Gebeurd

Pixlr-O-Matic

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik heb dus (nog) geen fancy schmancy smartphone. Om eerlijk te zijn heb ik gewoon schrik dat ik zou investeren in zo’n duur masjien en het dan zou kwijt geraken. Of stuk zou doen. Mezelf kennende is dat eigenlijk een vrij realistische angst. Langs de andere kant, ik heb mijn huidige gsm bijna vijf jaar en die heb ik nooit kwijtgespeeld én werkt nog altijd. Tegenwoordig eet hij af en toe eens een sms-bericht op, maar voor de rest doet hij nog altijd zijn best. En ja, vijf jaar, dat mag je al een dinosaurus noemen. Soit.

Een van de dingen waar ik wel een fancy schmancy smartphone voor zou willen zijn die toffe fotobewerkingapps: Instagram, Hipstamatic,… En ja, ik vind die effectjes leuk. Ik kijk graag naar die retro-achtige foto’s die op Facebook of op Twitter verschijnen. Dan denk ik: “potdekke, ik wil dat ook,” en ja, ik heb een Diana Mini, maar vooraleer dat ik die foto’s heb laten ontwikkelen en zo, zijn we al weer vijf jaar verder. In principe is het voor mij niet zo moeilijk om die effectjes na te doen in Photoshop. Het is een kwestie van wat rondklikken en instellingen aanpassen. Maar ik ben af en toe een beetje lui. Ik geef dat toe, ja. Openlijk en zo. Ik wil ook gewoon een keer klikken en dan een kei toffe foto op het net kunnen plaatsen.

Toevallig kwam ik op de site van Pixlr-o-matic terecht, een online alternatief voor die mobiele fotobewerkingapps. “Ha!” dacht ik. “Ha!” dacht ik toen ik er tien minuten later nog mee aan het spelen was. Je kan met Pixlr-o-matic je foto’s in het typische vierkante formaat omzetten van de lomofoto’s en dan heb je keuze uit tientallen effectjes, overlays en randjes.

Dus uhm… Als jullie binnenkort hier heel veel van die foto’s met effectjes zien en het komt jullie strot uit, geef dan even een gil, want ik heb zo het gevoel dat ik hiermee even wild ga gaan.

Ahum. Enthousiasme, nergens goed voor. 😉

You Might Also Like

 • ilse

  ja, ja, kapotte dure machienen … ik ken er alles van ;-(

 • Ollie en Wallie

  die heb ik ook op mijn gsm staan :), vind em leuker als instagram omdat er veel meer mogelijkheden zijn, maar dat maakt het kiezen natuurlijk ook veel moeilijker!
  inderdaad heel leuk om mee te spelen 🙂

 • Celestine

  En pixlr was ook altijd handig toen ik nog geen fotobewerkingsprogramma op mijn computer had!

  Beloftevolle foto’s met effect alvast!

 • smiley

  Enthousiasme is overal goed voor en is vooral érg aanstekelijk! Merci dus! 😉

 • appelstien

  Ik had een tijdje geleden ook ineens zoiets ontdekt, en heb dan ook wat bewerkte foto’s op mijn blog gezwierd gehad. Dus ik kan er tegen! En ook geen smartphone hier. Wegens niet nodig, nee, echt niet!

 • Kir

  mmmmm, ik zie alleen maar macarons…
  Verboden macarons, want er is hier iemand op haar gewicht aan het letten!

 • LJ

  Ik heb ook geen instagram (Blackberry suckt, zei ik dat al) en zit altijd te foefelen met Picasa om schoon effectjes te krijgen maar dit ziet er ook wel leuk uit, ga ik zeker ook s mee spelen 🙂

 • Plutomeisje

  Ik kwijl ook altijd op instagram (Nokia smartphone met symbian, kan quasi niets van apps draaien :() & ik was ook al eens op pixlr-o-matic gestoten. ‘t Staat zelf bij mijn Chrome apps, maar helaas blijk ik in de praktijk te lui te zijn om af en toe eens naar daar te surfen en met filters te spelen :p Bij Picmonkey raak ik dan wel weer 🙂

 • lies

  leuke foto’s!! en je enthousiasme is idd aanstekelijk 😉

 • Madrina

  Ik ga dat ook eens proberen. Ik heb ook geen fancy gsm, integendeel: ik heb een dino-exemplaar van 8 jaar oud, weliswaar gepimpt met een sticker van een konijn. Alleen al voor die instagrams zou ik zo’n smarthphoneding wil, maar langs de andere kant: de mijne werkt nog perfect.

 • Demoiselle Do

  Heb dat al eens geprobeerd, maar ik kan de uiteindelijke afbeelding nooit opslaan op computer, dan loopt alles vast. Ik heb ook een oude gsm. Misschien binnenkort toch maar eens overstappen naar een tussenmodel. 🙂

 • Pin It on Pinterest