Gemaakt

Peony

Zoals ik eerder al schreef ben ik een grote fan van Colette Patterns, maar daarom ben ik niet meteen dolenthousiast over alles wat ze op de markt brengt. Het Peony jurkje bijvoorbeeld leek me in eerste instantie niet veel soeps. Een vrij eenvoudig modelletje met een bootnek. Op de een of andere manier, raakte het toch in mijn bezit. Een moment van verstandsverbijstering of zoiets. En daar lag het dan gedurende een paar maanden mooi te wezen, in mijn patronendoos. Zo gaat dat dan.

Tot ik de versie van deze dame zag. Daarvoor had ik alleen maar versies in effen stoffen gezien, maar deze versie met kleine bloemetjes… Oooh! Toen ging het kriebelen. Ik vond een stofje met bloemetjes dat in de lijn lag wat zij had gebruikt bij de plaatselijke stoffenboer en van daar ging het eigenlijk vrij snel. Volgens mij heb ik er ongeveer even lang over gedaan om het patroon over te nemen en te knippen als dat ik er over heb gedaan om het in elkaar te steken. Het resultaat stond mij ontzettend aan. Het is een eenvoudig jurkje, dat zeker wel, maar de bootnek geeft er toch iets elegants aan. Met een giletteke er over een een riempje is het ook helemaal geweldig. En lieve mensen, het jurkje heeft zakken. Jawel. Zakken. Man, man, ik hou van jurkjes met zakken.


(klik op de foto om groter te zien)

Dit is zeker en vast niet de laatste Peony die ik ooit zal maken. Nope. Integendeel. Er zullen er nog volgen, daar ben ik zeker van. De volgende keer ga ik wel voor een iets steviger stofje opteren en tegen dan ga ik ook eens proberen uit te zoeken wat die plooien aan mijn onderrug veroorzaakt. Een eerste zoektocht op het internet en in het grote Colette naaihandboek wees op een sway back aka een holle rug. Er scheelt ook nog iets met de voorkant, maar daar ben ik nog niet uit wat. Te kleine borsten of een te hoge/te lage taille. Een van de twee. En zo leerde ik en jullie dus ook weer iets bij over mijn lichamelijke gesteldheid. Woepie. 😛 Soit, ik vermoed dat een ietsje stevigere stof ook al veel zal helpen.

Up next: hoogtwaarschijnlijk het Ginger rokje van Colette Patterns, maar daar kan nog verandering in komen uiteraard.

Voor de geïnteresseerden: Peony is een patroon op beginnersniveau, maar gevorderde naaisters zullen er zeker ook veel plezier aan hebben. Het patroon is verkrijgbaar bij Vermiljoenshop.

You Might Also Like

 • mama saartje

  het is er aan te zien dat je houdt van rokskes met zakken! Zo ne smile 😉

 • mama saartje

  oeps, en ik zie dat ik dit patroon gepind heb, met de opmerking “zeker kopen”. Dan zal ik dat eens moeten doen zeker 😀

 • Nele84

  Ha, dat is zonder knoopsgaten. Daarmee dat ge het zo rap klaar hebt ;-). Het staat u supergoed!

 • Juffertje Uil

  Het staat u prachtig. Heel mooi gedaan.

 • mamasha

  Oh jurkjes, die passeren eigenlijk niet zoveel op de blogs. Altijd leuk om er dan eentje te zien. Zeker de colletekes waarvan ik vrees dat ze me nooit zouden staan. Jaloers dus op jouw kleedjesresultaten!

 • la merlette blanche

  Zo stralen zeg! Leuke foto’s! 🙂

 • Polkadotjes

  Het staat je geweldig. Ik stem voor bandwerk!

 • Les Mademoiselles

  Compleet anders dan het voorbeeldmodelletje en honderd keer mooier. Je hebt me jaloers gemaakt op je patrooncollectie, dus ik denk dat er hier binnenkort ook eentje in de brievenbus zal vallen…

 • Madrina

  Supermooi kleedje!

 • Danny

  Het is gewoon prachtig!

 • Fielosophie

  Wauw! Ik denk dat het toch eens tijd wordt om eindelijk de kunst der naaien onder de knie te krijgen want zo’n jurkje zou ik ook wel willen (kunnen maken).
  De vintage naaimachine van de oma heb ik al, nu nog tijd voor een naaicursus 🙂

 • Owl-my-god

  wat een schoon kleedsken!

 • elisse

  Schoon stofke gebruikt en inderdaad een mooi model! ‘t Staat u heel goed!

 • Annelien

  Wauw wat een superjurk! En inderdaad: zakken in jurken zijn heerlijk 🙂

 • Flexje

  Een keertje aan Ildadee vragen… vanwaar die rug zo komt? Ik heb vorig jaar met mijn bruidsmeisjes ook vanalles over lichaamsbouw geleerd… Naaien, da’s een ware biologie-les!

 • Featured Seamstress: Kathleen | Coletterie

  […] Her Post about the Pattern: Peony […]

 • Featured Seamstress: Kathleen  |  Coletterie

  […] Her Post about the Pattern: Peony […]

 • Pin It on Pinterest