Gemaakt

De doos van Pandora: het Ceylon jurkje

De zuster van schreef een tijdje geleden over haar doos van Pandora, de doos waar al haar uhm… niet al te succesvolle of onafgewerkte naaiprojecten in terecht komen. Ik heb ook zo’n doos. Volgens mij heeft iedere naaister wel zo’n doos. Toch? Nu is de moment om instemmend te knikken. Fo vroeg hoe het zat met dat Ceylon jurkje waar ik bijna twee jaar geleden zeer enthousiast aan begonnen was. Wel, dat is verzeild geraakt in de donkerste krochten van die doos.

Ik ben vastgelopen op de knoopsgaten. Jawel. Uiteraard. Op wat anders. Ze zijn allemaal een beetje anders, staan niet allemaal even ver van elkaar en er is er eentje zo hard mislukt dat ik het opnieuw wilde maken, waardoor het nog harder mislukte. Aanschouw, de foto’s van een onafgewerkt, ongestreken Ceylon jurkje.

Voor zij die denken: “Maar allez, dat valt toch keigoed mee, joh,”. Nope. Aan de kapstok valt het mee. Op mijn lijf maakt het allemaal rare plooien dankzij knoopsgaten die niet helemaal juist staan en zo. Ach ja. Het was te ambitieus voor mijn naaiskills toen. Ik vermoed dat ik nu nog steeds zou vastlopen op die knoopsgaten. Misschien moet ik dat ook maar eens op mijn doelstellingen lijst voor 2012 zetten: knoopsgatenfobie overwinnen! Want ik ben nog steeds helemaal verliefd op dit model en ooit, ooit ga ik het maken en tot een goed einde brengen. Mark my words. Ooit.

You Might Also Like

 • Fo

  Ik heb ook zo’n doos en daar zit ook een Ceylon in. Kan uw machien dat niet, knoopsgaten maken? Ik ben in elk geval benieuwd naar een nieuwe versie ;-). Good luck!

 • mama saartje

  Als ik een kleed zou maken met zo veel knoopsgaten, ga ik dat supermachine van in de naailes toch eens lenen hoor! Je moet 1 knoopsgat maken, en dat onthoudt dat allemaal om steeds opnieuw voor u perfect na te maken. Klinkt aanlokkelijk niet? Helaas, mijn machine doet dat allemaal niet, boehoe…

 • Mini-@-Tuur

  Op de kapstok ziet het er zeker heel leuk uit. Maar in detail hebt ge inderdaad gelijk ivm de knoopsgaten. Ik heb ook lang een knoopsgatenfobie gehad maar nu doet mijn naaimachine dat inderdaad automatisch. Allez meestal toch… Soms wordt er nog gevloekt hoor. Ge moet het zeker nog eens proberen want het is een pracht van een jurk maar of ge ooit 100% geneest van uw fobie durf ik u niet te garanderen zenne.

 • Bloem

  Ik vind het helemaal prachtig … zo spijtig dat het niet goed past 🙁

 • Pin It on Pinterest