Gebeurd

IJsjesjurk

Ik heb een vage herinnering aan een jurkje dat ik lang, lang, lang geleden droeg toen ik nog een piepkleine ukkie was. Een groenig blauwig jurkje met daarop ijsjes, snoepjes en lolly’s. Waarschijnlijk is dat jurkje me bijgebleven omdat ik nu eenmaal altijd al een zoetekauw ben geweest en dat waarschijnlijk ook altijd zal blijven, desondanks de gezonde slaatjes en zo.

Een tijdje terug verscheen er dit leuke stofje bij de plaatselijke stoffenboer en ik moest meteen denken aan dat ene jurkje. Als ik al mama zou zijn van een dochtertje, ik zou er meteen een meter van hebben gekocht om een gelijkaardig jurkje voor haar te maken. Bij mijn weten heb ik nog steeds geen kinderen op de wereld gezet en dat gaat hopelijk nog even zo blijven. Maar toen ik afgelopen vrijdag bij de coupons de laatste 50cm van dat stofje zag liggen, wist ik dat ik snel moest zijn. Wie weet komt er nooit een dochtertje, wie weet komen er zelfs nooit kindjes, maar hey, moest het ooit gebeuren, dan ben ik voorbereid en dan kan ik een ijsjesjurkje of rokje of zo maken.

Eens thuis heb ik me dan even op mijn fotoalbum gestort. Ik ben niet helemaal zeker, maar ik denk dat dit het jurkje wel eens zou kunnen zijn. Misschien eens polsen bij de mama, want voor hetzelfde geld heeft dat jurkje nooit bestaan en is het gewoon een of andere rare hersenkronkel.

Soit. Mijn koddige, twee-jarige zelf (op de kroon staat 2, maar da’s misschien niet zo duidelijk) krijgt u er gratis ende voorde niets bij. Jawel. Vriendelijk hé? 😀

You Might Also Like

 • Riet

  Ah ja, dat is een blije jij! Dat zie ik.

 • griet

  Ik heb dat stofje ook!! Zo heerlijk zomers. Voor nieuwe eeuwige herinneringen.

 • NaailescollegaSofie

  Aaaah, dat snoetje! Schattig!
  Ik heb t stofje ook, in het roze! En ik ga er inderdaad een zomerkleedje van naaien voor de dochter; merci om me eraan te herinneren 😉

 • Flexje

  Hehe… gekke… Ik weet niet of ik een goede waarnemende persoon ben… maar ik zie precies bloemen op dat kleedje van je 2-jarige zelve… Zou dat ook kunnen? 🙂 Het stofje met de ijsjes is echt wel de moeite… Zo heerlijk kleurrijk!

 • la merlette blanche

  Ik zou gewoon voor mezelf iets maken in een stofje dat me zo blij maakt 😉 Maar goed, ik wil dan ook geen kinderen en ben dus sowieso egoïstisch he 😉

 • Pin It on Pinterest