Gebeurd

PicMonkey

Het leuke aan bloggen is dat je soms geweldige tips krijgt van je bloglezers. Zo had ik het vorige week over Pixlr-O-Matic. Plutomeisje had het in een comment op dat bericht over PicMonkey en ik zou mezelf niet zijn moest ik niet meteen nieuwsgierig gaan kijken wat dat voor site is.

PicMonkey bestaat blijkbaar uit twee delen. Met het ene deel kan je je foto’s bewerken. Een mini Photoshopje, zeg maar. Je kan er een beetje sleutelen aan de brightness en de kleuren van je foto’s. Altijd interessant als je op reis bent en je wil wat foto’s op je blog zetten en je hebt je good ol’ Photoshop niet in de buurt. Met het andere deel kan je je foto’s makkelijk bij elkaar voegen tot een leuke collage. Je kan er onder andere een collage mee maken die de afmetingen heeft van een Facebook omslagfoto. Handig, me dunkt.

En jawel, natuurlijk werd er met dit tooltje ook weer uitvoerig gespeeld. Zo gaat dat dan. Dit zijn nog enkele foto’s van Le Havre die jullie te goed hadden van mij. 😉

Meer leuke collage’s kan je op de blog van Plutomeisje zelf bewonderen. Zij gebruikt bijvoorbeeld ook de functie voor afgeronde hoekjes en laat wat witruimte tussen haar foto’s, wat mooi uitkomt op een witte achtergrond. Bij mij worden rond de foto’s automatisch een rand gezet, waardoor ik de witruimte tussen de foto’s heb laten vallen, anders zou het er een beetje raar uitzien.

You Might Also Like

  • Celestine

    Allé, uw bericht stond hier al open om te lezen, en terwijl ik firefox open om een tutorial te zoeken aangaande afgeronde hoeken, klik ik op uw bericht om het eerst eens te lezen. En tadaaa, een veel betere oplossing.

    Ik ben content!

  • Charlotte

    Verslavend. Wel ideaal om me in de vakantie mee bezig te houden, natuurlijk!

  • Pin It on Pinterest