Gebeurd

De Ding Dong Lift

Een paar weken geleden stak er een brief onder de deur van onze huisbaas. Dat er een nieuwe lift geïnstalleerd zou worden en dat dat wel even kon duren. Drie weken, zo lang duurt het blijkbaar om een lift te installeren. Inclusief op zaterdagen werd er geboord, geslijpschijfd en gewoon ontzettend veel lawaai gemaakt. Dat hoort blijkbaar bij het plaatsen van een lift.

De nieuwe lift, daar moet ik nog even aan wennen. Die maakt blijkbaar een ‘ding dong’ geluidje om aan te geven dat de lift er is en een ‘ding dong’ geluidje om aan te geven dat je op het gewenste verdiep bent. Alleen hoor je die geluidjes ook bijvoorbeeld als je in de zetel zit en er staat geen televisie of muziek op. Om nog maar te zwijgen van de slaapkamer die vlak naast de liftkoker is.

Op de koop toe ziet het ding er gewoon niet uit. Kijk zelf.

Een glinsterende vloer (niet zo heel duidelijk op de foto, maar jawel, glinsterend). Wat? Hebben ze eindelijk die vampier uit Twilight te pakken en hebben ze hem geveld om vervolgens onze liftvloer mee te bekleden? Thanks, but no thanks. En daar waar de vorige lift een subtiel, gelig licht had waardoor de wallen niet zo heel erg opvielen, heeft deze lift iets neon-achtigs, waardoor je er als een lijk uitziet als je even in de spiegel kijkt.

Met andere woorden: ik denk dat ik die lift ga laten voor wat het is en gewoon met de trap ga. Yup yup.

You Might Also Like

 • liesbeth

  Een ding dong in de slaapkamer, hilarisch! 🙂

 • hoow

  Die ding dong is een optie die normaal kan afgezet worden. Bij appartementsgebouwen wordt dat normaal standaard afgezet, omdat het rarara… geluidsoverlast geeft.
  In een rusthuis met dementerende oudjes is het dan wel weer handig.

 • Koen

  Zolang het niet dezelfde ding dong is als de voordeurbel? Kwestie van midden in de nacht bij een ding dong niet opeens slaapdronken de voordeur open te gaan doen.

  En je moet maar denken dat dat traplopen een goeie voorbereiding kan zijn voor als je ooit per ongeluk op het wereldkampioenschap traplopen terechtkomt.

 • MistINGEtte

  Als kompensatie van het trappenlopen kan er misschien weer nu en dan een Kwatta-pot op tafel komen.

 • MistINGEtte

  Hang over de spiegel een enorme reclame-poster van VanKatoen.

 • Lynn

  hebben ze de vorige ‘ongetwijfeld vintage’ lift zomaar eventjes afgedankt! TSS 🙂

 • smiley

  Wat meer trappenlopen is niet ongezond, dus ga ervoor. En zeg iets van dat belletje…

 • Pin It on Pinterest