Gebeurd Populair

Summer of Play!

Het zat er al eventjes aan te komen. De combinatie voltijds werken met een bijberoep, waar ik toch wel wat tijd in steek, werd te zwaar. Toen ik terug kwam van vakantie en ik blikte terug op de afgelopen maanden, begon ik een beetje te panikeren. Het was allemaal te veel. Te veel werk. Te veel druk. Te veel moeten. Het was ook allemaal te weinig. Te weinig slaap en rust. Te weinig energie. Te weinig tijd om te prutsen en te spelen. Te weinig tijd om de dingen te doen die ik wil doen en maken. Ik wilde niet terug na twee weken een zombie-versie van mezelf worden. Nope. Dat was duidelijk.

De maandag na mijn vakantie ging ik aankloppen bij de baas om te vragen of ik de zomermaanden vier vijfde mocht werken. Ik had hem begin dit jaar al een keertje gemeld dat die vraag er zat aan te komen. Een hele grote verrassing was het waarschijnlijk niet. Plus, mijn baas is een fijn mens die daar niet zo heel moeilijk over doet. Een luxe, ik weet het. Ik kus hierbij mijn twee pollekes. Juni, juli en augustus kreeg ik. September is meestal een drukke maand op het werk, dus daar wordt later over beslist als er wat meer zicht is op die periode. Maar hey, juni, juli en augustus, mij ga je niet horen klagen.

Dus deze zomer heb ik iedere woensdag een dagje voor mezelf en voor Fanny&Laura. Om de dingen te maken die ik wil maken. Om me honderd procent te storten op de grafische opdrachten die nog open staan. Om te rusten en mijn batterij op te laden als dat nodig is. Om mijn fiets op te springen en doelloos rond te rijden, gewoon omdat dat kan. Om op het terras bij de mama een ijskoude Ice Tea te gaan drinken. Om te spelen. Om te spelen met stofjes, met naald en draad, met mijn computer, met papier en inkt en verfjes en met al die andere materialen die ik ter beschikking heb.

Mijn eerste vrije woensdag zit er intussen al op. En aaaah… #zuchtvanverlichting. Een week waarin die vervloekte woensdag geen werkdag is, dat doet deugd. Woensdagen zijn altijd mijn moeilijkste dagen. Daar waar de gemiddelde mens het meeste moeite heeft op een maandag, zit ik met de woensdag. Waarschijnlijk omdat we vroeger altijd woensdagmiddag vrij hadden. Conditionering. Nergens goed voor.

Ik zie deze vrije woensdagen deze zomer als een kado aan mezelf en ik ga daar van genieten. Ik ga daar zo hard van genieten, daar zijn geen woorden voor.

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  Oh, dat kan ik geloven! Wat een luxe! Ik werk nu twee jaar en ik ben nog altijd niet gewend aan die 39-uren-week (+ 8 à 10 uur per week pendelen)…

  Geniet er maar van, je hebt het verdiend (en ik eigenlijk ook, maar goed, hopelijk later 😉 )!

 • Kim

  Pfff, gelukzak. Ik heb gevraagd 4/5de te werken na mijn bevalling (contract 4/5de, niet met ouderschapsverlof of zo) en ik kreeg meteen een vraag terug .. Of een dag thuiswerk geen optie was. Eum, nee! Ik zie nu door het bos de bomen al niet meer, laat staan met nog een baby er bij.

 • Kim

  Oh ja en eum: geniet er van! 🙂 Lijkt me echt super!

 • Jennifer

  Oh geniet ervan! Ik werkte eerst ook 40 uur per week, met gevolg een huis wat op een zwijnenstal leek en ik als een zombie. Gelukkig heb ik nu nieuw werk waar 36 uur per week kan werken 🙂

  Geniet van je vrije woensdagen!

 • Ollie en Wallie

  dat zou ik af en toe ook wel eens kunnen gebruiken, een dagje vrij om aan al die ideetjes die door mijn hoofd spoken te kunnen werken.

  geniet ervan!

 • Greet

  Jeuj, goed zo! Altijd fijn als je je eigen lot in handen kunt nemen en bewust verbeteren 🙂

 • Wapiti

  Dat zal echt wel deugd doen. Ik wens je van harte heel veel creatieve en ontspannende woensdagen!!!!

 • Peachy

  Een wijze beslissing. Geniet er maar hard van!

 • Riet

  Geniet ervan, je verdient hem, die woensdag!

 • collega S.

  Nu heb je echt speeltijd op woensdag, en niet enkel in de namiddag.

 • petit karo

  De zon is voor die batterijen letterlijk een geschenk uit den hemel, ik spreek uit ervaring 🙂 Geniet er van, met volle teugen!

 • CO2

  Fantastisch, geniet ervan, en laat de inspiratie maar bloeien!

 • Pin It on Pinterest