Gegeten

Een gezond boke

Het is nog altijd moeilijk voor mij om gevarieerd te ontbijten en te lunchen. Eens ik mijn favoriete charcuterie heb gevonden of mijn favoriete smeersel binnen handbereik staat, sja… Dan val ik heel snel terug in mijn oude, vertrouwde routine. De chocoverslaving is gelukkig al heel drastisch geminderd, maar toch blijft het soms moeilijk. Vandaar dat ik blij ben dat ik woensdag even wat kan experimenteren met mijn lunch. Veel is er eigenlijk niet nodig voor een gezond boke, zo bleek al snel.

De hartige boterham

 • Eén snede geroosterd bruin brood
 • Eén of twee lente-uitjes, al naargelang hoe groot ze zijn, fijn gesneden
 • Drie kerstomaatjes in kwartjes gesneden
 • Philadelphia (al dan niet light) smeerkaas

De zoete boterham

 • Eén snede geroosterd bruin brood
 • Drie dikke aardbeien in schijfjes gesneden
 • Philadelphia (al dan niet light) smeerkaas
 • Een beetje kaneel er over strooien

En meer moet dat niet zijn. Lekker fris en zomers. Alleen krijg ik dit no way josé ooit in mijn brooddoos om mee te nemen naar het werk. Jikes.

You Might Also Like

 • Kris10

  Neem de ingrediënten zo mee naar u werk en assembleer de boterham daar. Dan gaat het boterhammetje lekkerder zijn ook

 • Lore

  Oh dat zijn precies wel hele lekkere bokes 🙂 En kaneel op aardbeien, dat is iets nieuws voor mij, maar lijkt me wel lekker, eens proberen! 🙂

 • Lnnk

  Klinkt beiden heerlijk.

 • Pin It on Pinterest