Gegeten

Liefde voor GingerLove


Een tijdje geleden trok ik met collega S. richting de plaatselijke biowinkel. Ik wilde namelijk graag lekkere thee voor op het werk. Koffie genoeg op het werk, in alle soorten en maten, en ook wel wat thee, maar geen lekkere thee. Ik ben een moeilijke op gebied van thee. De meeste doordeweekse zakjesthee vind ik naar papier smaken, om maar een voorbeeld te geven van hoe moeilijk ik ben. Ahum.

Mijn oog viel in de biowinkel op een hele stapel GingerLove doosjes. Heel heel lang geleden had ik een keer een kopje van die gemberthee gedronken bij een tante die er helemaal zot van stond. Collega S. besloot een doosje mee te nemen omdat hij vrijwel overal gember door zou draaien. Ik schooide ook een zakje. En daarna nog een zakje. En nog een. En ik besloot dan toch maar zelf een eigen doosje GingerLove te kopen. En dan nog een. En dan nog een.

Hoewel het toen bij die tante geen liefde op de eerste smaak was, ben ik nu helemaal gek op de smaak en ook op de textuur van het drankje. Daar waar gewone thee meestal “water met een (lekker) smaakske” is (om het even heel cru te stellen), heeft GingerLove ook een bepaalde schuimige textuur. Een beetje zoals opgeklopte melk, maar dan zonder melk te zijn. De smaak zelf is fris, zelfs voor een warme drank. Het doet me ergens zelfs een beetje aan limonade denken, waarschijnlijk door de citrusvruchten die ook deel uitmaken van de ingrediënten.

Na een bezoekje aan de site van GingerLove blijkt dat je er zelf ook een iced tea van kan maken én cocktails. Ik hou het nu nog even bij de warme versie, maar amaai, in de zomer ga ik genieten van de iced versie. Zonder twijfel. Soit. Voor mij is dit de ideale warme drank voor mensen die het niet zo hebben op koffie of een van de vele aanverwanten daarvan (cappucino toestanden), maar wel iets interessanter willen dan gewone thee.

Giveaway
Dankzij de sympathieke mensen van GingerLove mag ik een CadeauBox aan een van mijn lieve lezertjes weggeven. In zo’n box zitten twee GingerLove tasjes en schoteltjes en natuurlijk ook een doosje GingerLove met daarin acht zakjes. Wil je kans maken op deze prachtige box? Laat een reactie achter en woensdag 7 maart trekt een onschuldige hand een winnaar!

You Might Also Like

 • Celestine

  Gemberthee… ik klikte meteen door naar de link en zag niet eens dat er hier wat te winnen valt!

  Dit wil ik graag (héél graag) uitproberen. Gingertea? Yes, please!

 • Nathalie

  Verslaaaaafd aan thee! Maar gemberthee, nog nooit geproefd!

 • WAHMama

  oooh ja. I want 🙂

 • MistINGEtte

  Alhoewel ik koffie met brio op nummer 1 van mijn warme-drank-lijstje staan heb, wil ik wel meedingen in de gingerwedstrijd ! Als ik voor tee kies, ga ik naar de traditionele rozebottel. Of framboos. Of appel. Of de Wintertee uit de Colruyt 😉

 • fie

  -steekt vinger in de lucht- dit zou zo wijs zijn om mee te nemen naar buro als is in april terug moet gaan werken

 • Ivy

  Ik ben geen koffiedrinker, tenzij er een reuze chocoladesmaak inzit. Thee daarentegen ben ik altijd voor te vinden, alleen de gembersmaak ken ik nog niet. Dus zeker geinteresseerd om deze eens uit te proberen !!!

 • Anneke

  I do, I do, I do, I do!

 • appelstien

  mmmm mmm mmmm! gember én thee in één woord, dat kan alleen maar heerlijk zijn. plies plies, ginger, I need your love!

 • yab

  Klinkt lekker. Wil ik wel eens proberen!

 • Nele Van Eyken

  Mijn verbeelding sloeg helemaal op hol na deze prachtige, enthousiasmerende uiteenzetting. Ik loop morgen meteen naar de winkel voor dit ik-wil-dit-heel-graag-product 🙂

 • kristel

  Gingerlove is echt een SUperlekkere opkikker. Ik kende het al van de Lombardia. Maar ik wist niet dat je die ook voor thuis kon kopen! Ik wil dit dus héél graag winnen.

 • An

  Oh, die wil ik ook wel winnen! Al héél vaak gedacht dat ik dat eens moest proberen. Duimen maar!

