Gebeurd Populair

To gaatjes or not to gaatjes?

Gaatjes in de oren, ik heb dat niet. Als ik zeg dat ik een paar meisje-meisje genen ontbreek, dan zwans ik dus echt wel niet. Terwijl meisjes voor hun eerste communie gaatjes in de oren kregen, kreeg ik een fototoestel. Een echt, met filmrolletjes en zo. I kid you not. Veel toffer dan gaatjes in de oren, me dunkt. Twintig jaar later heb ik nog altijd geen gaatjes in mijn oren. Fototoestellen daarentegen heb ik meer dan genoeg. Ha!

Eens je in dat handgemaakte wereldje terecht komt, opent er zich echter een wereld aan nieuwe dingen. Onder andere de meest fantastische, geweldige en ook af en toe hilarische oorbellen. Een greep uit mijn favorieten. Jawel, geen gaatjes, maar wel favoriete oorbellen:

1. Petit Beurre van Fleur Fatale • 2. Head van Nicholas and Felice • 3. Gummybeertjes van Destemps

Gisteren zat TisteMie bij mij in de woonkamer met haar oorbelletjes voor een thuisverkoop en haar ontwerpen zien er ook schitterend uit, maar gaatjesloos zijnde, kan je moeilijk een paar oorbellen kopen voor de leut. Gaatjes laten schieten lijkt dus de meest voor de hand liggende oplossing. Alleen weet ik niet of dat een goed idee is. Het zit zo: ik heb een bloedhekel aan juwelen dragen. Ik verwijs hierbij opnieuw met veel plezier naar mijn tekort aan meisje-meisje genen. Ik vrees dus dat ik één keer een paar oorbellen zou dragen en daarna nooit meer.

En er zit ook een beetje flap in mijn oren. Geen extreme flap, maar toch genoeg flap dat mijn ouders me ooit hebben gevraagd of ik een corrigerende ingreep zou overwegen (met pesten etc in het achterhoofd, niet van “gij lelijk kind, we gaan daar iets aan doen”, allez, dat hoop ik toch). Mijn dikke bos haar is momenteel corrigerend genoeg, thankjoevewymutjs. Maar er zit dus genoeg flap in om me niet echt comfortabel te voelen als er te veel aandacht naar mijn oren gaat en oorbellen, die zorgen nu eenmaal voor aandacht op de oren. Vooral als daar, goh, ik zeg maar, koekjesoorbellen aan hangen of zo.

Maar dus het dilemma van het moment is: to gaatjes or not to gaatjes? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het een luxeprobleem is om U tegen te zeggen. Ha!

You Might Also Like

 • mamasha

  Bij dergelijke dilemma’s denk ik altijd: Beter spijt hebben van wat ik heb gedaan dan van wat ik niet heb gedaan. En gaatjes die groeien dicht mocht je er nog spijt van hebben. Waar is die twijfel nog voor nodig!

  Zalig die oorbellen! Echt ROFL!

 • la merlette blanche

  Bekentenis van de dag: ik voel mij naakt als ik geen oorbellen aan heb.
  En toch voel ik mezelf ook geen meisje-meisje. Maar als ik oorbellen vergeet, voelt het dus niet goed 😉

  Bon, voor zover de nuttige bijdrage aan uw dilemma. Ik weet niet goed wat ik me moet voorstellen bij ‘flap in de oren’, maar zoals mamasha zegt: gaatjes groeien dicht he. Of zo van die knijpoorbellen, heb je dat nog niet geprobeerd?

 • Emma

  Ik zou het gewoon doen, probeer het eens. Voor een paar euro heb je een stel gaatjes in je oren en bevalt het niet zijn ze in een paar weken dichtgegroeid, een paar dagen zelfs als ze ‘vers’ zijn. Wellicht wil je niet meer zonder als je jezelf met oorbellen hebt gezien, en anders heb je het in ieder geval geprobeerd en hoef je daar niet meer over na te denken.

