Wijvenweek

Eigen stoef stinkt

In eerste instantie dacht ik dat we met zo ongeveer alles mochten stoefen, op deze stoefdag van de wijvenweek. Ik wilde graag stoefen met mijn geweldige Vriendje die zoveel geduld heeft en me goed in de watten legt als ik weer compleet uitgeteld thuis kom. Maar blijkbaar is het dus de bedoeling om te stoefen over jezelf. Aha. Da’s een ander paar mouwen. “Eigen stoef stinkt,” werd er vroeger vaak gezegd bij ons thuis en ik heb dat dan ook goed in mijn oren geknoopt.

Maar als het dan toch écht moet… sja… dan moet het hé. Dus… Voor deze ene keer, wat eigen stoef:

 • Ik ben fier op mezelf omdat ik de stap heb durven zetten om Fanny&Laura te starten.
 • Ik ben trots op mijn creativiteit en wat ik er mee doe, is eigenlijk mijn grootste trots.
 • Ook al ben ik van nature een introvert, toch doe ik mijn best om regelmatig uit mijn schelp te kruipen en een beetje de extravert uit te hangen.
 • Ik ben blij met het feit dat ik van aanpakken weet, dat ik genoeg lef heb om voor mezelf te zeggen: “Dat werkt niet, dat moet anders en ik ga dat nu aanpakken,”.
 • Ik ben trots op het feit dat ik mijn hart volg en dat het me vaak niet kan schelen wat anderen denken over mijn manier van doen en van zijn. Ik ben ik. Punt.
 • En dan is er nog mijn nieuwsgierigheid. Sommige mensen zouden dat als een negatief puntje zien, ik vind dat net positief, want mijn nieuwsgierigheid gaat vaak over in leergierigheid. Die twee liggen dicht bij elkaar. Door die eigenschap heb ik mezelf héél wat dingen geleerd.

Eigenlijk ben ik wel een beetje fier op wie ik geworden ben en de weg die ik heb gekozen om te bewandelen. Had mij tien jaar geleden gezegd dat ik grote dromen zou waarmaken, een droomjob zou vinden, een zalige lief zou hebben en afgezien van de dipjes hier en daar, vrij stevig in mijn schoenen sta, dan zou mijn zestienjarige ik u waarschijnlijk hebben uitgelachen. Niet in uw gezicht natuurlijk, want daarvoor was mijn zestienjarige-ik vééls te verlegen voor, maar ze zou u wel hebben uitgelachen… in haar dagboek of zo. 😛

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  En terecht fier!
  Ik herken mezelf hierin trouwens wel, eigenlijk. Behalve dan dat ik (nog) geen winkeltje gestart heb…

 • Annie

  ge moogt terecht trots zijn op uzelf, met al wat je al bereikt hebt! ik ben jaloers 🙂

 • Ellie

  Ik ben ook blij dat je de stap naar Fanny&Laura hebt durven zetten, want nu heb ik zo’n prachtige (originele) knuffel gekocht voor mijn ongeboren kind :D.

 • Fenne

  Ben hier toevallig voorbij gekomen door de wijvenweek, en meteen naar je site gaan kijken. Zó leuk! Er straalt zoveel vreugde van af.

 • Pin It on Pinterest