Gebeurd

Een bezoekje aan Marie Jo

Laat ik gewoon met de deur in huis vallen: ik en beha’s, dat is niet de beste combinatie. Nee, nee, ik ben niet zo iemand die haar beha gaat uittrekken, gaat verbranden en dan halfnaakt gaat staan dansen. Dat laat ik met heel erg veel plezier aan andere mensen over. Ik heb gewoon een bloedhekel aan die ondingen en vooral dan shoppen achter die ondingen. Dat laatste vooral. Ugh.

Ik heb een hele tijd geleden een strategie ontwikkeld die perfect werkt voor mij. Hunkemöller is mijn winkel, ik weet welke maat ik daar heb en en met de solden ga ik daar binnen en koop ik beha’s van het model waarvan ik weet uit ervaring dat ze goed zitten en dat ze zacht zijn. Belangrijk, dat laatste. Even passen of mijn maat nog altijd mijn maat is en dan naar de kassa met een of twee bustenhouders. Een binnen-buiten-operatie van goh… tien minuten in totaal. Ik probeer mijn tijd jaarlijks te verbeteren. Het maakt ook helemaal niet uit welke kleur er in solden hangt, zolang het mijn maat is, is het goed. Het enige wat een beetje een folieke is aan die beha’s, is het strikje tussen de twee cups in. En dat knip ik meestal genadeloos weg. Ha!

Vrouwen die om de twee weken een nieuw setje gaan kopen en daar dan helemaal van in de wolken zijn, ik begrijp dat niet. Setjes op zich begrijp ik gewoon niet. Dat is estetisch verantwoord en al, maar wat is het nut er van? Of zo van die vrouwen die beha’s met allerlei toeters en bellen aan kopen: wie zijn ze? Wat drijft hen? Waarom gaan ze door al die moeite? Geen idee! Volgens mij is er ergens iets misgelopen met de samenstelling van mijn genen en mis ik een paar meisje-meisje genen in mijn dna. Wat zeg ik een paar dozijn van die genen, ja.

En dan kom je dus in een beha fabriek terecht. Ahum. Dolletjes. Sha, die had voor allerlei leuke verrassingen gezorgd voor de acht madammen achter Van Katoen. Toevallig was ik de ontwerp-en-zet-eens-een-website-op-madame van het groepje en dus mag ik meegenieten van al die leuke dingen. Woepie! Zo ook van het uitje naar het hoofdkwartier van Marie Jo in Schellebelle. Marie Jo. Ik hoorde het in Keulen donderen terwijl de andere dames wild werden bij de naam alleen al.

Maar dus… beha fabriek… producent… ding. Ik moet zeggen, hun sales talk was wel heel erg interessant, want ik ben overtuigd dat Marie Jo een goed merk is en ik heb nog nooit een Marie Jo beha gedragen. En die overheerlijke, schattige mini-boule-de-berlins die ons gepresenteerd werden, waren niet eens nodig om mij te overtuigen, maar ze waren wel lekker! Ha! Mooi meegenomen.

Wat mij vooral deed denken: “tiens, misschien toch eens checken die handel,” waren twee dingen: hun SA8000 certificaat en hun paskamerconcept Lingerie Styling. Het SA8000 certificaat is een label dat gegeven wordt aan merken die de Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind steunen. Met andere woorden, ze zorgen er voor dat hun werknemers of die nu in België, Tunesië of China zitten, het goed hebben. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, liefste bloglezer, maar ik vind zo’n dingen eigenlijk wel vrij belangrijk. Je kan er natuurlijk niet altijd mee rekening houden, maar toch, als je er over geïnformeerd bent, dan kan je een gerichtere keuze maken.

Hun paskamerconcept Lingerie Styling is ook interessant. Ze willen terug meer vrouwen zich laten meten en er voor zorgen dat de winkeljuffrouw hen bijstaat tot ze de perfecte beha hebben gevonden die past bij hun lichaams- en borstbouw én hun stijl. Als je al eens in de gemiddelde ondergoed-keten bent geweest, dan weet je dat de meeste winkeljuffrouwen daar wel helpen, maar niet altijd even uhm… klantvriendelijk. Genre: gordijn opentrekken en dan roepen: “awel madammeke, alles in orde of moet ik toch maar een 70C gaan halen? Of toch maar nen D misschien? Want het spant allemaal wel een beetje rond die vetkwabbekes daar hé!”. Nope. Geen SA8000 certificaten daar, da’s duidelijk.

Soit, ik ga mijzelf binnenkort eens onderwerpen aan die Lingerie Styling, denk ik zo. Proefkonijngewijs. Zo. Ja.

You Might Also Like

 • ilse

  Volgens mij moet je hun l’aventure reeks eens proberen. Geen strikjes en geen kant wel schoon motiefkes ;-). Ik ben al lang fan …

 • la merlette blanche

  Ik heb meer dan een jaar in Schellebelle gewoond, maar ik heb maar daarna van Marie Jo gehoord. Ook niet zo’n beha-kenner en beha-shoppen wordt hier ook altijd zo lang mogelijk uitgesteld 😉

  Maar die fabriek, wauw, lijkt me wel boeiend! En hoera voor het certificaat inderdaad!

