Gemaakt

One for the money

Het is chaos in mijn handtas. Tussen de snippertjes stof en de papiertjes, zit een kapotte portofeuille. Die portofeuille gaat al mee sinds het jaar onzes heeren 2003. Ik kocht hem in IJsland. Een heerlijk zonnige oranje portofeuille. Alleen begint de ritssluiting het stilletjes aan te begeven. Je weet hoe dat gaat, massa’s ros geld dat zich maar blijft opstapelen waardoor de rits niet meer zo dicht gaat en misschien heb ik die rits dan wel eens geforceerd. Zo een keertje of twee. Drie. Ahum.

Dus ik zocht een oplossing voor mijn klein geld. De rest van de portofeuille kan er zeker nog mee door. En om eerlijk te zijn: ik heb een zoektocht gehouden naar een nieuwe portofeuille, maar de meeste modellen die ik tegen kwam waren ronduit deprimerend. Dus ik hou het nog even bij mijn heerlijk zonnige oranje portofeuille die, desondanks zijn ouderdom, toch nog altijd beter is dan al de rest. Maar dus, een oplossing, voor het klein geld. Zo een geldbeugeltje leek me wel leuk.

Over de stof moest ik niet lang twijfelen. Vorige zomer won ik bij FabricCity een metertje van de meest fantastische stof en die lag mooi te wezen in mijn stoffenkast. Het zit namelijk zo: ik heb nogal schrik om mijn schaar in prachtige designerstof te zetten. Ik durf dat gewoon niet. Pure angst om verkeerd te knippen en het allemaal te verbrodden. Dus die stof lag heel lang mooi te wezen, tot ik er dit ritstasje uit maakte. Pure angst werd pure liefde. De keuze werd dus snel gemaakt: een geldbeugel uit dat stofje.

En ja, het is lichtelijk te groot uit gevallen, ja. Dat gebeurt al eens, dat dingen groter uitvallen dan dat ik ze inschat. Ach ja. Het was dan ook de eerste keer dat ik zo een geldbeugel maakte. Het wordt dan misschien geen zakje voor mijn klein geld, want het past gewoon niet in mijn handtas, maar ik kan minstens vijf andere dingen bedenken waarvoor ik het wel kan gebruiken. Dus het is zeker niet voor niets gemaakt.

Helaas pindakaas, het stofje is niet meer verkrijgbaar bij FabricCity, maar er zijn nog wel tal van andere prachtige designerstoffen verkrijgbaar. Je kan er Petit Pan vinden, Robert Kaufman, Michael Miller en zelfs de fantastische Liberty of London vinden. Ooit. Ooit ga ik met die laatste iets doen, als ik me over die angst voor het knippen in designersstoffen kan zetten. Ooit.

You Might Also Like

 • marieke

  het zakje is te groot voor jouw handtas? dan ben ik toch jaloers dat jij blijkbaar geen grote handtas hebt. bij mij is het formaat van mijn portemonnee (spijtig genoeg) nooit een probleem: ik sleur veel te grote zakken mee

 • Plutomeisje

  Bij mij zou dat zakje er zeker ook ingaan, kleine handtassen en ik, dat is echt geen optie! En kleine portemonnees ook niet eigenlijk, met al die klantenkaarten… En verder heel herkenbaar, stofjes niet durven aansnijden. ‘k Heb dat proberen oplossen door altijd veel meer stof te kopen dan ik echt nodig heb, maar ‘t is nog altijd niet gemakkelijk!

 • Kathleen

  Om even een idee te geven: de metalen beugel zelf is 12cm breed en het ding is in totaal 15cm hoog. Ik zelf loop rond met een A5 formaat handtas. Het past er in principe wel in, maar zou toch wel wat plaats in nemen. 😛

 • Lucie

  Ik heb in de wijvenweek nog een keitoffe portefeuille gekocht voor maar 13 euro in de Hema. Want ik heb wel al toffe portefeuilles gezien in de Inno, maar die zijn allemaal zo duur.

 • Madrina

  Heel mooi!
  In mijn grote handtassen zou het ook passen, misschien zou het zelfs ‘verloren’ lopen 😉

 • Pin It on Pinterest