 • Esther

  Oh dat wil ik wel eens proberen!
  En volgens mij had Astrid Bryan (die van wonderland) het daarnet op de radio over. Toevallig

 • Katelijne

  hmmmm die wil ik ook proeven!

 • Da(s)tof

  Dat wil ik wel eens proberen!
  Ik hou van gember en ik hou va

 • Da(s)tof

  n thee, dus die combinatie kan niet slecht zijn!

 • An

  geen fan van koffie, en ook niet echt van water met een smaakje, dus misschien moet ik dit wel eens proberen 🙂
  en 7 maart ben ik jarig, dus dat zou een mooi kadootje zijn 🙂

 • Anne

  Overtuig deze koffieliefhebber maar eens met die speciale thee ! 🙂

 • Leen*

  Graag, want ik kom de eerste weken niet meer bij de Lombardia en hier in de buurt hebben ze dat nergens!

 • pernel

  Oh, als theeliefhebber mag ik dit niet zomaar laten passeren. En als fan van gember al helemaal niet. Ik duim voor mezelf.

 • la merlette blanche

  Als ik eens gemberthee drink, is het meestal zelfgemaakte, gewoon door een paar schelletjes verse gember te laten trekken, maar naar deze versie ben ik anders ook wel benieuwd!

 • Maren

  Oh ja graag. Toen ik je berichtje zag had ik al echt zin om het te proberen ;o)
  Maren

 • collega S.

  Hhmmm, Frothy Ginger Tea

 • Lucie

  Hmmmm, gemberthee, dat wil ik ook wel eens proberen!

 • Laura

  Wauw, ik doe graag mee, ziet er super uit!

 • Mijke

  Ja? Echt waar? Ben heeel benieuwd naar deze wonderdrank, dus ik doe graag mee!

 • Liza

  Ik wil ook meedoen! Ik heb onlangs van de dokter gehoord dat ik geen caffeïne meer mag drinken, dus koffie en standaard-thee zijn uit den boze. Die gingerlove is blijkbaar zonder caffeïne dus dat wil ik graag proberen!

 • MIEN

  I ♡ TEA! Zou die gingerlove héél graag eens proberen.

 • Marleen

  Ik wil die gingertea ook wel eens proeven. En aangezien ik heel weinig in biowinkels kom, kom ik dat niet tegen. I love ginger.

 • Fo

  Ik weet niet of ik Ginger Tea lust, maar je hebt me wel benieuwd gemaakt! Ik doe mee :-).

 • Charlotte

  Het lief probeert me tevergeefs thee te doen lusten, maar ik vind dat te veel warm water met een smaakje… Dus als deze dan wat schuimiger is, is dat misschien een oplossing?!

 • Aurélie

  Ik ben wel benieuwd … Mijn vriend probeert me ook aan de thee te krijgen en ik doe wel mijn best, maar meestal is het inderdaad gewoon water met ‘n smaakske … Ik doe graag mee :-)!

 • severien

  Ooo! Ik doen mee! Gewone thee drink ik niet graag, maar veel “specialekes” wel!

 • hoow

  *steekt hand op*
  Nog een fan van thee hier, en altijd wel een gemberwortel in huis.
  En altijd bereid om nieue dingen te proberen.

 • Maja

  Dat wil ik ook wel eens proeven!

 • Toke

  Zoals jij het beschrijft, klinkt het heerlijk, dus ik kan niet anders dan meedingen voor zo’n theetje!

 • Neelke

  Na zo’n smakelijke introductie is de nieuwsgierigheid flink aangewakkerd…
  Ben erg benieuwd!

 • Ella

  Ja, ik! Omdat ik ‘my cup of tea’ nog niet gevonden heb.

 • Fielosophie

  Hola, als er thee wordt weggegeven, moet ik toch even in de lange blogrij gaan staan! Ondanks het feit dat ik makkelijk zo’n 14 verschillende smaken in mijn kast heb staan, kan er altijd nog eentje bij! Ik heb trouwens ook met mezelf een deal gesloten: Ik mag geen nieuwe thee kopen en moet eerst alles opdrinken dat er staat (ja helaas ook de miskopen…), maar er heeft niemand iets gezegd over krijgen he! 🙂

 • Barbara*

  ikken ook!

 • Evi

  Oh, dit wil ik al eens een tijdje uitproberen, maar nog niet de kans toe gehad. Ik doe dus mee!

