Populair Wijvenweek

Beauty *aargh*wapper*wapper*

Ik dacht net als vele andere blogsters, gewoon op voorhand een paar stukjes te schrijven, zodat ik toch iedere dag een blogje zou kunnen posten tijdens deze geweldige wijvenweek. Het thema van dag één liet me al helemaal vastlopen, wat blijkbaar ook het geval was bij vele andere dames. Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten. Geloof me, lieve lezertjes, zelfs in het diepst van mijn gedachten ben ik nog geen beautyqueen. Het woord “beauty” alleen al bezorgt mij de drang om gillend door de kamer te lopen, wapperend met mijn handen.

Mijn ochtendritueel bestaat dan ook uit opstaan, een plets water in mijn gezicht gooien, deo onder de armen, haren kammen en uit de badkamer lopen, om daarna iets nuttigs te gaan doen zoals ontbijten (tanden poetsen gebeurt uiteraard na het ontbijt). Innerlijke mens boven uiterlijke mens. Mijn avonritueel bestaat uit douchen en mijn tanden poetsen. Ik denk dat de badkamer de ruimte is waar ik het minste van mijn tijd doorbreng. Om maar te zeggen, dit thema, absoluut niet mijn ding.

Maar toch, ik onthoud jullie niet mijn verzameling productjes.
Aanschouw, mijn beauty *aargh*wapper*wapper* producten.

Een lege fles shampoo (morgen nieuwe gaan kopen), douchegel waar ik vermoedelijk nog tot het einde van het jaar mee toe kom (gi-ga-fles), conditioner, een deo en jawel, een crèmeke voor op mijn gezicht dat ik misschien een keer in de twee weken gebruik. Ooit gekocht in een moment van zinsverbijstering, dat laatste. En als we dan toch bezig zijn met maskers af: een kapotte borstel. Ahum. Onlangs gebroken toen ik een knoop uit mijn haar wilde borstelen. Zo gaat dat als je een beetje stevig haar hebt. Dan breek je gewoonweg borstels. Yup. Dus mensen met flutjeshaar, prijst uzelf gelukkig. Ik ben er nog niet toe gekomen om een nieuwe te kopen. Dat komt nog wel. Ooit.

Aanschouw, de inhoud van mijn make-up zak.

“Jamaar Kathleen, er staat helemaal niets op die foto buiten uw lavabo en uw douchegordijn?”. Ha! Nu had ik jullie bij jullie wijvenpietje! Make-up dat is dus helemaal niets voor mij. Ik heb schrik dat ik mijn oog zou uitsteken met het mascaraborsteltje en dat ik, als ik mezelf te lijf ga met wat kleurtjes, er uit zal zien als een clown die net ontsnapt is uit het dichtsbijzijnde circus. De functie van een dagcrème is een van de grote mysteries der wijfheid voor mij en serieus een flesje parfum van 50euro of meer? Ik kan mijn geld aan betere dingen spenderen. Dus ik laat make-up geheel en volledig over aan de beauty *aargh*wapper*wapper* bloggers onder ons.

En hoewel ik absoluut niet geïnteresseerd ben in make-up, is er een ding waar ik wel behoorlijk door gefascineerd ben. Geïnteresseerd en gefascineerd, groot verschil, mind you! Nailart. Niet dat ik zelf ook maar een potje nagellak in mijn bezit heb, maar ik durf wel eens op Pinterest doorklikken naar een beauty *aargh*wapper*wapper* blog over nailart. Ik kan niet goed zeggen waarom ik dat doe of waarom ik dat zo fascinerend vind. De leuke kleurtjes misschien? De zotte dingen die sommige mensen er mee kunnen doen? De geometrische figuren die op zeer geniale wijze worden gemaakt met tape? Ik weet het niet. Maar heel af en toe kijk ik daar al eens naar en dan wil ik ook mijn nagels te lijf gaan met tienduizend kleurtjes en glitters en zo. Alleen past dat gewoon niet bij mij, van die gelakte nagels. En glitter al helemaal niet. Ha! Glitter, laat me niet lachen. Dus dat laat ik ook allemaal over aan andere dames.

Voor de rest kan ik jullie melden dat het geleden is van 29 april 2011 dat ik naar de kapper ben geweest. Handig toch, zo’n persoonlijk archief/blog?

En gewoon omdat het kan: alle Wijvenweek blogberichten zullen roze kleuren! Mwahaha! Doet dat ook zo’n pijn aan jullie ogen? 😛

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  zo ziet er da bij mij ook uit se, totaal geen make-up te bespeuren hier 🙂

 • ilse

  We zijn bijna een match made in heaven ;-). Bijna toch, hé …

 • Nele84

  LOL. Meer van dit, echt, ik lig echt in een deuk. Te groot visualisatievermogen vrees ik.

 • Riet

  Aaaargh, wapperwapper, ik ga dat nog een hele week doen bij al waar ik een tikje zenuwen van krijg. Aaaargh. Wapper.

  Wapper.

 • la merlette blanche

  Een wijf naar mijn hart, gij! 🙂

 • #wijvenweek – beautyqueen in het diepst van mijn gedachten | Wijvenblogs

  […] klaar om de dag écht te beginnen. Geen laag schmink (de inhoud van mijn make-uptas is identiek aan die van Kathleen), enkel een  – zelfgemaakt – paar oorbellen en ik ben klaar voor de dag. Weinig werk, geen […]

 • Ria

  Haha, geen make-up, maar wel humor. Dat is toch een stuk beter?

 • tantehilde

  Lol, ik heb echt zo hard gelachen! Ik sjmienk mij wel, maar ja, ik ben dan ook een tante he…

 • Alexandra p.

  Ik begrijp nog altijd niet goed waarom mensen rode nagels met bloemekes erop willen, oranje lippen, paarse teennagels of blauwe oogleden… Of een laag verf op hun gezicht smeren en er dan roze wangetjes op schilderen… Wie heeft daar eigenlijk voor gezorgd dat dat meer standaard dan uitzondering is?? Maar pas op, ik heb natuurlijk niets tegen persoonlijke hygiëne! Het moet nu ook weer niet gaan stinken… 🙂

 • Mlle Belle

  Lol! Zo herkenbaar allemaal, buiten die nailart dat is echt niet mijn ding, ik gruwel al als de meisjes bij de buren hun nageltjes hebben laten lakken…. bweik! Maar die kapper, tja, hier is t ondertussen van maart 2011 geleden en toen ik vanmorgen belde (nadat ik mezelf er eindelijk van had overtuigd om toch nog nekeer te gaan…) bleek er vandaag geen plaats meer te zijn, dus…. mijn uitstelgedrag zet zich opnieuw door!

 • Carmen

  de inhoud van uw make-up zak is zeer fotogeniek moet ik zeggen 😉
  prijs uzelf gelukkig, cremekes en verfpotjes zijn net zo verslavend als roken 🙁

 • deijsprinses

  Hahaha! Heerlijk, de inhoud van je tas. Ik moest er spontaan van lachen 😀

 • #wijvenweek – beautyqueen in het diepst van mijn gedachten | Ma vie en vert

  […] klaar om de dag écht te beginnen. Geen laag schmink (de inhoud van mijn make-uptas is identiek aan die van Kathleen), enkel een  – zelfgemaakt – paar oorbellen en ik ben klaar voor de dag. Weinig […]

 • Pin It on Pinterest