Gelezen

The Colette Sewing Handbook

Jawel, lieve lezertjes, mijn wachten werd beloond. Mijn allerliefste zus kocht The Colette Sewing Handbook voor mijn kerstmis. Het is een pracht van een boek. De dames van Colette Patterns hebben er een zeer interessant naslagwerk van gemaakt.

Het boek bestaat uit zeven hoofdstukken. Vijf van deze hoofdstukken worden gevolgd door een naaiproject. Het grote pluspunt aan de hoofdstukken is dat ze allemaal heel verschillend zijn en helemaal anders dan de andere naaiboeken die ik hier heb staan. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan het uitplannen van je project en hoe je kan uitmaken of een naaiproject wel binnen jouw stijl past. Wil je bijvoorbeeld écht wel dat retrojurkje maken met die gigantisch wijde jurk? Ga je die jurk aandoen naar je werk? Of in mijn geval… Kan je fietsen met dat jurkje/rokje? Interessant om even bij stil te staan. In een ander hoofdstuk wordt dan even uitgelegd hoe je enkele basisaanpassingen kan doen aan je patroon. Dames die met een iets vollere boezem door het leven gaan of een iets rondere poep, kunnen daar heel wat uit opsteken. Ik vrees dat ik vooral veel dingen moet inkorten, als het op het aanpassen van patronen aankomt. Lilliputter die ik ben. Ahum.

Al een tijdje volg ik de tutorials die de dames van Colette Patterns posten op hun blog en daar heb ik intussen wel wat door bijgeleerd. Vooral de tutorial over blinde ritsen inzetten was hier ten huize Verbeelding een zeer groot succes. Een deel van die tutorials, waaronder mijn geliefde blinde rits tutorial, zijn onder andere gebundeld in dit boek. Woehoe! Nu moet ik niet iedere keer een honderdtal bookmarks doorlopen voor ik die tutorial terug vind.

Ook de bijgevoegde patroontjes zien er veelbelovend uit. Ze gaan van makkelijk tot ietsje moeilijker. Het eerste project is een rokje. Aan A-lijn rokje met een twist. De onderkant is namelijk met golfjes. Het tweede patroon is een eenvoudige jurk. Bij dit patroon wordt héél veel aandacht besteed aan de snit. Het is de bedoeling dat je een jurk maakt die als gegoten zit, helemaal op jouw lijf gemaakt. Het derde jurkje is niet bepaald mijn favoriet. Het is een mouwloos jurkje met een raar flapachtig iets vooraan. Nummer vier is een leuk bloesje in een licht stofje. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de afwerking. Bias. Franse naden. You name it. En last, but not least, als klap op de vuurpijl, een project waar alles een beetje bij elkaar komt. De … jurk. Ik ben nog niet helemaal overtuigd van de jurk zelf, maar die mouwen *zwijmel*. Misschien dat ik die mouwen een aan ander Colette jurkje probeer te zetten.

Maar dus… Dikke aanrader dit boek en nee, dat zeg ik niet enkel en alleen omdat ik een fangirl ben. Ok. Misschien een beetje. Een klein beetje. Maar het is een mooi boek en de informatie is duidelijk. Wat wil je nog meer van een naaiboek? Nu nog ergens de tijd vinden om eens aan de slag te gaan met dat boek.

You Might Also Like

 • Mini-@-Tuur (kim)

  Super dat je het gekregen hebt. Ik vroeg het mij stiekem al een beetje af. Ik wilde graag een beetje feedback of het de moeite waard was. Super dat je je boek al een beetje met ons deelde. Als ik die foto’s bekijk, blijft het hier op mijn lijstje staan.
  Nen dikke merci voor de leuke boekbeschrijving.

 • Zjizjipke

  Bedankt voor de link naar hun leuke blog! Hier ga ik nog veel van bijleren! Veel plezier met het boek!

 • Anneke

  (Pst, “wordt héél veel aandacht besteed” is zonder t vanachter 😉 )

  • Kathleen

   @Anneke Ha! Twee keer juist geschreven en toch sloop de derde keer die T er bij. De snoodaard. Het is aangepast.

 • Fo

  Ja, lap. Zo’n positieve uitleg! Ik ga niet anders kunnen dan dat bestellen hé :).

 • sophie

  hoi,

  het ziet er een kei leuk boek uit. Waar kan je het boek ergens bestellen en betalen in euro?

  bedankt

 • Pin It on Pinterest