 • Eva

  Hopelijk trekt die onschuldige hand mijne naam! De papa is nl. bijna jarig en die valt altijd te plezieren met een nieuwe soort thee. En als hij ‘m niet lust? Dan drink hou ik hem lekker voor mezelf 🙂

 • Wapiti

  Thee drink ik ook graag! Ik heb een voorraadje Yogi Tea met verschillende smaken. Gember houdt je op kille dagen lekker warm en daar hou ik wel van.
  Dus deze thee wil ik wel eens uitproberen.

 • Madrina

  Ik ben verslaafd aan thee. Zowel warm als ice tea. Sommige mensen hebben dagelijks hun kop koffie nodig, ik functioneer niet zonder thee. Ik ding dus graag mee naar de gemberthee 🙂

 • Peachy

  Ik doe NIET mee. Minimaxisme en al 🙂 Maar ik ben woensdag 7 maart wel jarig, dus je mag altijd één zakje meenemen naar het stiksel om eens uit te testen!! Want ik <3 thee… maar deze ken ik nog niet! Zoen

 • Veerle

  Ik ben ook een theedrinker, maar ga meestal voor de klassieke muntthee of Alpenthee… Deze wil ik echter héél graag eens proberen! Lijkt me iets speciaals dat ik niet wil missen 😀

 • Perzikoranje

  ooh,dat zou ik dan ook wel eens graag proberen.

 • Karen

  Oh, ik ben heel erg geinteresseerd. Ik lust geen koffie, dus de opties in warme dranken zijn vaak zeer beperkt. Thee is inderdaad vaak flauw, en zo drink ik quasi altijd warme chocomelk maar afwisseling is zeker welkom! Ik ben vooral benieuwd naar de textuur!

 • Josie

  Heeft die thee iets te maken met de befaamde gemberthee van Lombardia in Antwerpen?? Daar ben ik nl redelijk verslaafd aan. So count me in!

 • Naomi

  Benieuwd of ie nog beter is dan de kaneelthee (al heet die ‘Classic’) van Yogi – ook verkrijgbaar in de natuurwinkel..

 • Kathleen

  @Josie Yup, dit is de befaamde gemberthee van Lombardia in Antwerpen, maar deze kan je gewoon bij je thuis drinken. 🙂

 • Vandenbulcke Marie-Christine

  Ik ken de Ginger Love gember thee ook en de Lombardia is ongeveer op 5 minuten wandelafstand van bij mij thuis . Ik wil even meegeven dat deze thee niet alleen heerlijk is om te drinken maar ook héél gezond . Je aderen gaan er goed door openstaan waardoor je een goede doorbloeding hebt en ook voor de stem en de keel is hij fantastich . Dit is echt een thee die zowel in de winter als in de zomer heelijk is om te drinken . Zowel koud als warm …
  Ginger love thea …Gember Thee …I Love it .
  It makes my day .

  Lieve Groetjes Marie-Christine Vandenbulcke

 • Kris10

  Ik kreeg van mijn collega’s een waterkoker en theepot cadeau maar ik heb nog geen echt lekkere thee gevonden. Deze wil ik wel eens testen!

 • Selma Heijboer

  Je kan nooit genoeg liefde tot je nemen, hoeveel liefde heb jij nodig, always GingerLove…..

 • Grace

  Oooh! Ik wil! 🙂
  Heb ‘t nog maar 1x geproefd en ben sindsdien een hele zoektocht begonnen, maar nergens in Mechelen is deze godendrank te vinden! SOS!

 • kolibri

  ik doe mee! ziek thuis kan ik wel wat gember gebruiken om op te krikken*

 • ellen

  ik wil m’n kans ook wagen!

 • Danny

  Ginger love thee is het lekkerst als je hem drinkt met z’n tweetjes 🙂

 • sonja

  lekkerrrrrrrrrrrrrr

 • lesage nicole

  gisteren heerlijk tasje gedronken bij vuurvrouw wauw verukkelijke drankje van al een doosje gaan kopen hmmmmmmmmmmm

 • Peggy

  Gingerlove is een superthee, en als ik eens zonder zit maak ik thuis zelf een pot gemberthee. Jammer genoeg is die niet even lekker.
  Maar als ik héél eerlijk ben moet ik toegeven dat een kop verse gemberthee met dat stuk gedroogde mango erbij bij Lombardia zelf nog het aller, allerlekkerst is
  Ik wou dat ik ook zo’n toestel in huis had!

