Gebeurd

De Lunch Pot


Ik ben eigenlijk verdacht veel bezig met mijn eetpatroon en -gewoontes. Deels om gezond te leven, deels om de kilo’s een beetje in bedwang te houden, maar vooral om mijn energieniveau’s te controleren. Ik merkte dat ik vier uur nadat ik had ontbeten honger had en daarbij natuurlijk ook een energiedipje. Het duurt dan vaak nog een dik uur tot anderhalfuur voor ik lunch. Hetzelfde gebeurde vier uur na de lunch. Ook daarna moet ik nog een uur tot anderhalfuur wachten op een avondmaal. Drie bokes waren blijkbaar niet genoeg.

Samen met Het Vriendje dokterde ik een eetplan uit, waarbij we sommige avonden te veel koken en dan de overschotjes meenemen naar het werk. De volgende avond kunnen we dan bokes eten, wat uiteraard minder tijdsintensief is als een hele maaltijd koken, waardoor er meer tijd vrij komt om allerlei andere zaken te doen. PLUS… een warme maaltijd het ‘s middags zorgt er voor dat ik gedurende een langere periode meer energie heb. Woohoo!

Een van de dingen die op mijn kerstlijstje preikte was de Lunch Pot van Black+Blum. Ook de Bento Box en de Box Appetit van hetzelfde merk konden me zeker wel bekoren, dus ook zij verschenen op het lijstje. Het was de broer die me de Lunch Pot gaf. Lang leve de broer! Intussen is het handige lunchsysteem in gebruik genomen en het doet dat goed. Ik ben vooral blij dat het zo stevig is en dat alles goed afsluit. Aangezien ik met de fiets naar het werk ga en de Lunch Pot vervoer in een Eloleo zakje dat los aan mijn stuur hangt, moet het wel tegen een stootje kunnen.

En de spork die er bij zit… Die is gewoon bangelijk! Sporks zijn de max, joh! 😀

You Might Also Like

 • Mme Li.

  Mooi en ik vermoed ook handig …

 • la merlette blanche

  Ik heb ook gedacht om die te kopen. Maar voorlopig hou ik het bij een potjesassortiment van bij Kudzu 🙂 Niet altijd superhandig, al die potjes, maar allez, als ik maar genoeg eten mee heb, dat is het belangrijkste 🙂

 • Charlotte

  Ugh, ik heb hetzelfde probleem met honger!
  Ik woon in West-Vlaanderen en werk minimum 3 dagen in de week in Brussel (ik mag ook deels thuis werken, wat zàààlig is). De dagen dat ik naar Brussel ga, heb ik zelf beslist om héél vroeg te gaan, zodat ik nog op een deftig uur thuis ben. Ik sta dus om 5u op en ontbijt dan (2 bokes). Tegen 8u heb ik opnieuw honger en ontbijt nogmaals (Fruit & Fibre cornflakes) aan de bureau. Maar tegen 10u heb ik alweer verschrikkelijke honger, met gênant rammelende maag, waardoor ik uit miserie mij zondig aan koekjes :(.
  ‘s Middags kunnen wij gelukkig warm eten op het werk, waardoor de honger in de namiddag vrijwel onbestaand is. ‘s Avonds ook opnieuw boterhammetjes.
  Nochtans doe ik zittend werk, dus waarom ik zo veel honger heb is mij een raadsel…

  Uw potteke is fantastisch. Een héél goed idee voor in de toekomst eens wat eigen kooksels mee te nemen! Super!

 • Pin It on Pinterest