 • Oon

  Ik heb ook nog niet zo gek lang gaatjes, net omdat ik ook die mooie creaties overal zag passeren. Mijn meisjesgenen hebben maar volop toegeslaan na het kinderen krijgen, dus het kan nog keren bij jou.
  En flapjes? Werkelijk, dat is nog nooit bij me opgekomen.

 • Laura Van Doorslaer

  Ik ben niet echt een goede partij om je een evenwichtig oordeel te geven, denk ik. Maar ik kan niet meer zonder, je hebt zoveel leuke keuzes, en ze eruit laten als je er geen zin in hebt is altijd een optie! Succes!

 • fielosophie

  Gho, ik zou het ook gewoon doen. Ik heb ook een klein beetje flap in de oren, maar ik draag mijn haren meestal los. Mijn oren vallen dan wel niet op, mijn oorbellen net wel omdat die gaatjes redelijk dicht tegen je nek zijn. Bovendien vallen hangertjes met vrolijke kleurtjes op in eender welke haarkleur, maar daarom zie je nog niet je hele oor.
  Doen dus. En is het niets voor jou, dan zij het zo. Geen pot gebroken, noch een permanent gat gemaakt.

 • Knijntje

  Je kan ook doen zoals mijn moeder: een dochter krijgen, die 8 jaar laten worden en dan gaatjes in de oren laten schieten, zien hoe de dochter reageert en dan pas zelf durven. Ik wou nooit gaatjes, ik zit er mee 🙂 die van mij gaan nooit vanzelf dicht, mijn moeder haar zitten na een week zonder oorbel, potdicht.

  Ik draag zelden oorbellen maar vandaag had ik die aan die ik gisteren had gekocht 🙂 en morgen weer denk ik 🙂

 • Nele84

  Ik draag ook weinig juwelen. Kettingkjes zijn irritant want mijn haar blijft daar in hangen. Armbandjes zijn irritant want die storen als ge uw arm op uw laptop hebt liggen. Horloge heb ik wel maar draag ik ook al nooit (zelfde probleem als bij armbandjes). Los daarvan mag ik die allemaal niet eens dragen op mijn werk. Maar oorbellen wel. Ha. En dat is echt helemaal anders, dan al voorgaande. Nooit last van. En ge kunt dan matchen met de outfit, ook al lijkt dat heel girly, dat is wel tof. En ge krijgt vaak complimenten, mensen kijken dan naar de oorbellen he, niet naar uw oren. Ge kunt beginnen met stekertjes, dat valt zo niet op. En zoals Sha zegt, ze groeien van zijn eigen dicht als het niet bevalt. Maar ik voel mij ook naakt zonder :-).

 • Greet

  Doen!

  1. Kost niet veel meer dan een broodje krabsla met een Ice Tea.
  2. Er zijn zóveel coole geeky oorbellen in de wereld, maar dat argument moet ik je dus waarschijnlijk niet meer vertellen!
  3. Met oorbellen zie ik er 10x frisser uit dan zonder, een kleine moeite maakt een groot verschil, bij mij toch.
  4. Ik heb ook een beetje flaporen, maar dat vind ik een heel slechte reden om het niet te doen; je moet je oren ownen, en daarbij met oorbellen maak je ze alleen maar mooier, toch?
  5. De perfecte manier om een outfit die nog een je-ne-sais-quoi mist aan te vullen.
  6. I could go on!

 • Greet

  Nog wat anekdotiek: ik heb ze zelf pas sinds het 3e middelbaar, een volledig bewuste keuze dus en nog geen dag spijt van gehad, also, het deed amper pijn.
  Mijn zus heeft ze pas sinds een paar jaar omdat ze ook eerst twijfelde, maar sinds ze ze heeft is ze er dol op en haar verzameling oorbellen begint de grootte van die van mij zo stilaan te evenaren. 😀

 • tantehilde

  Ik heb gaatjes in mijn oren sinds mijn 14e ofzo. Mijn grootmoeder was toen gestorven en alle neven en nichten kregen toen 500Bef als ‘erfenis’. Ik heb dat toen opgesoepeerd aan gaatjes met oorbellen. Want dan kon ik ook de oorbellen dragen die ik ook geërfd had. Schoon he?

