Gebeurd Populair

Lingerie Styling voor beginners

Ik liet er geen gras over groeien. Nadat ik een bezoekje bracht aan het hoofdkwartier van Marie Jo, trok ik naar de dichtstbijzijnde lingeriewinkel die de fameuze Lingerie Styling aanbood en wierp ik me in de professionele handen van de verkoopster. Beha’s passen, het blijft absoluut niet mijn ding, hoe goed de service ook moge zijn. Er zijn van die dingen die ik toch liever niet doe. Beha’s passen staat blijkbaar vrij hoog op dat lijstje.

De verkoopster deed dat allemaal goed, het opmeten en uitleggen en zo, daar niet van, maar zo langer als tien seconden naar je eigen borsten staren en de rest van je lichaam in een spiegel… nee. Niet mijn ding. Een keer heb ik mezelf moet inhouden om mezelf niet te hard uit te lachen. Ik mocht wat modellen passen en een van die modellen zorgde ervoor dat mijn borsten plots drie keer groter leken. Ik ken iemand die dat niet erg zou vinden *kuch*Het Vriendje*kuch*, maar ik voelde me er alleen maar ongemakkelijk bij. Uiteindelijk wist ik welk model er geschikt was voor mij, welke Marie Jo lijn mij het meeste lag (l’Aventure) en ook welke maat ik heb (een cup groter dan wat ik dacht, ha!).

Er werden twee beha’s besteld, omdat die modellen net niet in mijn maat aanwezig waren. Maar vorige week kreeg ik telefoon dat ze binnen waren gekomen. U weet wel, professioneel en zo. Ik ging ze ophalen en loop nu al even rond met de beste beha die ik al ooit in mijn leven gedragen heb. Man, oh, man. En vanaf nu is het alleen nog maar quality beha’s voor mij, want man, oh, man, het is een wereld van verschil tussen de Marie Jo beha’s en de beha’s van Hunkemöller. Dat is vrij duidelijk! Ik doe het dan misschien niet graag, beha’s passen, maar in dit geval was het het meer dan waard!

You Might Also Like

 • Nele84

  Je maakt me wel nieuwsgierig, waar ben je dan geweest?
  Ik heb nog al van die verhalen gehoord, maar ik vind de drempel naar zo’n winkel precies toch ook vrij hoog :-.

 • Ollie en Wallie

  bh’s van l’aventure zijn ook zo schoon :), daar heb ik er al veel van gehad, want ik hou niet zo van al die kanten gevallen

 • The Blue Rabbit House

  Het is best een groot probleem: het beha-passen. Want niemand weet dat een cupmaat per merk kan verschillen, hoe ze moeten passen, dat een Franse rugmaat helemaal anders gemeten is dan een Europese, etc. Ik ben dus zo gelukkig om te lezen hoe jij de moed bijeen geraapt hebt, de stap gezet hebt en uiteindelijk heel content bent.

  Marie-Jo is mijn favoriet merk. Ik loop al jaren voorbij Hunkemöller – vooral omdat er nooit een beha goed zit. Marie-Jo is duur, maar ik heb sommige beha’s die al bijna aan hun derde levensjaar zijn en nog even goed zitten.

 • Martine

  Ik zou ook hulp kunnen gebruiken. Hebben ze ook grote maten ? Ik haat het om een nieuwe bh te kopen. Voel me niet op mijn gemak in zo’n winkel.
  Doen ze dat nog eens zo Lingerie Styling of doen ze dat altijd bij Marie Jo ?

 • Madrina

  Ik doe dat ook niet graag, bh’s passen. En als ik nr de winkel ga, dan moet mijn mama mee. Als ik dan aan’t passen ben, kan zij telkens de juiste maat enzo halen.

 • ilse

  hi, ik denk dat ik jouw echt wel goed ken; Wij zijn toevallig toch geen zussen of zo?
  Geniet van je nieuwe aanwinst!

 • Ilse

  Hihi, ik heb vandaag ook een marie jo l’aventure gekocht. Zit als gegoten en heb maar tien minuten in die winkel gespendeerd 🙂

 • Riet

  Schoontje!

 • Wapiti

  Gek toch, hoe moeilijk het is voor ons, vrouwen, om gewoon een goede beha te kopen. Dit is geen verwijt, helemaal niet, ik hou er nl. ook niet van om in zo’n pashokje-met -modellenfoto geconfronteerd te worden met de blubbers van mijn spiegelbeeld.
  Geniet dus van je aankoop!

 • Lies

  Welcome to the club! 🙂 waar ben je geweest? De winkel in de buurt sloot onlangs en heb nog geen alternatief!

 • Goofball

  oei, ge laat me in de steek nu als hunkemoller klant…zucht, ‘k begin me slonzig te voelen.

