Gebeurd

Roadtrip – Malmö

We hadden eerst overwogen om twee dagen in Malmö te blijven, maar toen vonden we een pracht van een B&B vlakbij Göteborg. Er werd dus een dag Malmö verplaatst naar Göteborg. Niet dat we daar achteraf spijt van hadden, maar Malmö bleek ook een stadje te zijn waar we wel wat langer hadden willen rondlopen.

Als je aan een naaister Malmö zegt, dan is de kans groot dat deze aan de stoffenwinkel Stoff och Stil denkt. Het is een stoffensupermarkt. Rijen en rijen rollen stof met prachtige designs. Ik hield mezelf nog een beetje in, zo vond ik toch. Vooral nadat ik onlangs mijn stoffen eens organiseerde en er achter kwam dat ik zeker een jaar verder kan zonder een extra metertje stof te kopen. Maar goed, je komt niet iedere dag in Malmö en misschien is dat maar goed ook.

Uiltje, kom met bloemenillustraties en dienblad uit Lagerhaus (tassen zijn ook Zweuds, van den IKEA)

Even later ontdekte ik nog een winkeltje in het centrum dat opnieuw een gevaar vormde voor de inhoud van mijn portomonee. Lagerhaus, een Zweedse Hema-variant. Je weet wel: leuke spulletjes voor het huis, schriftjes,… Dat die Zweden iets kennen van design werd hier opnieuw duidelijk. Ik keek mijn ogen uit en had het liefst van al de helft van die winkel gekocht, maar ik besloot me die avond in te houden. We zouden de volgende ochtend terugkeren naar die winkel, zodat ik eventjes met mijn zuurverdiende centjes de Zweedse economie kon steunen.

Douchegordijn en schriftjes uit Lagerhaus

Voor de rest zwaaiden we die avond enthousiast naar de jongens en meisjes die op grote vrachtwagens toeterend, brullend en fluitend door de stad reden. Ik ben er nog altijd niet uit wat het net was, maar ik vermoed dat ze net waren afgestudeerd en dat zeer enthousiast wilden delen met de rest van de stad.

De volgende ochtend lag Malmö er vrij verlaten bij. Ik vond al dat het verbazend stil was, maar het begon ons pas te dagen dat er iets grondig mis was toen we geen weg in de parkeergarage vonden waar onze auto stond. Zes juni is blijkbaar de nationale feestdag van Zweden. Dat hebben we dan ook weeral geleerd. The hard way. Had ik al eens vermeld dat wij dus absoluut geen planners zijn? Soit. De auto werd bevrijd uit de garage en ik mocht mijn tweede bezoekje aan Lagerhaus op mijn buik schrijven. Boehoe!

Gelukkig waren er drie Lagerhaus winkels in Göteborg, onze volgende stopplaats. Ha! HA!

You Might Also Like

 • Tinne

  Jaloers!
  Meer heb ik niet te zeggen!

 • NaailescollegaSofie

  Me too! Wat een pareltjes, die stofjes!

 • co²

  Kathleen, wat een leuke spulletjes ! Dat zal ongetwijfeld weer tot méér inspiratie hebben geleid 🙂

 • lies

  prachtige stoffen! leuke spulletjes! en fijn verslag! 🙂

 • Mie

  Oh, je hebt Elmerstof!

 • Bieke

  Waaw, prachtige stofjes en schriftjes! Dat moet ik onthouden voor als ik eens in Zweden ben 🙂

 • Zjizjipke

  Allemaal zo mooi!!! Nog eentje die jaloers is 😉

 • Lore

  Dju, waarom was ik nog niet aan’t naaien geslagen toen ik vier jaar geleden een rondreis in Zweden heb gemaakt 🙁 Mooie buit! Die Hema variant lijkt me precies ook leuk als Hema-fan! 🙂

 • Ollie en Wallie

  wat een leuke stofjes en spulletjes!ik ben ook jaloers

 • Josie Something

  Het uiltje is zo mooi.

 • Pin It on Pinterest