Uncategorized

Roadtrip – Göteborg

Nadat we onze auto hadden bevrijd uit die parkeergarage in Malmö verliep alles gelukkig een pak vlotter. Op een kleine drie uur waren we in Göteborg en konden we inchecken in de B&B die midden in een natuurgebied, maar toch vlakbij de stad lag. De rust en stilte heetten ons welkom en die waren ook gewoon zeer welkom.

Bij de B&B waren fietsen die je kon lenen en dat deden we dan ook meteen. We kozen elk een stalen ros uit en reden richting stadscentrum. We dwaalden daar een beetje rond en kwamen terecht in een gigantisch shoppingcentrum waar ongeveer iedere inwoner van Göteborg rondliep. Want ja, nationale feestdag of niet, de winkels waren open tussen 12u en 17u. We hebben daar dus handig gebruik van gemaakt. Lagerhaus plunderen en zo, weet je wel.

De volgende dag besloten we het natuurgebied rondom de B&B te verkennen met de fietsen, maar we hadden de dag voordien al gemerkt dat niet alle fietsen even goed in orde waren. Om niet te zeggen ronduit toe aan vernieuwing. We vonden uiteindelijk twee fietsen zonder mankementen en vertrokken. En toen begon het uiteraard te regenen. Hoe kon het ook anders. De enige tussenstop waar we hadden gehoopt op mooi weer en net daar begon het te regenen. Dus na een fietstochtje van vijftien minuten keerden we terug en besloten we gewoon even te genieten van de rust en stilte om dan ‘s middags, toen het wat was uitgeklaard, een langere wandeling te maken door de prachtige natuur.

You Might Also Like

  • tricky

    ziet er heerlijk uit… ik trek half juli ook naar zweden, en bij het zien van jouw foto’s en lezen van jouw verhaal heb ik alleen nog maar meer zin!!!

  • Pin It on Pinterest