
 • Huisjes kijken
  Op het gemakske. We wonen nog altijd graag in ons appartementje, lekker dicht bij ons werk en zo, maar een eigen huis, dat heeft toch ook zo zijn voordelen. In maart 2013 wonen we hier drie jaar en dan zouden we in principe uit dit appartement kunnen gaan. Moest er tegen dan iets interessants onze weg kruisen, sja…
 • Prutsen
  Ik ben een prutser van nature. Ik leer al prutsend en ontdek nieuwe dingen al prutsend. In 2012 wil ik graag wat meer prutsen om zo bijvoorbeeld tot nieuwe Fanny&Laura producten te komen of vreemde smaakcombinaties die toch verbazend goed samen gaan te ontdekken in de keuken. Niet echt een “meetbare” doelstelling, maar toch iets waarvan ik op het einde van het jaar zal kunnen zeggen of het is gelukt of niet.

Voila, dat zijn ze zo’n beetje. Hoe zit het bij jullie? Zijn er bepaalde zaken die jullie willen bereiken in 2012?

You Might Also Like

 • De Zuster Van

  Vannacht stelde iemand me diezelfde vraag en ik wist ook niet wat te antwoorden. Jouw lijstje brengt in ieder geval wel de nodige inspiratie. Macarons maken en 5k lopen, gaat hier zeker gebeuren. Dat eigen huis zal voor mij echter bij een droom blijven vrees ik.

  Veel succes met je doelstellingen en maak er een prachtig jaar van!

 • la merlette blanche

  Heel veel goesting in 2012, maar geen doelstellingen, of toch geen nieuwe dan andere jaren 🙂 Alleszins al veel succes en plezier met het verwezenlijken van je doelstellingen!

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Heel veel succes met je doelstellingen. Ga ervoor. Wij zijn zeker benieuwd naar de resultaten. En als het een beetje moeilijker is dan kan je in blogland altijd een beetje steun komen zoeken hé.

 • Nele84

  Doelstellingen, dat klinkt beter dan voornemens. Voornemens zijn er om 2 januari in de vuilbak te kieperen. Doelstellingen zijn blijvers. Ik zal er eens over peinzen :-).
  Ben trouwens zeer benieuwd naar uw workshop-plannen!

 • Celestine

  Gisteren dacht ik meer in termen van doelstellingen dan voornemens. De oorzaak is niet ver te zoeken: ik moet nieuwe doelstellingen schrijven voor het volgende semester Elk semester weer opnieuw, en dan evalueren en reflecteren. It’s a neverending story! En blijkbaar is dat echt in mijn hoofd gekropen. Maar je hebt wel helemaal gelijk over, dat dat anders en beter werkt dan voornemens.

  Mijn eerste doel: zorgen dat ik hier regelmatiger langs kom. Dankzij uw blog, geraakte ik een halfuur achter op mijn blokschema. Een tof halfuur, dat wel.

  En een tweede doel: mijn beloftes nakomen en binnen de gestelde tijd. Want dat is al een paar jaar om zeep.

  Dus zal ik uw blog maar sluiten om op tijd weer aan mijn bureau te zitten, zoals ik mijn blokschema beloofd had, zeker?

 • Ester

  De voornemens die ik ieder jaar had heb ik over boord gekieperd. Niks meer van dat gedoe van lijnen, afvallen, sporten of ander eng gedoe. Nee eigenlijk heb ik een veel groter plan. Ik wil gewoon graag ons leven veranderen. Onze manier van kopen, bewaren enzo. Klinkt allemaal heel vreemd misschien maar eigenlijk is dat mijn grote doelstelling voor dit jaar. En de grootste uitdaging zal zijn om onze 4 tieners daar in mee te krijgen …………..

 • MistINGEtte

  Vergeet niet een “tegoed-bon-voor-een-fantastische-workshop” eraan te koppelen. Dan geef ik hier wel de nodige hints als er iets-te-vieren-valt-mét-k-dootje.

 • Pin It on Pinterest