 • Kris10V

  Ik kreeg voor mijn eerste communie een fototoestel én gaatjes in mijn oren. ‘k Ben daar heel blij mee, alleen is het zo jammer dat ik allergisch reageer op al die superleuke oorbellen. Gewoon proberen, je voelt er amper iets van en het zijn zo’n piepkleine gaatjes dat ze ook niet storen als je er niks instopt.

 • mama saartje

  ik heb een totaal van 12 gaatjes gehad in mijn oren. Nu gereduceerd tot 7, en geen man dat dat opvalt. Als je besluit van gaatjes te nemen, zorg dan gewoon dat je een setje basisoorbellen hebt, die je dagdagelijks kan inlaten… Ik haal mijn basisjes er enkel even uit voor een feestje, hup mooie hangertjes er in, en nadien switch weer de basis er in. Zo blijven mijn gaatjes mooi open, heb ik geen dramatoestanden als ik te lang oorbellen vergeet te dragen.

 • Kapucijnaap

  To gaatjes! Ik heb de mijne ook nog maar sinds m’n 18de en het arseneel aan ijscoupes, papegaaien, appels, gitaren, legoblokjes en cocktailglazen dat mijn oren al gesierd hebben schier eindeloos. Intussen ben ik veel luier, maar toeval wil dat ‘k dit weekend geweldige oorbellen kado kreeg (bootjes en filmsterren!) en dus al mijn moed bij elkaar raapte om eigenhandig de gaatjes terug te doorprikken. Pijnlijk maar de moeite 🙂 Rep u dus maar naar de winkel! (ik liet mijne doen in de Diestsestraat in Leuven – geen miserie maar de eerste 3 weken wel van die lelijke blinkende dingen moeten dragen; een geluk dat het schoolvakantie was toen). Succes!

 • Ienemiene

  Doen! Ik heb gewacht tot mijn 25ste en het enige waar ik spijt van heb, is dat ik zolang gewacht heb :). En is het toch jouw ding niet, dan zijn ze zo weer dichtgegroeid. Dus waarom zou je het niet proberen, niets te verliezen, enkel mooi oorbelletjes te winnen!

 • smiley

  Ik lees ook van jou dat je er wel zin in hebt dus ik volg de algemene mening: gewoon doen en een setje standaard gemakkelijke oorbellen hebben, waarvan je amper merkt dat je ze inhebt en waar je dus mee kunt slapen, … Zo deed ik dat in’t begin ook. Nu wissel ik meer…

 • Katrien

  to gaatjes! helemaal geen meisje meisje, zonder nagellak of kettingen, maar met een mooie ring en altijd met oorbellen!!

 • Ilse

  Leuke clip-ons zoeken/laten maken? Dan kan je wennen aan het dragen van oorbellen maar hoef je nog niet meteen gaatjes te laten schieten?

 • LJ

  Ik heb ook een beetje flap. Ik draag meestal enkel oorbellen als mijn haar los is. En ik ben zot van oorbellen 😀

 • Evelien

  Hey!
  Ik zou niet twijfelen en gaatjes laten schieten. Ik heb zelf ook een klein beetje ‘flap’ in mijn oren en helaas niet zo’n héél dikke haarbos (eerder dun haar) om dit te verdoezelen en ik vind mijn oren mooier met oorbellen dan zonder! En zoals velen hierboven aangeven: indien je er echt niet kan aan wennen, dan laat je je oorbellen uit en groeien de gaatjes terug dicht. Maar eens oorbellen, altijd oorbellen. Believe me ;-).

 • Wapiti

  Ik wou eigenlijk het tegenovergestelde adviseren. ik heb zelf geen gaatjes, nooit willen hebben, maar nu ik al die reacties hier lees, voel ik me precies een beetje kaal. Ik lijk iets te missen.
  Dus: doe maar en als het echt goed meevalt, lezen wij dat misschien en dan kan ik de Grote Stap ook nog overwegen. (of is dat profiteren van de ervaring van een ander?)

