Gebeurd Populair

Orde in de chaos: Bloggen

Ja, ik blog graag. Valt het op? Ik blog ook al heel lang. Voor Verbeelding waren er nog een paar blogs. Ok, je kon ze niet op je twee handen tellen, maar laten we het daar niet over hebben. De ene maand wordt er al wat meer geschreven als de andere. Natuurlijk is het nogal moeilijk om iedere dag een leuk stukje te schrijven als je fulltime werkt, een bijberoep hebt, een sociaal leven probeert te onderhouden en nog tienduizend andere dingen wil doen. Maar toch, schrijven, ik doe dat graag.

En er zijn natuurlijk trucjes om op regelmatige basis een stukje te kunnen plaatsen. Zelf gebruik ik WordPress om mee te bloggen. WordPress heeft een hele reeks interessante plugins onder andere de Editorial Calendar plugin. Dat is een kalender waarin je rechtstreeks je berichten kan plannen. Dus een keer per week, meestal ergens in het weekend, zet ik me neer en denk ik na over wat ik kan gaan bloggen en vul ik mijn kalendertje aan. Dit bericht werd stiekem bijvoorbeeld al op 17 mei geschreven, maar dat weten jullie nu alleen maar doordat ik het jullie vertel. Anders hadden jullie het nooit geweten. Ha! Snoodaard die ik ben.

Intussen heb ik ook voor mezelf besloten dat ik zeker drie keer in de week een nieuw stukje wil plaatsen: eentje op maandag, eentje op woensdag en eentje op vrijdag. De andere dagen zijn optioneel. En zo heb ik weer een systeem om iets te onderhouden wat ik graag doe, zonder er over te moeten stressen. En zo hebben jullie af en toe toch weer iets leuks om te lezen! En iedereen leefde nog lang en gelukkig. 😉

You Might Also Like

 • Celestine

  Plezaaaaaaant!

 • Celestine

  Oeps, ik ben nogal in een “platte” bui precies. Even terug in een Antwerps ziekenhuis geweest en het is van datte.

 • mamasha

  WordPress, ooit ga ik daarmee werken! Das duidelijk voor slimme madammen ;-).

 • Wapiti

  Hihi, ons zo beetnemen! 😉

 • Les Mademoiselles

  Idem! Ik moet bekennen dat ik ook geregeld blogposts op voorhand schrijf. Meestal zorg ik dat er twee à drie in de pijplijn zitten, zodat ik wat marge heb. Nerdy?

 • Fête des Gamins

  Kei zalig!!! Mijn systeem is zo ingenieus niet maar ik plan inderdaad ook graag berichten vooraf! Bloggen it’s a way of life 😉

 • Ollie en Wallie

  jeuj, regelmatig berichtjes om te lezen is altijd plezant!

 • appelstien

  Laat die berichtjes maar komen, regelmatig of onregelmatig en gepland of spontaan, ook ik vind het altijd even plezaaant ;)!

 • Josie Something

  Idem hier, dat plannen is zo handig. 🙂

 • Plutomeisje

  Ik wou dat ik dat ook kon, zo in één keer een hoop posts voor een hele week schrijven! Inplannen gaat bij mij nooit verder dan klaarzetten voor de volgende dag (nochtans, ik heb die plugin!).

 • Madrina

  Ik ben tgwoordig nogal fan van de inplanknop, dan schrijf ik meerdere stukjes die ik al meteen ‘publiceer’ voor één vd volgende dagen. Anders blijft mijn conceptenlijstje vol zitten.

 • Pin It on Pinterest