Gebeurd

Zweuden

Geraldine en Katrien wilden graag wat meer weten over Zweuden. Om eerlijk te zijn, ik heb er niet zo heel veel ervaring mee. Ik heb er welgeteld vier dagen doorgebracht. Of waren het er drie? En ik zou eigenlijk niet eens kunnen zeggen waar exact in Zweden ik geweest ben. Eigenlijk. Ahum. Ergens waar het mooi was en waar er veel sneeuw lag, maar waar we geen euleunden zagen. Toen toch.

Maar! MAAR! Binnenkort trekken we er opnieuw naar toe. Jawel. De mama van Het Vriendje en haar partner verloofde (hihi) gaan trouwen en ze doen dat in Zweden omdat ze daar een pracht van een huisje hebben staan. Het is de ideale locatie voor een bijzonder trouwfeest. Rustig, aan een meertje, middernachtzon, euleunden,… Oh! Het gaat geweldig worden! Dat voel ik nu al aan mijn kleine teen!

Het Vriendje en ik zijn intussen vage plannen aan het maken om een road tripje richting Zweden te maken. We zouden in het heen gaan alle tijd van de wereld nemen en regelmatig stoppen. Een tussenstop in Groningen, een tussenstop in Hamburg (en daar dan een hamburger eten, nummertje 34 op de Life List!), een tussenstop in Malmö, een tussenstop in Götenborg,… Natuurlijk is het perfect mogelijk om dat zonder al die tussenstops te doen. Of om met het vliegtuig te gaan, want vanuit Charleroi kan je zo naar Zweden vliegen met Ryan Air. Maar ik zie al eens graag een stukje van de wereld, ook al ligt dat stukje wereld vlakbij ons kleine landje. En hey, we hebben een nieuwe, hetzij tweedehands, auto die eens aan een serieuze test mag onderworpen worden.

In het terugkomen zouden we dan weer opteren voor een week platte rust ergens in Zweden, Denemarken of Duitsland. Het zijn allemaal nog vage plannen, maar ik kijk er al ontzettend naar uit. En daarna, beste Geraldine en Katrien, zal ik jullie waarschijnlijk iets meer kunnen vertellen over Zweuden. Beloofd! 😀

You Might Also Like

 • Jennifer

  Zweden lijkt me zo mooi, maar zou koud. Een roadtrip lijkt me overigens ook leuker dan met het vliegtuig. Met de auto zie je zoveel meer.

 • Lily

  Ik dacht dat jij meer Zwedenervaring had! 🙂

  Zweden is fantastisch. 4,5 jaar geleden (al zo lang?) op huwelijksreis geweest en afgelopen zomer teruggekeerd. Ik zit ondertussen ook in mijn 4e jaar Zweuds (svenska!) aan het CLT. Morgen examen, by the way. Duim maar (= att h°alla tummarna!)

  Als je nog tips of ideetjes wil voor jullie roadtrip, zeg het dan maar!

 • Peachy

  Ha, ik dacht ook dat je daar een jaar gestudeerd had ofzo… Vanwaar haal ik dat toch? Maar neem me mee… Neem me mee op reis…

 • Kathleen

  Oh, maar ik heb een jaar in IJsland gewoond. Dat verklaart misschien de verwarring. 😉

 • Mini-@-Tuur

  Zweden, Noorwegen en Denemarken staan hier op het programma ofwel als de kids groter zijn, ofwel als ze “het huis uit zijn”. Yep, dat is dus nog hééééééééééééééél lang dromen als je ziet dat de jongste 2 is.
  Het lijkt mij zalig om van de natuur en de rust te genieten.

 • Ria

  Hoi,
  Dat gaat een prachtige reis worden!
  En Zweden in de zomer is zeker niet koud.
  Mocht je nog een vakantiehuis zoeken, dan kun je bij mij terecht. Wij hebben er eentje in Zuid-Zweden, in de buurt van Växjö. Buiten de schoolvakanties bijna altijd beschikbaar.
  Groetjes, Ria.

 • tinne

  Ik veronderstel vooral een stop in Malmo Sud.
  Ik doe van de zomer nog een rondje Zuid Finland (trektochtje met petekindje, citytrip Helsinki en (overzees bezoek aan Tallinn) en babybezoek bij de Finse vrienden… Het aftellen is al begonnen…

 • Pin It on Pinterest