 • Plutomeisje

  ‘k Vind dat nog niet zo erg, dat bh’s passen, zolang ik focus op mijn borsten. Onderbroeken passen vind ik veel erger! 😛

 • nobutterfly

  Er is eigenlijk niks zo leuk als een goed zittende bh, gewoon binnenkomen en ze weten je maat, nog even checken met het meetlint. Je voelt je ook zo veel beter in je kleren. Ze kosten meer, maar ze zijn het zo waard

 • Marloes

  Je was sceptisch, en nu toch overtuigd, des te leuker vind ik dat! Welke is de andere die je gekozen hebt?
  Martine, Marie Jo en Marie Jo L’Aventure gaan tot F-cup. PrimaDonna tot I-cup en PrimaDonna Twist tot ergens daar tussenin als ik me niet vergis, misschien zelfs ook tot I-cup.
  Voor iedereen die zich afvraagt waar je ze kan kopen: op de website van http://www.mariejo.com of http://www.primadonna.eu vind je een overzicht van de winkels die die merken verkopen, en ook welke winkels lingeriestyling aanbieden.
  Veel succes ermee allemaal!

 • lientjepralientje

  ik ben ook absoluut fan van marie-jo l’aventure!!! voor mij geen andere brol aan mijn borsten

 • oon

  O jee, als ik je nu hoor en vergelijk met dat bedenkelijke gezichtje van die avond, dan denk ik dat ik me ook als de vliegende bliksem nog eens naar zo’n winkel rep.

 • gini

  Ik draag al jaren Marie Jo en ben daar heel tevreden over. Ik koop altijd bij een kleine lingerie winkel Ann te Brasschaat die zaak is van moeder op dochter overgegaan en weten waar ze mee bezig zijn. De l’aventure is ook een leuke collectie.

 • Jojo

  Ik draag al meer dan 10 jaar alléén nog maar Marie-Jo, heb een grote la vol met allemaal mooie setjes, het is echt het enige dat prima past!! Gelukkig zit er hier in Zwitserland ook een winkel waar de hele collectie verkocht wordt!! Ben grote fan!

 • DotjeB

  Ik heb zeker en vast zelfde mening. Ik enkele beha’s van marie jo en een aantal van de hunkemöller. Het is een wereld van verschil. Ik kijk er telkens naar uit om deze van marie jo opnieuw te kunnen dragen als ze gewassen zijn. Ze zijn veel comfortabeler dan die van hunkemöller!

 • Kathleen

  L’Aventure is ABSOLUUT mijn favoriete merk! Geweldige pasvorm, goeie kwaliteit die – ok duurder is – maar het is z’n prijs waard!
  Voor mij al jarenlang geen Hunkemoller of consoorten meer, ik investeer liever in goede ondersteuning 🙂

 • Phara

  eigenlijk krijg je in een goede lingeriewinkel altijd goede assistentie. Ik ga al jaren niet meer bij inno of hunkemoller, omdat ik achteraf altijd problemen had, wat bleek; ze hadden me niet de juiste maat aangemeten. En het verschilt bij het ene merk tegen het andere, met Marlies deckers moet je ook zoeken, rug kleiner, cup groter…een goede verkoopster met kennis van zaken is noodzakelijk. En een goede bh natuurlijk ook 😉

 • Kirsten

  Ja martine ook in grootte cupmaten.

 • Jenny

  Ik draag vanaf mijn 14e Marie Jo, mijn moeder zei toen nog, ojee je wordt me een dure, nou is het zo dat ze al jaren niet meer voor me betaald, gelijk heeft ze! Ik zou niets anders meer willen! Alles wat ik pas en is geen Marie Jo voel ik me gewoon niet happy in. En het ergste van alles is dan dat je de hele dag je bh voelt zitten als ze geen Marie Jo. Het kost een beetje meer, maar is zoveel beter!

 • valee hilde

  eenmaal Marie-Jo gedragen dan wil je nooit nog een andere bh! geloof me al die knellende ,omhoogtrekkende exemplaren van de andere winkels 🙁
  een heel grote Marie Jo fan 🙂

 • Stientje

  Voor mij ook L Aventure en mijn favoriete winkel met superservice is Vogue in gent

 • Helene

  Al jaren ben ik een grote fan van Marie Jo.Ik draag het model Avero dat al lang bestaat als basis, en daarbij is het elke keer feest als er nieuwe collecties zijn om daar ook een mooi setje van uit te zoeken.Die ik dan vaak kado krijg van mijn man.

 • petra

  marie jo is super en voor grotere maten raad ik prima donna aan ,mijn ma en ik dragen dit al jaren ,zeer goede kwaliteit ,zou geen andere willen en mooie modellen ,zou zeggen marie jo doe zo voort en voor sommige onder jullie gewoon doen ,lingeriewinkel binnengaan en je bent verkocht één maal de stap gezet zal je supercontent zijn een super marie jo fan

 • Natalie

  Toevallig niet bij lingerie Elly geweest in leuven? Dan was ik het of mijn collega die je heeft geholpen! Juiste BH is heel belangrijk voor je lichaam en je kleren. Voor advies altijd welkom in onze winkel!

  • Kathleen

   @Natalie: het was inderdaad bij Lingerie Elly. Prima service daar bij jullie!

 • Kim

  Hier ook al jaren fan van Marie Jo, draag niets anders meer. Hunkemöller stuff heeft al lang afgedaan hier 🙂
  Nu ‘k zwanger ben ben ik noodgedwongen even naar een gespecialiseerd merk daarin overgestapt (Anita) en een paar cups groter (oh boy) maar nadien wordt het zeker terug MJ! 🙂

 • Pin It on Pinterest