Gegeten

Geslaagd slaatje

Ik ben sinds kort een hele grote fan van zelfgemaakte slaatjes. Momenteel is het meest eenvoudige slaatje mijn favoriet. Veel heb je niet nodig: wat sla, wat verse spinazie, een rode ajuin, pijnboompitten en paprika. De paprika grill ik in de grillpan met wat fajitakruiden. Alles in een grote kom en wat balsamicodressing er over (2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel balsamico azijn). Wat peper. Wat zout. Daarbij dan wat tijmbroodjes. Oh! Tijmbroodjes! Zo lekker en zo eenvoudig. Afbakbroodjes besprenkelen met olijfolie, rijkelijk bestrooien met tijm en zeezout, dan afbakken. Tadaa. En mijn avond kan niet meer stuk. Ik ben nogal snel tevreden. 😛

Heb je zelf een recept voor een geslaagd slaatje? Of voor een unieke dressing? Ik ben geïnteresseerd! Laat suggesties gerust achter in de reacties of stuur een mailtje.

You Might Also Like

 • Riet

  Een geslaagd slaatje. Is dat dan een slaagje?

 • Nietje

  Oh! Merci voor de tijmbroodjestip! 🙂

 • liesbeth

  Ik wil zo’n broodje!
  Bedankt voor de tip, dat ga ik zeker eens proberen!

 • la merlette blanche

  Kan niet anders dan lekker zijn he. Die tip voor de broodjes, daar ben ik u dankbaar voor. We kopen meestal vers (nu ja, waarschijnlijk is dat ook niet altijd even vers gebakken) stokbrood, maar als we nog eens afbakbroodjes kopen, wordt uw tip zeker in de praktijk omgezet!

 • eva

  Vers stokbrood, van de vorige dag, dat zo niet meer te eten is kan je ook met olijfolie in de pan bakken. Heel lekker! De volgende keer doe ik er ook tijm bij 😉
  Lekker dipsausje (of eventueel als dressing): tomaten, olie, peper , zout en kruiden naar keuze (dragon bv.) mixen. Als je het heel fijn wil kan je de tomaten eerst pellen en ontpitten, maar het kan ook gewoon met tomaten in blokjes…

 • Flexje

  Je slaatje lijkt superhard op een slaatje dat ik onlangs bij vrienden at… Ze hadden tajine met kip en honing enzo klaar gemaakt… en daar dan verfrissend slaatje bij om het zoete te compenseren. In dat slaatje hadden ze gepekelde citroen gedaan… Te koop bij oil & vinegar… Mjam!!! 🙂

 • Pin It on Pinterest