Gebeurd

Lingerie Styling voor beginners bis

Alvast mijn excuses aan mijn mannelijke lezers, maar hierbij nog een beha-blogpost. Er kwamen toch wel wat vragen binnen over die Lingerie Styling waar ik het gisteren over had en ik wilde er toch wat dieper op ingaan, omdat ik zelf ontzettend overtuigd ben van dit concept. Lingerie Styling is, zoals ik eerder al schreef, een concept van Marie Jo zelf. Het komt er op neer dat ze willen dat meer vrouwen zich laten opmeten zodat iedere vrouw met de juiste maat van beha kan rondlopen.

Jamaar, hoe kan ik een winkel vinden waar ze dat doen?
Kijk even op lingeriestyling.com voor een lingeriewinkel in jouw buurt die meewerkt aan dit concept. Deze winkels worden door Marie Jo zelf gescreened. Er worden ook verschillende mysterie shoppers op afgestuurd om te zien of de winkels in kwestie wel voldoen aan de Marie Jo normen. Ze zijn daar heel streng op! En terecht!

Ik zelf ging aankloppen bij Lingerie Elly op de Bondgenotenlaan in Leuven, vlakbij het station. Het is een klein winkeltje dat een beetje opgaat in de rest van de winkelstraat, maar toch springen ze er uit qua klantvriendelijkheid en gezelligheid in hun winkeltje. Ze verkopen er naast Marie Jo, PrimaDonna (Twist), ook Marlies Dekkers zag ik, voor de geïnteresseerden.

En hoe gaat dat in zijn werk, zo’n Lingerie Styling? 
Je stapt je lingeriewinkel naar keuze binnen en zegt: “hoi”, “hey” of “hallo” of een andere begroeting naar keuze en zegt dat je geïnteresseerd bent in een Lingerie Styling. Moeilijk? Ik dacht het niet. De winkeljuffrouw haalt dan hoogstwaarschijnlijk een lintmeter tevoorschijn en neemt je maten op. Vervolgens geeft ze je een eerste beha in die maat. Ze kijkt vervolgens of dit echt de juiste maat is (sluiten de cups mooi aan, zijn de bandjes niet te strak,…), anders geeft ze je een andere beha in een andere maat. Ik heb verschillende beha’s gepast voor we de juiste maat officieel te pakken hadden, want ja, uiteraard moest ik een twijfelgeval zijn. Hoe kan het ook anders.

Er wordt vervolgens gekeken naar welk model van beha er het beste bij je past. In mijn geval zijn dat beha’s met druppelvormige cups. Een beha met een anders gevormde cups zorgde voor een oncomfortabel grote boezem of een dubbele borst en lieve dames, dat willen we natuurlijk niet. En daarna kies je zelf een beetje welke kleuren en stijl jou liggen: kant, geen kant, veel frutseltjes of geen frutseltjes, een effen kleur of toch maar een print,…

En hoe zit dat met grote maten? 
Marloes beantwoordde dat in de reacties op het vorige blogbericht. Marie Jo is verantwoordelijk voor verschillende reeksen en die reeksen gaan tot verschillende cup groottes. Marie Jo en Marie Jo L’Aventure gaan tot een F-cup. PrimaDonna gaat tot een I-cup en PrimaDonna Twist claimt op hun website ook expert te zijn in de grotere cupmaten, maar zelf vind ik niet meteen terug tot welke cupmaat ze gaan.

Voila. En nu allemaal naar de dichtsbijzijnde lingeriewinkel. Believe joe me, je zal het je niet beklagen.

You Might Also Like

 • nobutterfly

  oh, maar ik ben er geweest vandaag,bij lingeriet, er was braderie en al, alleen mijn maat en een leuk kleur vinden bleek onmogelijk. Nu begint dus de obsessie

 • JJ

  Da’s zo’n lingeriewinkel waar ik nooit durf binnen gaan juist omdat de verkoopsters u dan persoonlijk aanspreken en ook wel omwille van de prijs…
  maar jij spreekt er wel erg enthousiast over 😀

 • Nele84

  En zo helemaal alleen hebt ge dat gedaan?
  Gij, held!

 • Nina

  mja, ik heb al verschillende zo’n echte lingeriewinkels afgelopen, die ook maten opnemen enz, maar ze hebben daar nog nooit iets gevonden dat mij past :/ Dus druip ik maar steeds af naar de Hunkemoller… waar ik dan wel mijn maat vind

 • Martine

  Ben in twee verschillende winkels geweest. Bij beiden zeiden ze een verschillende maat.
  De ene was goed van ontrek enz maar de stof was te elastisch en door de “zwaartekracht” ging die na een tijdje doorhangen….
  Andere winkel: “neen,mevrouw ,je had de verkeerde maat”, deze keer rekte de omtrek nog uit waardoor de zwaartekracht opnieuw zijn werk deed. Je ziet van hier dat ik er vreselijk tegenop zie om nog eens een bh te gaan kopen.
  Maar ‘k zal nog eens proberen..deze keer misschien meer geluk, en eentje die héél goed past. Wel bedankt voor de info.

 • Pin It on Pinterest