Gebeurd

Een eigen huis, een plek onder de zon

Stap 1 van de huizenjacht is uiteraard even gaan polsen bij de bank hoeveel centjes die ons zouden willen lenen. Belangrijk, want nee, geen erfenissen hier en ook geen winnende lottolotjes. Helaas. Het was interessant, onze babbel met de bank. We hebben weer veel bijgeleerd over het hele koop-eens-een-huis-proces. Ik vermoed dat we de komende tijd nog veel meer zullen bijleren over EPC waardes en elektriciteit en asbest en zo. We mogen van geluk spreken dat we een paar mensen in onze naaste omgeving hebben die een professionele en/of een zeer realistische kijk hebben op de staat van een huis. Ik zit namelijk met het probleem dat ik in elk huis potentieel zie en mezelf gewoon overal meteen zie wonen. Soms is dat een zegen, maar soms is dat dus ook gewoon ronduit vervelend.

Het Vriendje en ik hebben afgesproken er een rustige zoektocht van te maken. Helemaal anders dan onze appartementen-jacht. We hebben toen gewoon het tweede appartement genomen dat we bezochten omdat dat in orde was, goed gelegen was en binnen ons budget viel. We zijn nog steeds tevreden over dit appartement, dat zeker wel, dus dat buikgevoel waarop we toen zijn verder gegaan heeft zeker geholpen. Maar een appartement huren is ook iets helemaal anders dan een huis kopen, natuurlijk.

Stap 2 is nu van huisje kijken doen. Dus weet je in Leuven of omstreken een leuk huisje te koop staan, geef dan even een gil. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Diegene die de gouden tip geeft, die krijgt er een specialleke bovenop. Een uhm… VIP behandeling op de housewarming of zo. 😛

You Might Also Like

 • Josie Something

  Wij hebben onlangs een huis gekocht en zijn eerst eens gaan horen bij Immotheker (je moet naar die van Patrick Baert gaan aan de Tervuursevest). Dat loont echt de moeite! We hebben daar een schat aan informatie gekregen en hebben via hun onze lening aangegaan en het was absoluut een goeie ervaring.

 • la merlette blanche

  Veel succes! En hopelijk ook veel plezier 🙂

 • liesbeth

  Met of zonder tuin?

 • Kathleen

  @Liesbeth: liefst met tuin

 • Ollie en Wallie

  heel veel succes ermee alleszins, ik hoop dat de zoektocht bij jullie wat vlotter zal gaan dan bij mij! ik ben al bijna een jaar aan het zoeken in leuven, maar er is zo weinig aanbod in mijn budget ( ik ben maar alleen) en alles is veel te duur voor wat het is.
  maar ik wil jullie natuurlijk niet ontmoedigen, met twee zal het wel iets makkelijker zijn, wel 1 tip, als je echt iets goed vindt, moet je heel snel beslissen, want sommige huizen zijn op een dag weg. succes!

 • Knijntje

  Whaaa we worden zohard volwassen eh ! Succes met de zoektocht, ik hoop dat jullie iets leuks vinden ! Ik zal mijn oogjes opentrekken 🙂

 • Mama Saartje

  Ik weet een huis in Kessel-lo openbaar te koop staan. Dinsdag op het stiksel een informeren bij Amelie, het is het huis van haar opa 😉 succes met de zoektocht. Spannend he?

 • Wapiti

  Wat jammer dat ik niet in Leuven woon. Een VIP behandeling op de housewarming lijkt me wel wat!
  Succes met de zoektocht en veel plezier!!!

 • lies

  wauw! veel succes met de zoektocht! ik ben er bijna vanaf (van verbouwen dan!)

 • appelstien

  als “rustig aan” betekent: nog anderhalf jaar geduld, dan weet ik hier een heel plezant huisje te koop. maar ik vermoed dat het toch ietske sneller zal gaan hé, allé, dat wens ik u in ieder geval toch toe!

 • LJ

  Als jullie een huis kunnen kopen in het Leuvense, dan zit het met jullie budget wel heel erg snor. Zonder erfenissen gaan wij moeten uitwijken, maar laat ons hopen dat er geen doden moeten vallen om ons droomhuis te kunnen kopen 😉
  Veel succes met de zoektocht!

 • katleen

  is wezemaal te ver? bij ons in de straat staat een nieuwbouw te koop met tuin…
  via century 21

 • MistINGEtte

  Wij hebben 2.5 jaar gezocht… Ik zag me in tegenstelling met jou NERGENS wonen. MIJN vriendje heeft me kunnen overhalen, en nu zitten we zéér goed. Weekendbijlage van het Nieuwsblad gelezen ? Chic et Pas Cher, Klein maar (Super) fijn, dat was mijn zusje. Daar is lef voor nodig, maar da hebde gij verzekers ook wel ! Sukses !

 • Anneke

  Milseweg 18 in Heverlee staat te koop. Geen idee hoe het er vanbinnen uitziet, mensen zijn er al maanden aan aan het opknappen, maar ik leuke buurt (twee huizen verder wonen wij, dus ja, heeeeel leuke buren ;-)) en volgens mij kan je er wel een koopje doen.
  Wordt gewoon zo uit de hand verkocht, GSMnummer hangt half onleesbaar op het raam. Fiets er eens voorbij zou ik zeggen!
  Klein tuintje, bel-etage.

 • Pin It on Pinterest