 • Naja

  Hahahaha wat herken ik me in u! Ik kreeg ook een echte kodak voor mijn eerste communie 😉 Ik heb op mijn 16de pas gaatjes laten schieten voor oorbellen die ik per se in wou. Wat tegenviel was dat je dan een week of 6(?) van die – toen toch – lelijke simpele anti allergische knopjes moest dragen. Achteraf blijk ik alleen die dingen te kunnen verdragen. Maar af en toe draag ik een uurke mooie oorbellen. Daarna vliegen ze uit, maar het was het dus wel waard.

 • Ilse

  Ben gezegend met gaatjes maar om de een of de andere reden vind ik oorbellen met niet staan en overkill ( net zoals de meeste andere juwelen). Misschien hebben we beiden een meisje-meisje gen deficit ?

 • MistINGEtte

  Had ik nu net in gedachten om voor “not-to-gaatjes” te gaan … ik draag ook een bril en met oorbellen vind ik het kerstboom gehalte veel te groot. Ik heb wel gaatjes (communie !!), maar die groeien dus NIET dicht …

 • lies

  ik heb nooit gaatjes gewild maar begin net als iemand uit de
  reacties hierboven te denken dat ik precies wat mis.
  misschien toch eens over nadenken…

 • Flexje

  Eerst eens proberen door klips-oorbelletjes te dragen en dan zelf te zien wat je er van vindt. Wie weet valt het allemaal wel mee en ga je toch voor die gaatjes… Ik heb ook gaatjes, maar amper oorbellen aan. Stoort me niet… (alhoewel ik nu meestal met 1 oorbel rondloop, da’s dat tweede gaatje…) en dat stoort me misschien wel een beetje… We zullen het er vrijdag eens over hebben… 😉 lol

 • appelstien

  het is al genoeg bevestigd precies, maar dus: ja! gaan voor die gaten! en hier nog iemand met flapjes maar ook dat lukt prima. alleen als ik mijn haar langer heb en echt strak naar achter trek is het minder ideaal om er lange bungel-oorbellen bij te combineren. maar dan zitten die gaatjes daar gewoon te zitten en storen helemaal niet.

 • Goofball

  aaah die petit beurkes en beertjes oorringen zijn echt wel tof.

  Ik heb als tiener gaatjes laten schieten, heb dan jaaaaaren dagelijks oorringen gedragen en zonder voelde ik me kaal. Het is ook zalig om te shoppen naar oorringen en modelletjes uit te proberen. Maar wellicht heb ik wat teveel goedkope prullen gedragen want ik heb nikkelallergie ontwikkeld. (enfin, weet niet of dat daardoor komt). Zelfs nikkelvrije oorringen kan ik geen uur meer inhouden zonder dat mijn oorlelletjes gaan gloeien en vervelend voelen. Inmiddels ben ik het niet meer gewoon en vind ik het nu ook terug een vreemd gevoel om iets aan mijn oren te laten bengelen.

  Doen waar je zin in hebt dus, maar het is een feit dat het geen ramp is om gaatjes te hebben…dan bepaal je nog altijd of je ze gebruikt of niet.

 • Lien

  Ik heb er nog maar sedert oktober of zo, ook lang over getwijfeld. Maar nog geen spijt van gehad! Doen!

 • Des temps et des lieux

  Hello !
  Thank you so much for choosing my gummy bear earings 🙂
  You’re very sweet.
  Good luck and take care.
  Benoîte.

 • eva maria

  Hebt ge nu al gaatjes?? Want we zijn meer dan een half jaar verder zie ik. Ik heb gewacht tot ik 40 werd, toen moest ik van mijn petekind. En ik zweer het u, het deed zeer. Echt, ik moest er van wenen. Maar ik heb er geen spijt van, nu draag ik de leukste oorbellen eerst! Opzichtige versies op mijn verjaardag en met Kerst, ingetogen exemplaren voor, ja, ingetogen momenten. Funky gevallen voor de festivalzomers. Plezant, dus doén! (En niet wachten tot je veertig wordt).

 • Pin It on Pinterest