 • marie

  Wat? Of ik nieuwe thee wil ontdekken? NOU EN OF!!!!! Zeker na jouw beschrijving;)

 • Sonja

  Ik ben er 100% van overtuigd dat de gingerlove mij deze winter geholpen heeft en mij geen verkoudheden en toestanden gegeven heeft ! Voor mij : GingerLove RULES

 • Lime

  Ha, hier doe ik ook aan mee 🙂

 • Assia

  Ik heb nog nooit gingerlove gedronken, Ik moet het gewoon gedaan hebben! Ik ben er zeker van dat als ik dat niet doe, dat ik er spijt van zal hebben

 • Naja

  Wauw zo’n mooie kopjes. Ik doe heel graag mee 🙂

 • Sarah

  Thee is altijd welkom! En die kopjes zien er heel leuk uit. En aan de reacties te zien ben ik niet alleen!

 • Ilse

  Nu ik er al zoveel over gehoord en gelezen heb wil ik thee ook eens proberen!

 • Kristel

  Ja ja, ik wil heel graag die Ginger Love thee winnen. Lekker is het!!

 • Isa

  Toffe blog hier ;). I love gingerlove, mijn tasje gingerlove is een grote opkikker, ik kijk er elke dag weer naar uit.. just gotta love it!

 • Ráchie

  Ik ben al een tijdje op zoek naar andere thee smaakjes en ik zou dit graag proberen!

 • Zjizjipke

  Yes please!! Ik doe mee, die thee klinkt heel lekker!

 • Els L.

  Ik ken de thee nog niet, maar ze klinkt in elk geval lekker 😉

 • Femke

  Oooh ginger love! Ik heb dat een tijdje geleden ook ontdekt en sindsdien kan ik de TastyWorld niet binnengaan zonder een tasje van dat lekkers (en wat een geluk dat die TastyWorld zich bijna vlak naast mijn Zweedse les bevindt).

  http://aardbeiwormpje.be/2012/01/27/week-2-over-gember-en-lichtjes/

  Hmmm… Gember… I want!!

 • Liesbeth

  Ik waag ook mijn kans. Ook op mijn werk wel thee, maar geen lekkere thee…
  En op 7 maart wordt mijn dochtertje 1 jaar, misschien brengt het mij geluk!

 • Barbara

  Oh….ik dacht meteen die thee wil ook proberen, ik drink nl. geen koffie. En toen…. En toen…. Kwam jou giveaway!! Nu maar duimen!!!! Groetjes!

 • fany

  hé, seg, daar ben ik benieuwd naar!

 • froeliesjes

  Ik kwam een paar jaar terug elke middag in Lombardia (werkte daar om de hoek), maar heb nooit van de thee geproefd. Shame on me, want ik ben gek op gember!

 • Dorine

  Hoi, ik ben een echte theeleut, koffie drink ik niet.
  Deze thee ken ik nog niet, en ik wil graag kennismaken!
  groetjes dorine

 • CharlotteDK

  Thee thee en nog eens thee… ik drink niets anders! Dus deze wil ik wel eens proberen. En die tasjes… helemaal verliefd op de tasjes!

 • Nele

  Dat wil ik ook wel eens proberen!

 • T.

  O, dat klinkt lekker!

 • co²

  Mmmh, zo’n theetje kan toch smaken. Zeker bij zo’n dag als vandaag vol maartse buien !
  Ik ben dol op theetjes, maar deze ken ik niet… en dus wil ik wel graag eens proefkonijn zijn !

 • wijplukkendedag

  Oh, ik ben ook zo’n echte thee drinker. Ik kan niet genoeg soorten in m’n kast staan hebben. En deze ken ik nog niet….

 • Kir

  Al eeuwen geen blogs gelezen, gelukkig doe ik vandaag een bijlees actie en jiha je geeft iets weg!
  En dan nog thee!
  En als ik hem niet win, dan maak je hem toch gewoon als ik nog eens op bezoek kom?

 • Caroline

  Mmmmmmm …. ik hou van thee, dus ik doe meeeeeeeeeeeeeee …

 • Sabine

  gemberthee…mmmm, lijkt me heerlijk en wil ik zeker proeven!!! ben een echt thee-madam.

 • Plutomeisje

  Mijn experimenten met thee hebben nog niet tot veel geleid (meestal vind ik dat vooral naar water met een smaakje smaken en dat zegt mij niet veel), maar deze thee klinkt wel interessant, dus ik doe graag mee!

 • Melanie

  I want! I want! Euh… alsjeblief?

 • Sigrid

  Hi Kathleen

  Gember & Citroen
  Wou ik al lang eens doen
  Geef me dus de kans
  En ik stop dit gezwans

  Santé!

 • Pin It on Pinterest