Gebeurd

Tomatenplantjes

Een tijdje geleden zag ik in de Hema een geweldige reeks potten staan. Op iedere pot stonden een paar tekeningen van hetgeen je er in kon planten: tomaten, aardbeien, zonnebloemen,… Mijn groene vingers begonnen te kriebelen. Ik moest en ik zou er zo een kopen. Maar welke? Geen bloemen. Nee. Dat was duidelijk. Na veel wikken en wegen besloot ik voor de tomaten te gaan, want we draaien al eens een tomaat of twee door onze slaatjes of andere maaltijden. Tomaten. Ja. Dat zou van pas komen. Dus bijna twee weken geleden zaaide ik de zaadjes en volgde braafjes de instructies op het kaartje. En aanschouw! Mini-tomatenplantjes! En zo’n zalige pot!

Misschien dat ik nog wel eens om de aardbeivariant ga, al is het maar om nog zo’n vrolijke pot op mijn keukenvensterbank te kunnen zetten.

You Might Also Like

 • Celestine

  Nu ben ik toch wel eens benieuwd. Zoveel plantjes in zo’n potje. Aha, niet dat ik een kenner ben. Verre van. Maar ik ben benieuwd!

 • Nele84

  Ik heb vorig jaar de aardbeien gekocht. Als je die ook wil, zaai dan vooral niet álle zaadjes in de pot, want je krijgt een soort aardbeienplantjes-jungle. Ik hield niet vol met water geven en ergens in de winter zijn ze gesneuveld. Nooit aardbeien gezien, daarvoor had ik tot deze zomer moeten volhouden, vrees ik.

 • la merlette blanche

  Wij hebben ook tomaten gezaaid, kerstomaten om precies te zijn! Wel 1 zaadje per potje, en ze zijn allemaal uitgekomen! Buiten gaan we nog coeur de boeuf tomaten planten. Hier dus ook sterke hoop op heel veel lekkere tomaatjes 🙂

 • Wapiti

  Mooi potje! Als je plantjes groter zijn en het weer is warmer, kun je ze buiten planten. dat hoeft niet in de volle grond, in een pot kan ook. Wel een stok meeplanten om de lange stengels te seunen. Tomatenplanten kunnen vrij hoog worden. Twee jaar geleden hadden wij hier bijna een tomatenplantage in bloembakken. Lekker! Dus: succes!!!

 • Madrina

  Oh, van zulke potjes beginnen mijn groene vingers ook te kriebelen. En ik heb dan niet eens groene vingers 🙂

 • Les Mademoiselles

  Ze zijn verleidelijk hé. Ik heb er al heel wat als cadeau gegeven, maar misschien wordt het tijd om mezelf ook es te trakteren.

 • LJ

  Ik heb die potten ook zien staan maar groenten in potten, kweetni, ik ben al blij als mijn bloemen het houden 😉

 • Ollie en Wallie

  zo’n aardbeienplant klinkt wel verleidelijk 🙂

 • Readkapke

  Ik had verleden jaar de tomatenplanten echtstreeks buiten geplant, geen succes, al het nu weer eens proberen, in zo’n potje dan ook maar!

 • Bento

  Goe bezig,maar je zal ze moeten openplanten ,1 plantje per pot.

 • marleen

  ik zai ook veel maar eens ik ze uit plant begint de mizeri van de vele plantjes komt er maar een enkel groot

 • Lore

  Oh ja wat een leuke pot! Alleen daarom zou je het al in huis willen halen! 🙂

 • Pin It on Pinterest