Gebeurd

Orde in de chaos: Wunderlist

Wunderbaarlijk, die Wunderlist. Jawohl. Dat is toch het verdict nadat ik de app twee weken heb gebruikt. Het zit zo, ik had al langer door dat mijn papieren to-do lijstjes toch niet je dat waren en de to-do lijstjes in mijn hoofd zorgden er voor dat ik paniekaanvallen kreeg als ik me probeerde te bedenken wat ik nog allemaal moest doen. Dus begon ik wat research te doen naar van die productiviteitsapps, het soort dat vaak gebasseerd is op de theorie uit het boek Getting Things Done van David Allen. Vaak vond ik die apps te omslachtig en zo ontstond er dus zelfs in die programma’s chaos. Niet bepaald ideaal dus.

Enter Wunderlist. Het is eigenlijk een vereenvoudigde versie van uitgebreidere apps zoals Things en Omnifocus. Het is beperkt qua functionaliteit, maar voor mij is het perfect. Het doet wat het moet doen. Het draait op mijn computer thuis en op mijn computer op het werk. Als er me iets te binnen schiet wat ik moet doen: vlieseline kopen, vuilnis buiten zetten, schetsen doormailen naar een klant,… dan gooi ik het in de inbox. Pas later sorteer ik alles zodat de taken mooi per categorie staan. Alles voor Fanny&Laura staat dan bij Fanny&Laura, alles wat met het huishouden te maken heeft staat bij het huishouden, alles waarbij Het Vriendje moet helpen of van op de hoogte moet zijn komt in de gedeelde lijst poepies,…

Op een rustig moment, vaak als ik net thuis kom van het werk, kijk ik even naar mijn lijst en markeer ik met een sterretje welke dingen ik zeker die avond nog kan uitvoeren of moet uitvoeren. Ik merk dat als ik naar dat lijstje kijk vaak denk: “ha, is het dat maar, dat is op tien minuten gedaan” in plaats van de gebruikelijke: “aaaaah, ik moet nog keiveel doen en ik weet niet waar te beginnen en wat is het belangrijkste en aaaaaaah!”. Behoorlijk wat vooruitgang dus, al zeg ik het zelf.

En als u mij nu wil excuseren, ik moet de Fanny&Laura blog gaan herstructureren. 😀

Zelf aan de slag met Wunderlist? Je kan de app hier downloaden. Ik heb deze tutorialvideo eens bekeken en dit is min of meer hoe ik nu werk met Wunderlist.

You Might Also Like

 • Greet

  Yep, zalige app hé ^^ Ik gebruik vooral de Android app, aangezien ik niet zo vaak meer aan een pc zit, maar soms gebruik ik ook wel eens de website. En ik heb ook 2 gedeelde lijsten met mijn lief, één voor boodschappen en één voor huishoudelijke taken en zo!

 • Nele84

  Straks eens bekijken. Ziet er hemels uit. Want ik heb nu ook een to-do-list in mijn hoofd (alles voor NA 14 april) waar ik zo weinig mogelijk aan probeer te denken wegens gelijkaardige paniekaanvallen.

 • mamasha

  Ola, lijstjesalert! Wordt gedownload op de android as we ‘speak’.

 • Anne-Catherine

  Bedankt Kathleen! Al lang op zoek naar iets gelijkaardigs, maar nog nooit iets gehad dat ik goed vond. Ik ga dit zeker eens proberen!

 • Katrien

  Oh, inderdaad tienduizend keer efficiënter dan mijn papieren-lijstjes-die-ik-dan-kwijt-raak-en-weer-opnieuw-moet-schrijven. En die naam Wunderlist is toch ook fantastisch!

 • Plutomeisje

  Ik vergeet dat programma altijd open te doen, waardoor dat eigenlijk niet werkt voor mij 😛

 • MamaMie

  O man, sinds ik dit las, de app gedownload en nu al verssssssslaaaaaafd! Zooooo handig! Merci beaucoup!

 • Pin It on Pinterest