 • Lies

  Ik ben ook al even verkocht aan de Marie Jo-beha’s. Vroeger ging ik ook altijd naar Hunkemoller, maar nu wil ik geen ander merk meer! Die zitten gewoon veel comfortabeler… De prijzen zijn jammer genoeg ook navenant.

 • appelstien

  ik heb al 4 à 5 jaar geen nieuwe bh gekocht. ik vind het ook bweik. ‘t wordt toch eens tijd precies, maar laat ik nu nét besloten hebben niks meer te kopen :). ik ben wel heel benieuwd naar uw proefkonijn-ervaringen, er volgt toch een verslag?!

 • Maureen

  De Marie-Jo’s zitten wel degelijk lekkerder. Ik zou zeggen doen en dan wil je geen Hunkemoller meer.

 • Celestine

  “… en schud je schouders zacht heen en weer zodat je borsten als twee druppels in je beha vallen.”

  Een website die dat zo verwoord, zonder boe of ba, ik weet niet: dat spreekt mij precies wel aan?
  Volgens mij draag ik trouwens de verkeerde maat. En hoewel ik mijn moeders idee laatst afwees “Moet jij ook geen nieuwe BH kopen voor het huwelijk van uw broer?”, kan ik dat misschien wel even in het huwelijksoutfitbudget persen.

  Ah, dat zijn al 3 argumenten. Ik zal mijn agenda eens bovenhalen, se!

 • nobutterfly

  Een absolute tip in Gent is Lingeriet, tegenover de Vooruit, ruime paskamer en fantastische hulp. Marie Jo is fantastisch, net zoals nog een aantal duurdere merken, mijn vaste passage in de inno-kelder tijdens de solden.

 • Annelies

  Ik kan ook genieten van een nieuw setje. Het is net als een nieuw kleedje, en het kan je een vertrouwensboost geven. Je voelt je sexy, maar dan stiekem want niemand kan het zien.

 • Plutomeisje

  Ik ben ook fan van Marie-Jo (en ja, dat is misschien wat duur, maar er zijn twee dingen die duur mogen zijn: schoenen & bh’s, want dat moet comfortabel zitten!). Altijd veel L’Aventure bh’s gedragen,maar ze hebben nu ook een jonge versie van hun Prima Donna-lijn voor grotere cupmaten (Twist) & I’m in love! ^-^

 • LJ

  Ik heb daar al veel goeds over gehoord eigenlijk. Verkopen ze die ook ergens in Leuven?

  • Kathleen

   In de Inno kan je ze kopen, maar vlakbij het standbeeld van Justius Lipsius in de Bondgenotenlaan is er ook een klein lingeriewinkeltje waar ze Marie Jo verkopen. En in de Brusselsestraat zou er ook een lingeriewinkel zijn die het merk verkoopt.

 • Kris10

  @LI Volgens mij vind je die in de Inno in Leuven. Ik ga ook nog eens moeten investeren als ik in mijn kleerkast kijk

 • Anneke

  En in de Mechelse, daar ben ik al es een Marie Jo gaan kopen en de service was uitstekend!

 • Annik

  BH’s zijn voor mij ook lang een probleem geweest. Ik ben namelijk overgevoelig voor dingen die niet goed of in de weg zitten (etiketjes, naden van sokken, …) Bij BH’s had ik hetzelfde voor: schurende naden, vervelende stoffen, … Tot ik bij Lingerie Svelta in Deurne Marie Jo leerde kennen. Ik doe zelfs de moeite niet meer om naar iets anders op zoek te gaan!!! Zalige BH’s en prima service! Ok, ze zijn wel duurder. Maar voor mij toch liever 1 goede BH aan het lijf dan 10 waardeloze dingen in mijn kast! Ik koop er liever eentje minder dan dat er een hoop ongedragen in mijn kast liggen!

 • Marloes

  Voor wie op zoek is naar een winkel, op de website http://www.mariejo.com heb je een store locator. Ik zou een winkel kiezen die het lingerie styling concept gebruikt waarover ze hierboven schreef. En vragen dat ze je opmeten. Echt waar, meten is weten, en het begin van de juiste bh voor jou. Ok, ben misschien ietsie pietsie bevooroordeeld, want werk bij Marie Jo 🙂 maar draag al van mijn eerste BH Marie Jo (L’Aventure) en wil ook niets anders aan mijn borsten. Ik blijf enthousiast!

 • Goofball

  Ik ben ook een hunkemuller madam die het liefst zonder al die frullen heeft, maar voor mijn huwelijk ben ik in de Mechelse geweest, heb me laten meten en heb toen Marie Jo gedragen.

  Van die winkel tegenover de vooruit in Gent heb ik effectief al heel veel lovende commentaren gelezen.

 • Pin It on Pinterest