Gelezen

Cloaked

Vorig jaar ergens ontdekte ik op Plutomeisje haar blog de trailer van de film Beastly. Het was een moderne versie van De Schone en het Beest, mijn favoriete sprookje. Ook, misschien een gedeelde eerste plaats met De Kleine Zeemeermin. Soit. Ik ontdekte dat de film gebasseerd was op het boek met de gelijknamige titel en uiteraard moest en zou ik dat boek lezen en liefst nu meteen. Zo gaat dat dan. Ik downloadde het boek op mijn Kindle en man, ik was verkocht. Het boek is tienduizend keer beter als de film, mind you. Ik deed intussen al een vergelijkende studie. Jawel.

Maar dat was dus hoe ik Alex Flinn ontdekte. Ze blijkt net als mij een zwak te hebben voor sprookjes en ze maakt er dus doodleuk moderne versies van. Zo kwam ook De Schone Slaapster aan bod. In A Kiss In Time kust een zeventienjarige jongeman een prinses die al driehonderd jaar slaapt wakker. Een behoorlijk cultuurshock voor de prinses om zo driehonderd jaar later plots opnieuw wakker te worden. Telefoons, auto’s, televisie,… Het is allemaal nieuw voor haar. En hoewel een vloek van dat kaliber enkel kan verbroken worden door een kus van je ene ware liefde, geloofden de twee er toch niet echt in dat ze voor elkaar bestemd waren. De jeugd van tegenwoordig. Altijd moeilijk doen.

Eind februari begon ik dan aan Cloaked. Deze keer heeft Flinn allerlei elementen van verschillende sprookjes door elkaar gegooid. Er zijn betoverde zwanen, een betoverde mantel waarmee je jezelf overal ter wereld naar toe kan wensen, elfjes die schoenen afwerken, moedige schoenmakertjes die reuzen verslaan,… Aan de hand van die elementen heeft ze een entertainend boek geschreven. Geen hoogwaardige literatuur, absoluut niet, maar wel een leuk boek. Aan hoogwaardige literatuur lezen doe ik sowieso niet mee. Nah. Het is niet haar beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen (dat was Beastly), maar het is zeker en vast beter dan heel wat andere “laten we eens een sprookje in een modern jasje steken”-boeken.

You Might Also Like

  • Celestine

    Ik dacht dat het niet meer goed zou komen met mijn goesting naar fictie. Dat interesseerde mij niet meer, maar lap, nu -na ook enkele uitstekende tips van een vriendin- heb ik ineens weer een lijstje met te lezen boeken! Merci, hé!

  • Pin It on Pinterest