Gemaakt

Het sneltrein t-shirt

Toen ik mijn zus de laatste keer zag, vroeg ik haar of ze het erg zou vinden moest ik af en toe een keer een kledingstuk voor haar jongens in elkaar zetten. Ze naait namelijk zelf ook en misschien vond ze het haar moederlijke plicht om leuke dingetjes in elkaar te flansen met de naaimachine. “Nee,” zei ze, “doe maar,”. En zo geschiedde dus. Ik had al een tijdje leuke tricot liggen en wilde daaruit een paar t-shirtjes maken. Dat terwijl ik eigenlijk nog altijd schrik heb van mijn overlock en tricot is eigenlijk ook niet mijn beste vriend. Maar angsten zijn er om te overwinnen, dus ging ik aan de slag.

Vorige week zaterdag tijdens Van Katoen kocht ik bij Koekepeertje een geweldig basic t-shirt patroontje van Minikrea (tip: als het bij Koekepeertje is uitverkocht, dan kan je altijd even kijken bij Bambiblauw, daar heb ik het patroon ook al zien opduiken). Een goede investering leek me dat, aangezien de maten van 0 tot 10 jaar lopen en je uit vier verschillende t-shirt varianten kan kiezen, zowel jongensvarianten als varianten voor meisjes. Het patroon is zo opgebouwd dat je kan mixen en matchen, waardoor je veel meer verschillende soorten t-shirts kan maken dan de vier varianten die worden afgebeeld. Vrijdag knipte ik onder toeziend oog van Ildadee mijn patroon en natuurlijk moest ik wat prutsen aan het patroon. Ik kan geen patroon volgen zonder er aan te prutsen en dan komt iemand die wat ervaring heeft met patronen aanpassen al eens van pas.

Zaterdagavond besloot ik dat ik de strijd zou aangaan met de overlock. Korte pijn, weet je wel. Anderhalf uur en wat getreuzel later had ik een t-shirt voor mijn oudste neefje klaar. Een tof t-shirt, vond ik. Volledig met de overlock in elkaar gestoken. Ik heb even getwijfeld om de onderkant af te werken met een tweelingnaald, zoals het patroon voorschrijft, maar nog wat groene boordstof daar leek me leuker.

Conclusie: mijn neefjes mogen nog heel wat t-shirts verwachten van hun tante de komende uhm… 9 jaar. Yup yup. En als ik ooit zelf kinderen op de wereld zet, dan weet ik ook weer wat ik ze moet aantrekken. Ha! Geweldige investering dat patroon. Yup yup.

You Might Also Like

 • Flexje

  Ik moet me dat echt ook aanschaffen als ik het zo lees!!! 🙂

 • De Zuster Van

  Knap gedaan. Yup yup.

 • Fo

  Super goed gelukt!

 • Juffertje Uil

  Chique!

 • la merlette blanche

  Oh, da’s zoooo handig he, een zus met een kind. Ik zoek al lang een ‘afzetmarkt’, want zo gewoon dingetjes naaien en er dan geen eigenaar voor vinden, is ook zo zonde… Maar goed, ik denk dat ik me daar maar eens over moet zetten, want anders kan dat plan om echt goed te leren naaien nooit verwezenlijkt worden 😉

 • Thys Inez

  Een zeer tof t-shirt. Ik heb zelf ook 3 zoontjes en ben direct aan de slag gegaan. Mijn ontwerp stond direct in elkaar alleen de kraag en de armen afwerken lukt me niet goed en zo geraak ik een beetje gefrustreerd. Kan je mij wat tips geven over de afwerking aub, je zou me er veel plezier mee doen.
  Groetje Inez

 • Pin It on Pinterest