Uncategorized

Workshop Upcycling van afval tot juweel + giveaway

Af en toe kijk ik eens op de website van Vormingplus om te zien welke workshops en cursussen zij in de aanbieding hebben. Gewoon, een beetje snuisteren. Zo viel mijn oog enkele weken geleden op de workshop Upcycling van afval tot juweel gegeven door de dames van StyleMeGreen. “Interesting,” dacht ik en schreef me in. Ik stelde vriendin N. die veel bezig is met juwelen ook even op de hoogte van deze workshop en samen trokken we er afgelopen zaterdag heen.

Vreemd genoeg begonnen we niet met het maken van een juweel, maar met het maken van een etagère uit bordjes en glazen uit de kringloopwinkel. Dat had niet bepaald met juwelen te maken, maar hey, ik heb nu een grappige etagère staan die ik kan gebruiken om versnaperingen op te presenteren. Het was achteraf wel even een logistiek probleempje om dat ding mee te krijgen op de fiets, maar het is gelukt.

Vervolgens maakten we ook twee paar oorbellen. Eéntje met als basis kroonkurken een ééntje met als basis een kapotte fietsband. Van de kroonkurkoorbellen ben ik niet zo wild. Langs de andere kant, ik heb me nog eens goed kunnen afreageren met een hamer. Ha! Af en toe sla ik al eens graag heel hard op dingen. Een hamer is dan een handig hulpstuk. Yup. De fietsband oorbellen, die zijn er nog vrij ok uitgekomen, wetende dat dat de eerste keer was dat ik aan juwelen begon.

Maar zoals jullie weten, zijn er hier nog altijd geen gaatjes in de oren dus heb ik niet veel aan die oorbellen. Tijd voor een giveaway. Dus lieve mensen, als jullie geïnteresseerd zijn in de fietsbandoorbellen (het rechtse paar op de foto dus), laat dan een reactie achter en wie weet stuur ik ze wel naar jou op. De Onschuldige Hand trekt zondag een winnaar.

You Might Also Like

 • Sarah

  Per ongeluk op je blog gevallen met een receptje te zoeken voor frangipanetaartjes… GEWELDIG! Je hebt er een lezer bij 🙂
  Eentje trouwens die de fietsbandoorbellen wel ziet hangen aan haar oren met gaatjes!

 • Laura Van Doorslaer

  Waw, ze zien er mooi uit, oorbellen met zo’n leuk verhaal! Ik zou ze dus zeker graag een plaatsje geven op mijn blog. En mijn oren natuurlijk!

  Groetjes
  Laura

 • Piepow

  Ze zijn mooi!! En gaatjes in je oren, gewoon eens doen hoor. Ik deed het ook maar een paar jaar geleden, en ben er heel blij mee. Ik waag graag mijn kans voor de fietsbandoorbellen!

 • tinne

  een etagere in je oor kan dat ook?
  nu ik wel de stap naar oren met gaatjes heb gezet, wil ik wel mijn kans wagen…

 • CreativEls

  Super ! Toffe oorhangers zijn dat geworden. Wij willen ons kansje ook wel wagen om ze te winnen.

  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogsspot.com

 • Lily

  Ik vind ze allebei leuk!

 • Lies bet

  Leuk, ik doe mee!

 • Kris10V

  Ik heb gaatjes en ik vind dat jij daar toch ook nog eens moet over nadenken. Als je beslist van nowayjose, stop ik de oorbellen graag in mijn oren! De etagere is ook wel cool, maar ik heb er al twee en ik maak amper hapjes dus ik ga het idee onthouden maar nog niet uitwerken.

 • Karen

  Ik vind ze ook allebei cool! En wie wil er geen fietsband in zijn oren?!

 • Anneke

  Supercool! Ik wil mijn (oor- 😉 )gaatjes wel ter beschikking stellen!

 • Griet

  Drie kandidaten hier voor deze originele belletjes.!

 • Mama Saartje

  Op de foto lijkt uw etagere gigantisch scheef te staan 😉 Ik hou wel van zulke etageres, heb er ook al enkele gemaakt…

 • Greet

  Oh, mijn reactie is precies niet doorgekomen! 🙁 Nog eens proberen!

 • Fête des Gamins

  Kei schoon gedaan!

 • Kapucijnaap

  ik heb al oorbellen te veel, maar toch even meegeven dat die met de kroonkurken anders ook zeer geslaagd zijn hoor!

 • marie

  ooh supertof!!! en die kroonkurkoorbellen mogen er ook zijn vind ik zene!!!!

 • Joke

  Ik doe ook graag mee! De oorbellen zien er zeer tof uit!

 • ann

  Ik vind die met de fietsbanden heel mooi! Ik doe graag mee.

 • Pin It on Pinterest