Gebeurd

Roadtrip – Hamburg

Het zit dus zo: de mama van Het Vriendje die ging opnieuw trouwen en ze ging dat in Zweden doen, waar zij en haar kersverse echtgenoot een geweldig vakantiehuisje hebben. Geef toe, moesten jullie daar een huisje hebben, je zou er ook geen twee keer over moeten nadenken om het hier of daar te doen, toch? Soit. We reden dus helemaal naar daar, maar deden dit op ons dode gemak met veel tussenstops. Eéntje in Hamburg bijvoorbeeld.

We besloten enkele dagen in Hamburg te verblijven en er zo een mini-citytrip van te maken. Ja, na Le Havre kozen we er weer een niet voor de hand liggende citytrip locatie uit, maar dat geeft helemaal niets. Hamburg bleek een verbazend groene stad te zijn. Veel bomen en parkjes. En een propere stad met vriendelijke mensen. En laten we eerlijk zijn, dat is al meer dat je in sommige andere steden krijgt.

Mijn favoriete plekjes om ergens te zitten en te eten vonden we vreemd genoeg achter de Reeperbahn, waar nogal veel euhm… seksindustrie is. Kuch. Er loopt daar een beetje raar volk rond. Niet bepaald de buurt waar ik ‘s nachts zou willen rondlopen. Maar soit. Tijdens onze wandeling de eerste dag waren we in de buurt van St. Pauli terecht gekomen net op het moment dat onze hongerige magen luid begonnen knorren. We spotten een ijsjeszaak in een zijstraat en besloten eens te kijken of die ook een iets volwaardigere maaltijd verkocht. Soms vind ik een ijsje een volwaardige maaltijd, maar niet als je net een paar kilometer hebt gewandeld. Helaas alleen maar ijsjes. Schuin tegenover de ijsjeszaak was er gelukkig wel een heel gezellig eethuisje dat behoorlijk veel bio-voedsel op de kaart had staan.

Dag twee kwamen we weer terecht in de straatjes achter de Reeperbahn. Deze keer omdat we heel Hamburg hadden doorkruist om even bij FrauTulpe langs te gaan. Jawel. Kathleen en stofjes. Ahum. Ooit komt het wel weer goed met mij hoor, maak jullie geen zorgen. Maar we waren moe, ik was een beetje ziekig en we hadden even nood aan een pauze. En toen stootten we op May. We hebben daar verschillende uren doorgebracht in een van de gezellige sofa’s met een heerlijke Bionade. En ja, ik geef nu de indruk dat ik een bio-hippie ben, maar dat was geheel toevallig. Heel stiekem ben ik natuurlijk ook kei-hard bio-voorstander, hoewel het helaas soms een beetje te duur is voor mijn portomonnee. Maar dus May, een beetje hemel in Hamburg. Heerlijk ingericht met oude sofa’s. Zo van die sofa’s waar je een beetje in wegzakt. Aaah… Had ik mijn Kindle meegenomen, dan had ik daar nu nog gezeten, denk ik.

Onze verblijfplaats vonden we trouwens via Wimdu. Het Vriendje en ik hadden uitgedokterd dat we drie nachten wilden verblijven in Hamburg, maar al snel ontdekten we ook dat de hotels daar een beetje aan de dure kant zijn. Ik had hier en daar al een keertje iets gelezen over Wimdu, dus ik besloot even te checken wat er in de aanbieding was in Hamburg. Zo stootten we op de Prinzensuite, een modern studio appartement voorzien van een kitchinette en een ruime badkamer. Het was zonder twijfel groter dan een hotelkamer én we konden er ongegeneerd koken en eten (wat we dus ook deden). Dikke aanrader, die Prinzensuite. Ik vermoed dat er in de toekomst nog gebruik zal gemaakt worden van Wimdu.

Morgen: Malmö, beter bekend als de grootste stoffenwinkel van Europa.

You Might Also Like

 • Maja

  Hey Katleen,
  hoe werkt Wimdu? Het ziet er mij wel leuk uit om dat eens te proberen. Is dat bij mensen thuis? een beetje zoals een B&B?

 • la merlette blanche

  Oh, maar Bionade is gewoon enorm lekker, bio-hippie-achtig of niet! En ♥ de smilies. Je hebt toch eens goed terug geglimlacht?

 • Kathleen

  @Maja: soms zijn het mensen die inderdaad een logeerkamer bij hun thuis verhuren, in ons geval was het dus een studio dat we rechtstreeks van particulieren huurden. Op de site zelf kan je eenvoudig zien waar en wanneer welke verblijfplaatsen beschikbaar zijn. Via de site boek je dan rechtstreeks bij die mensen die een kamer of een ander soort verblijfplaats verhuren.

 • Pin It on Pinterest